9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ 

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία είχε προειδοποιήσει από το 2013, με μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης – Η άμμος στα αβαθή του Λιμένος δημιουργεί κίνδυνο αναρρόφησης (βλάβης) για τις μηχανές των πλοίων 

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου είχε καταθέσει πριν από… έξι χρόνια, στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης π ναυτιλιακή «Άγιος Ευστάθιος Ν.Ε.», π οποία εκτελεί το δρομολόγιο προς και από τη Σαμοθράκη. 

Έκανε αναφορά στους κινδύνους που δημιουργούν τα αβαθή του λιμανιού της Καμαριώτισσας στα πλοία που επιχειρούν να δέσουν. Χθες, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης υπέβαλε στην τοπική Εισαγγελία Πρωτοδικών φάκελο με υλικό για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΣ II» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ», τα οποία ανήκουν στην εταιρία «Άγιος Ευστάθιος Ν.Ε.».

- Advertisement -

Στη μηνυτήρια αναφορά του 2013, π εταιρία επικαλείται τη μαρτυρία καπετάνιου της, σύμφωνα με την οποία: «Κατά την είσοδο του πλοίου εις τον λιμένα της Καμαριώτισσας λόγω των αβαθών σημείων που υπάρχουν κυρίως έμπροσθεν της στρατιωτικής ράμπας, λόγω των συνεχών προσχώσεων από το παρακείμενο ποτάμι όπου εκτελείται ο κύκλος στροφής του πλοίου για πρυμνιοδέτηση, υπάρχει κίνδυνος προσάραξης καθώς πλέον έχει μειωμένη ελικτική ικανότητα λόγω των αβαθών και εισέρχεται άμμος από τις αναρροφήσεις των μηχανών με αποτέλεσμα να βουλώνουν τα φίλτρα με κίνδυνο να γίνει κράτηση των μηχανών, το οποίο αν συμβεί υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ατύχημα για το ίδιο το πλοίο και για τα άλλα λιμενισμένα σκάφη». 

Και αυτό ακριβώς έπαθαν τα δύο πλοία που εκτελούσαν το δρομολόγιο προς Σαμοθράκη. 

Οι μηχανές τους γέμισαν με Aosrtrf λόγω των αβαθών και είναι για επισκευή. Μάλιστα, ή εταιρία φέρεται να είχε ενημερώσει τις Αρχές ότι στην κατάσταση που βρίσκεται το λιμάνι της Σαμοθράκης θα είναι σε θέση να εκτελεί δρομολόγια μόνο δέκα μήνες καθώς τους υπόλοιπους δύο τα πλοία θα πρέπει να είναι για επισκευή!

Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν νοιάστηκε. Το λιμάνι της Καμαριώτισσας είναι σε μαύρο χάλι, με ευθύνη κυρίως του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει εκπονήσει ένα… master plan αλλά στην ουσία δεν διέθεσε μερικές χιλιάδες ευρώ για να καθαριστεί ο βυθός του λιμανιού.

Ευθύνη βαρύνει και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήξερε να στήνει φιέστες για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης, αλλά δεν έσκυψε με πραγματικό ενδιαφέρον πάνω από τα σημαντικά προβλήματα υποδομών στο λιμάνι της Καμαριώτισσας.

Άγγελος Αγγελίδης

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This