9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Είναι ο νέος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης – Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο η ένσταση που είχε υποβάλει ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαμπάκης – Πολλή φασαρία για το τίποτα

Δήμαρχος και με την «βούλα» του Δικαστηρίου, είναι πλέον ο νέος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης.

Αρνητικά αποφάσισε το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αλεξανδρούπολης επί της ένστασης που είχε υποβάλει ο Βαγγέλης Λαμπάκης κατά της εκλογής του Γιάννη Ζαμπούκη και του συνδυασμού του στις Εκλογές του Μαΐου – Ιουνίου.

- Advertisement -

Αυτό σημαίνει ότι Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είναι πλέον ο Γιάννης Ζαμπούκης, αφού η εκλογή του κρίθηκε σύννομη.

Υπενθυμίζεται ότι στην ένσταση που είχε υποβάλει η παράταξη «Πόλη και Πολίτες» ζητούνταν η ακύρωση της εκλογής του κου Ζαμπούκη και της παράταξης του, με το αιτιολογικό ότι ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για Όλους – Πρώτα Εσύ» δεν είχε παραιτηθεί από το αξίωμα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, πριν λάβει μέρος στις Εκλογές.

Η ένσταση είχε συζητηθεί την 1η Αυγούστου και η απόφαση εκδόθηκε 27 ημέρες μετά.

Έτσι λοιπόν, μετά την τελετή ορκωμοσίας του κ. Ζαμπούκη, που έγινε μπροστά στο Νομαρχείο, κάτω από το φως του Φάρου-Συμβόλου της πόλης, το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019, έρχεται και η Απόρριψη της Ένστασης του Βαγγέλη Λαμπάκη, οπότε από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, ο νέος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αναλαμβάνει κανονικά και χωρίς κανένα εμπόδιο, τα καθήκοντά του.

H εξέλιξη αυτή δείχνει πως έγινε πολύ φασαρία γα το τίποτα, καθώς, όπως είχε γράψει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, η ιδιότητα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, που είχε ο κ. Γ. Ζαμπούκης, δεν δημιουργούσε το παραμικρό κώλυμα εκλογής, αφού δεν αποτελεί έμμισθη θέση του Δημοσίου, καθότι οι Πρόεδροι Επιστημονικών Συλλόγων δεν διαχειρίζονται χρήματα του Κράτους.

Υπενθυμίζουμε ότι την Ένσταση του απερχόμενου Δημάρχου κ. Βαγγέλη Λαμπάκη την είχαν συνυπογράψει και οι εκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του κ.κ. Γιώργος Παντελίδης, Γιώργος Κουκουράβας, Ιωάννης Βαταμίδης, Κωνσταντίνος Καδόγλου, Χρήστος Γερακόπουλος, Χρήστος Ζιώγας, Ευθύμιος Κυριακίδης, Κωνσταντίνος Γκοτσίδης, Γιώργος Ουζουνίδης, Στέλιος Βραχιόλογλου, Σάββας Σεφερειάδης, Κυριάκος Αετόπουλος, Αντώνης Βαμβακερός και Γιάννης Φαλέκας.

Πέραν των ανωτέρω, μένει το ερώτημα γιατί ο κ. Λαμπάκης κατέθεσε αυτή την ένσταση, αφού και να την κέρδιζε, δεν επρόκειτο να ξαναγίνει Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του «Κλεισθένη» για την τοπική Αυτοδιοίκηση, που προβλέπει ότι σε περίπτωση αποχώρησης του εκλεγέντος Δημάρχου, εκλέγεται Δήμαρχος από την ίδια Παράταξη, δηλ. από την παράταξη «Δήμος για όλους – Πρώτα εσύ» του κ. Γιάννη Ζαμπούκη.

Σ. Κ.  

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This