9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Τα πρώτα τμήματα έφθασαν στην Άγκυρα 

Σύμφωνα με επίσημη Ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας – Η παραλαβή θα συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες

Στην Άγκυρα έφτασαν τα πρώτα τμήματα των S-400 σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και η παράδοση των υπόλοιπων τμημάτων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

«Η παράδοση του πρώτου φορτίου εξοπλισμού του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου στην αεροπορική βάση Μούρτεντ στην Αγκυρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

- Advertisement -

Η παραλαβή θα συνεχισθεί τις προσεχείς ημέρες, διευκρίνισε το Διευθυντήριο της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Η απόκτηση των S-400 αποτελεί πηγή έντασης μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

Μάλιστα την Τετάρτη, μία ημέρα μετά την επαναφορά, από πλευράς Ουάσιγκτον, της απειλής κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την αγορά ρωσικών πυραύλων S-400, η Aγκυρα κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να αποφύγει παρόμοια μέτρα, προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν στις σχέσεις μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων. 

«Καλούμε την αμερικανική πλευρά να αποφύγει τη λήψη εσφαλμένων μέτρων, πέραν της διπλωματίας και του διαλόγου, τα οποία θα βλάψουν τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι. 

Προηγουμένως, η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Oρταγκους, είχε επαναφέρει στο προσκήνιο την απειλή «πραγματικών και αρνητικών επιπτώσεων» εις βάρος της Τουρκίας, εφόσον επιμείνει στην προμήθεια ρωσικών πυραύλων S-400. 

Η Άγκυρα έχει βεβαιώσει κατ’ επανάληψη ότι η συμφωνία με τη Μόσχα είναι μη αναστρέψιμη και ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η μεταφορά των πυραύλων στη χώρα του θα ξεκινούσε εντός του Ιουλίου.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This