9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Επί τάπητος τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Θράκης

Τέθηκαν από τις Πρυτανικές Αρχές  του «Δημοκριτείου» κατά την συνάντηση με το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κομοτηνή

Μια πολύ καλή «γεύση» από Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) πήραν την Τετάρτη βουλευτές και στελέχη της ΝΔ στο πλαίσιο της εξόρμησης που υλοποιεί κόμμα και κυβέρνηση στη Βόρειο Ελλάδα εν όψει της παρουσίας του Πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο στη Δ.Ε.Θ.

Ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. κος Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και οι αντιπρυτάνεις: Φώτης Μάρης (Αντιπρύτανης οικονομικών προγραμματισμού και ανάπτυξης), Μαρία Μιχαλοπούλου (Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης), Ζωή Γαβριηλίδου (Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας) υποδέχτηκαν τους κ.κ. Μακάριο Λαζαρίδη Βουλευτή Καβάλας, Δημήτριο Κούβελα Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Αλεξοπούλου Βουλευτή Αχαΐας και Στυλιανό Κονταδάκη Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και παρουσίασαν με σύντομες τοποθετήσεις τα ζητήματα που απασχολούν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 

- Advertisement -

Ένα Πανεπιστήμιο με 20 Τμήματα, 22.000 προπτυχιακούς φοιτητές και 3.500 μεταπτυχιακούς που σχεδιάζει κι ονειρεύεται να ζήσει καλύτερες μέρες με την απαραίτητη προϋπόθεση να στηριχτεί από την πολιτεία, όσο αρμόζει σε εκείνο, αλλά  και στην περιοχή την οποία βρίσκεται.

«Έχουμε τη χειρότερη αναλογία διδασκόντων-διδασκομένων σε όλη τη χώρα» είπε καλωσορίζοντας τους επισκέπτες ο κος Πολυχρονίδης μιλώντας για τον μικρότερο αριθμό μελών ΔΕΠ και παρουσιάζοντας ένα προς ένα τα προβλήματα, μην παραλείποντας να επισημάνει ότι είναι ένα από τα τρία Πανεπιστήμια που έμειναν έξω από τη διεύρυνση. «Θα θέλαμε να δημιουργηθούν νέα τμήματα και είμαστε σε μεγάλο βαθμό έτοιμοι.» είπε ο κος Πολυχρονίδης αναφέροντας το παράδειγμα της Κτηνιατρικής Σχολής στην Αλεξανδρούπολη, απαραίτητη όσο ποτέ, όπως είπε, λόγω των ζωονόσων. 

Για την ίδρυση του αγγλόφωνου τμήματος ελληνικών σπουδών που «ξεχάστηκε» μίλησε η κα Ζωή Γαβριηλίδου η οποία ανέφερε και την αναγκαιότητα συνέχισης του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων στη Θράκη με ενεργότερη εμπλοκή του ΔΠΘ. 

Στις υποδομές που δημιουργούνται αναφέρθηκε από την πλευρά του ο κος Μάρης, αλλά και στην αναγκαιότητα δημιουργίας Εστιών, σημειώνοντας πως ήδη απαιτούνται πολλά χρήματα για τη συντήρησή τους, σε όποιες πόλεις υπάρχουν και με τις φθορές που έχουν υποστεί, άποψη που βρήκε σύμφωνο και τον κο Πολυχρονίδη ο οποίος ανέφερε το παράδειγμα της Αλεξανδρούπολης που δεν διαθέτει εστίες και νοικιάζει 200 κλίνες στα ξενοδοχεία για την κάλυψη της στοιχειώδους ζήτησης.

Στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της έρευνας αναφέρθηκε η κα Μαρία Μιχαλοπούλου, κάνοντας λόγο για ένα «ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κι ακριβό «σπορ». 

«Είναι δύσκολη η προσπάθεια να κρατήσουμε τη δραστηριότητα στη Θράκη, απαιτείται συνέχεια στη χρηματοδότηση, καθώς είναι πιο ακριβή η έρευνα στην Περιφέρεια, αλλά την έχουμε περισσότερο ανάγκη» είπε για να σημειώσει ότι «κινούμαστε σε ένα περιβάλλον που είναι πολύ πιο δύσκολο από ό,τι στην Αθήνα κι αυτό περνά οριζόντια όλες τις δράσεις. 

Η έρευνα και η καινοτομία, θα μας κρατήσει «ζωντανούς»» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ξαφνικά στον Έβρο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

"Δεν αποτελεί πια είδηση το ότι βρίσκομαι στον Έβρο, εδώ χτυπάει η...

Ξεκινά εμβολιασμός για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

"Πράσινο φως" έδωσε ο ΕΟΦ για εμβόλιο που υπάρχει στη χώρα μας - Από 1η Ιουνίου εμβολιασμός και στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδος

Πάμε για γενική ''ανάφλεξη'': Ο Ράμα παραχωρεί στην Άγκυρα ναύσταθμο στον Αυλώνα Eίναι γνωστό...

Τρέχει η Ανατολική Σιδηροδρομική Εγνατία

Προχωρούν οι μελέτες για τη νέα γραμμή Θεσ/νικης-Καβάλας-Ξάνθης - Δημιουργούνται οκτώ (8) νέοι Σιδηροδρομικοί Σταθμοί - Κατά τρεις (3) ώρες μειώνεται το...

Έρχονται νέες προσλήψεις για επαγγελματίες οπλίτες στις Ε.Δ.

Θα προσληφθούν 2.000 άτομα σε Στρατό Ξηράς, Ναυτικό και Αεροπορία - Καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων ορίσθηκε η 15ηΙουνίου 2020 - Τα προσόντα

More Articles Like This