9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 26, 2024

ΧΩΡΙΣ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Έφυγαν τα βυτία ανεφοδιασμού της «ΕΚΟ» και σταμάτησαν οι πτήσεις CHARTER από το «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» – Η μιζέρια συνεχίζεται – Ύστερα θέλουμε και… αύξηση του Τουρισμού μας

Ήταν τον περασμένο Μάρτιο όταν η τηλεόραση ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ αναδείκνυε σε ρεπορτάζ το πρόβλημα που προέκυψε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», αναφορικά με τη μη εξυπηρέτηση πτήσεων charter.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με νέα νομοθεσία, οι αποθήκες ανεφοδιασμού καυσίμων πλέον μετατρέπονται σε φορολογικές, κάτι το οποίο προκάλεσε την αποχώρηση της εταιρίας ΕΚΟ από τον διεθνή αερολιμένα και την σφράγιση των αποθηκών. 

- Advertisement -

Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε – όπως είναι ευκόλως αντιληπτό – σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου, καθώς σταμάτησαν οι πτήσεις charter, αλλά και τα εμπορικά δρομολόγια, γνωστά και ως business aviation. 

Τότε, υπήρξε μια πρώτη αντίδραση των τοπικών φορέων, ζητώντας την παράταση της λειτουργίας των αποθηκών μέχρι να ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με αυτή την υπόθεση.

Ωστόσο, οι μήνες πέρασαν, οι εκλογές έγιναν, το μισό καλοκαίρι έφυγε και η κατάσταση είναι ίδια και απαράλλακτη.

Δυσοίωνο το μέλλον

Σύμφωνα πάντως με ιδιοκτήτες τουριστικών πρακτορείων, η εξέλιξη αυτή είναι άκρως ανησυχητική για την περιοχή μας, καθώς οι όποιες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα, πέφτουν στο κενό με την ισχύουσα κατάσταση.

Ενώ λοιπόν είχε κανονιστεί να έρθουν γκρουπ τουριστών από Γαλλία, ακόμα και από το Ισραήλ τον Αύγουστο, απευθείας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και να παραθερίσουν στην πόλη μας (οι συμφωνίες αυτές είχαν κλείσει από το προηγούμενο έτος), μάλλον τώρα το πρόγραμμά τους θα πρέπει να τροποποιηθεί.

Ως ιδανικότερη λύση φαντάζει το κοντινό αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, το οποίο σημειωτέον έχει αναλάβει η Fraport και «σκίζει».

Πράγμα που σημαίνει πως οι τουρίστες θα πρέπει να επιβαρυνθούν οικονομικά την μετακίνησή τους από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης με λεωφορεία και επιπλέον να ταλαιπωρηθούν με το πηγαινέλα. 

Όμως το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: γιατί να ξανάρθουν όλοι αυτοί στον τόπο μας, αν βρουν αλλού καλύτερα και πιο συμφέροντα τουριστικά πακέτα;

Και στο μεταξύ, οι ιθύνοντες τι κάνουν; Κάθονται και κοιτούν την απαξίωση του αεροδρομίου μας; Ενός υπερσύγχρονου αεροδρομίου που ανακαινίστηκε με πολλές χιλιάδες ευρώ (όλα χρήματα των πολιτών) και το οποίο θα έπρεπε να είναι γεμάτο από πτήσεις αεροσκαφών.

Περιμένουμε την αντίδραση των τοπικών φορέων, πριν να είναι πολύ αργά και χαθεί το στοίχημα του τουρισμού…

Μ.Κ.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Η μιζέρια μας είναι διαχρονική.

Αν ανατρέξει κανείς σε δημοσιεύματα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, για το θέμα της έλλειψης δυνατότητος εφοδιασμού των Αεροσκαφών που έρχονται στο Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, θα διαπιστώσει ότι το πρόβλημα αυτό υφίσταται εδώ και πολλές δεκαετίες.

Χωρίς δυστυχώς, να έχει δοθεί μέχρι τώρα μόνιμη λύση.

Με λίγα λόγια, το Αεροδρόμιό μας είναι «κουτσό».

Εμείς τα γράφουμε και γινόμαστε κακοί.

Οι Αιρετοί μας άρχοντες όμως τί κάνουν;

Ποιο είναι το ενδιαφέρον τους και ποιες είναι οι παρεμβάσεις τους;

Μάλλον μηδενικές…

Σ. Κ.

spot_img
spot_img
Friday, April 26, 2024

Latest News

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ o Σπύρος Καρανικόλας επισκέφθηκε τον Έβρο

Τον Φράχτη του Έβρου, τις Φέρες, καθώς και το Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκε την Τετάρτη 24/4, ο δικηγόρος και υποψήφιος...

More Articles Like This