Home / Κοινωνια / ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΑΠΑΝΩΝ

ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΑΠΑΝΩΝ

Είναι η μόνη λογική λύση για να εκλείψει οριστικά το φαινόμενο της ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ στην Ελλάδα – Όμως το ίδιο το Κράτος επιμένει να εφαρμόζει ατελέσφορες μεθόδους, που εντείνουν το πρόβλημα

Το φαινόμενο της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, δεν είναι σημερινό. Είναι Διαχρονικό.

Όμως το ίδιο το Κράτος, είναι εκείνο που συντηρεί αυτό το φαινόμενο.

Διαβάζουμε κάθε τόσο ρεπορτάζ στις εφημερίδες που καταγγέλλουν την αντικοινωνική συμπεριφορά πολιτών, που κρύβουν τα εισοδήματά τους και δεν αποδίδουν τους νόμιμους φόρους.

Πώς όμως να αποδοθούν αυτοί οι φόροι όταν γίνεται η φορολογία ληστρική;

Η ελληνική Πολιτεία ποτέ δεν θέλησε να εφαρμόσει την περίφημη καμπύλη LAFFERT που λέγει «λίγα από τους πολλούς, αντί πολλά από τους λίγους».

Προχθές λοιπόν μάθαμε ότι «Απόβαση» στις τουριστικές περιοχές και στα δημοφιλή ελληνικά νησιά έκαναν οι ράμπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εντείνοντας τους φορολογικούς ελέγχους για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, που για μία ακόμη φορά ανθεί σε πολλές περιοχές.

Αναλυτικότερα, συνολικά, τον Ιούνιο, ελέγχθηκαν 7.735 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, με το μέσο ποσοστό παραβατικότητας να ανέρχεται σε 32%.

Οι περισσότεροι έλεγχοι έγιναν στην Αθήνα και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα, ενώ από τα νησιά στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Κέρκυρα, η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά φοροδιαφυγής παρατηρούνται στην εκμετάλλευση ΤΑΞΙ, τα πλυντήρια αυτοκινήτων, τα ανθοπωλεία και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Όσον αφορά τους κλάδους στους οποίους επικεντρώθηκαν οι έλεγχοι, υψηλότερη παραβατικότητα κατέγραψαν η εκμετάλλευση με ΤΑΞΙ 81%, τα πλυντήρια αυτοκινήτων με 75%, τα ανθοπωλεία με 73%, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία με 68%, τα καταστήματα μανικιούρ-πεντικιούρ με 63%, τα ψητοπωλεία-σουβλατζίδικα (χωρίς τραπεζοκαθίσματα) με 62%, τα κομμωτήρια- κουρεία με 62%, η ενοικίαση μοτοποδηλάτων με 57%, τα πρατήρια καυσίμων με 54%, οι χερσαίες-θαλάσσιες μεταφορές με 53%, το λιανικό εμπόριο με 36%, η εστίαση με 33% και τα καταλύματα με 24%.

Το πρόβλημα λοιπόν της φοροδιαφυγής, είναι υπαρκτό.

Ποιά είναι η λύση;

Είναι μία και απλή.

ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.

Είναι αυτό που εφαρμόζεται στην Αμερική.

Εάν λοιπόν ο φορολογούμενος πολίτης γνωρίζει ότι η δαπάνη που κάνει θα αναγνωρίζεται  και θα οδηγεί σε μείωση του φόρου που πληρώνει, τότε θα ζητά Απόδειξη και από τον Ηλεκτρολόγο και από τον Μπογιατζή, και από τον γιατρό και ούτω καθεξής.

Όταν όμως το Ελληνικό Δημόσιο κάνει σαν τρελλό να μαζέψει χρήματα εφαρμόζοντας τεκμήρια «πολυτελούς διαβίωσης» και έχει χωμένο το χέρι του, σε κάθε τσέπη του πολίτη, τότε τα αποτελέσματα είναι ασφαλώς αντίθετα του επιδιωκόμενου.

Ο Πολίτης κρύβει τα εισοδήματά του για να γλυτώσει την Κρατική Ληστεία.

Δυστυχώς οι άνθρωποι που μας Κυβερνούν, μπορεί να έχουν σπουδάσει τις οικονομικές επιστήμες, αλλά αγνοούν πλήρως τις συνθήκες της Αγοράς, γιατί ποτέ τους δεν διαχειρίσθηκαν τα οικονομικά μιας ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ επιχείρησης.

Γιατί τότε θα γνώριζαν ότι δεν αναγνωρίζονται π.χ. οι δαπάνες καυσίμων, σε μία Εταιρεία, ούτε οι δαπάνες υγειονομικούς περίθαλψης, για ένα απλό πολίτη. – Ούτε και τα τσιγάρα που αγοράζει.

Επαναλαμβάνουμε, η Λύση κατά της φοροδιαφυγής είναι πολύ Απλή.

Να γίνονται δεκτές όλες οι αποδείξεις Δαπανών από την Εφορεία, για να μειώνεται η φορολογική υποχρέωση του Πολίτη.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο και όχι οι γελοίες …«φορολοταρίες» με το πλαστικό χρήμα, που εφάρμοσε η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Εμπρός λοιπόν: Ας δείξει το Κράτος εμπιστοσύνη στον Έλληνα πολίτη, που μονίμως τον θεωρεί ύποπτο και υπόλογο φοροδιαφυγής, και θα δει τα Ταμεία του να γεμίζουν ξανά, με πολύ περισσότερο χρήμα.

Σ. Κ.