9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

ΕΒΡΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 4.000 € ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Αυξήθηκαν οι ροές των λαθρο-προσφύγων στον Έβρο – Τώρα μας έρχονται και διά θαλάσσης στην Αλεξανδρούπολη – Αυξήθηκαν όμως και οι ταρίφες των δουλεμπόρων-διακινητών – Χορός εκατομμυρίων στη λαθρομετανάστευση

Ένας χορός εκατομμυρίων ή μάλλον Δισεκατομμυρίων γίνεται στον κερδοφόρο τομέα της διακίνησης λαθροπροσφύγων στην Ελλάδα.

Με πολυτελή οχήματα οι διακινητές (κυρίως αλλοδαποί) ρίχνουν στάχτη στα μάτια της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με έρευνα του newsbreak.gr

Με πολυτελή οχήματα κάνουν την εμφάνισή τους τούς τελευταίους μήνες οι διακινητές παράνομων μεταναστών στα σύνορα του Εβρου, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίον τους.

- Advertisement -

Μάλιστα, είναι αυτή η έντονη παρουσία των Αρχών στα σύνορα και οι συνεχείς έλεγχοι που έχουν προκαλέσει εκτόξευση της «ταρίφας» για τους παράνομους μετανάστες που θέλουν να φτάσουν κυρίως στη Θεσσαλονίκη ακόμα και στα 4.000 ευρώ.

Σύμφωνα με έρευνα του newsbreak.gr σχετικά με τον τρόπο δράσης των κυκλωμάτων, από τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει από τους εκατοντάδες καθημερινούς ελέγχους της Ελληνικής Αστυνομίας, οι λαθροδιακινητές παράνομων μεταναστών εμφανίζονται ακόμα και με θηριώδη τζιπ τόσο στα σύνορα του Εβρου όσο σε Ορεστιάδα και Καβάλα, σε μια προσπάθεια να ρίξουν στάχτη στα μάτια των Αρχών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε όλο το εθνικό και το επαρχιακό δίκτυο, από την Ορεστιάδα έως την Καβάλα, δραστηριοποιούνται σε εμφανή και «κρυφά» σημεία συνοριακά μπλόκα της Αστυνομίας με σκοπό την καταπολέμηση της λαθροδιακίνησης.

Η εντατικοποίηση των μπλόκων έχει προκαλέσει αύξηση της «ταρίφας» για τους παράνομους μετανάστες που θέλουν να φτάσουν κυρίως στη Θεσσαλονίκη και από εκεί να συνεχίσουν είτε στην Αθήνα είτε, μέσω κυκλωμάτων, σε χώρες της Ευρώπης.

Οι μετανάστες πληρώνουν ακόμη και 4.000 ευρώ για το πέρασμά τους από την Κωσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη. Οι περισσότεροι προτιμούν το πέρασμα από τον Εβρο, αφού έτσι δεν εγκλωβίζονται στα νησιά και στις δομές που υπάρχουν εκεί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αποφέρει καρπούς, καθώς τους τελευταίους δέκα μήνες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, από τον Εβρο έως την Καβάλα και τη Δράμα, έχουν συλληφθεί και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη 240 διακινητές, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αλλοδαποί.

Το ίδιο διάστημα κατασχέθηκαν 125 οχήματα από διακινητές σε μπλόκα της συνοριοφυλακής επί της εθνικής και της επαρχιακής οδού από τον Εβρο έως τη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, τα τελευταία δύο χρόνια από τις ίδιες περιοχές έχουν κατασχεθεί 792 οχήματα λαθροδιακινητών, ενώ ακινητοποιήθηκαν, είτε γιατί έγιναν συλλήψεις με παράνομους μετανάστες είτε γιατί εντοπίστηκαν να κινούνται για να παραλάβουν μετανάστες, 1.159 οχήματα.

Η έρευνα του newsbreak.gr εστιάζει και στα πολύ σοβαρά προβλήματα και στις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι συνοριοφύλακες, ο αριθμός των οποίων έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει.

Ειδικότερα, δεν έχουν θερμικές κάμερες, που είναι το κυριότερο «όπλο» τους στους ακριτικούς νομούς, γιατί τους παρέχει τη δυνατότητα της θερμικής απεικόνισης τη νύχτα των κινήσεων ανθρώπων σε πολλά χιλιόμετρα.

Επίσης, καταγράφεται μεγάλη έλλειψη σε αστυνομικούς σκύλους, κιάλια, αλεξίσφαιρα γιλέκα, συσκευές μέτρησης διοξειδίου του άνθρακα, που κυρίως χρησιμοποιούνται για ελέγχους σε φορτηγά για τον εντοπισμό μεταναστών σε ειδικές κρύπτες, αλλά και σε καινούργια οχήματα, καθώς τα τελευταία παρελήφθησαν το μακρινό 2002, και πάλι επί ημερών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη!

Τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί το φαινόμενο το Λιμενικό να εντοπίζει παράνομους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Ο βασικός λόγος είναι γιατί με αυτόν τον τρόπο βγαίνουν χαμηλά στον Έβρο, προσπερνώντας πολλά συνοριακά μπλόκα, με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η μετάβασή τους στο εσωτερικό της χώρα μας. Αρκετοί δημιουργούν ειδικές κρύπτες σε οχήματα προκειμένου να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός των παράνομων μεταναστών, χρησιμοποιώντας ακόμη και… φορτηγά.

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία για τα άτυχα ανήλικα τα οποία εγκαταλείπουν οι γονείς τους σε τρίτους. Το 2018 εισήλθαν και φιλοξενούνται στη χώρα μας 2639 ασυνόδευτα παιδιά. Το τελευταίο τετράμηνο εισήλθαν κυρίως από τη νησιωτική χώρα 893 παιδιά ασυνόδευτα. Συνηθίζεται τα ανήλικα άτομα να μεταφέρονται είτε από άντρες ή γυναίκες προκειμένου να έχουν καλύτερη φιλοξενία στην Ελλάδα. Όταν όμως αποδεικνύεται από τις Ελληνικές Αρχές και τη Frontex και πως δεν είναι οι γονείς τους, εκείνα μεταφέρονται σε άλλες δομές.

* * * 

Σημείωση Ε.Θ.

Έχουμε μια απορία. 

Αν ληφθεί υπ ‘όψιν η ταρίφα που ζητούν οι Τούρκοι δουλέμποροι, είναι 3.000 ευρώ το κεφάλι, δηλ. μια τετραμελής οικογένεια λαθρο-προσφύγων, θα πρέπει να πληρώσει 12.000 ευρώ.

Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μεταφορά από Έβρο μέχρι Θεσσαλονίκη, κοστίζει 4.000 ευρώ το κεφάλι, δηλ. 16.000 ευρώ για την τετραμελή οικογένεια.

Δηλαδή σύνολο κοντά στις… 30.000 ευρώ.

Αλλά με αυτά τα χρήματα, μπορούσαν να ανοίξουν μέχρι και Σούπερ-Μάρκετ στον τόπο τους,

Ποιος λοιπόν βρίσκεται από πίσω; Ποιος πληρώνει; Και γιατί; Για ποιον σκοπό;

Η απάντηση είναι μπροστά στα μάτια μας, αλλά δε θέλουμε να την δούμε.

Μην ξεχνάτε ότι πρώτα ξεκίνησαν τα Μαθήματα στα Δημοτικά Σχολεία κατά του «Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας» και ύστερα άρχισαν να έρχονται οι λαθρο-πρόσφυγες στην Ελλάδα…

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Τουρκία: Μια διαχρονική προβολή δύναμης και ισχύος στους γειτονικούς λαούς

Το επεισόδιο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πυθίου,  με τα σημαιοστολισμένα Τουρκικά βαγόνια,  για τον εορτασμό  το 1927 της… ανάκτησης της Αδριανούπολης

Έρχονται αλλαγές στα ΚΤΕΟ

Το Υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει ο έλεγχος των παλαιότερων οχημάτων να γίνεται κάθε χρόνο – Πάμε για νέα «χαράτσια»

Οι Ακρίτες του Έβρου απαντούν «Μολών Λαβέ»

Ο Ελληνισμός βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο τουρκο-ισλαμικής υποδούλωσης – Όμως θυμίζουμε στον Ερντογάν τι έπαθαν οι Ιταλοί στον πόλεμο του 1940 –...

Αυξημένη επαγρύπνηση των μονάδων στον Έβρο

Μεταξύ Λήμνου, Τενέδου και Ίμβρου, ο τουρκικός στόλος – Τουρκικά γυμνάσια, με αμφίβιες δυνάμεις, στην απέναντι πλευρά του Έβρου – Δυναμιτίζει το...

«Στρατηγικός τόπος επενδύσεων είναι η Αλεξανδρούπολη»

Ο Επιτετραμμένος στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, DavidBurger, απάντησε στις ερωτήσεις της Μαρίνας Κονδύλη

More Articles Like This