9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ

Είναι ευκαιρία τώρα, να διεκδικήσουμε την λειτουργία Ακτοπλοϊκής γραμμής από Αλεξανδρούπολη για Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Λέσβο, Χίο, κλπ. – Να μην μείνουμε απ’ έξω από τους σχεδιασμούς που ετοιμάζει το Υπουργείο Ναυτιλίας, για νέες άγονες γραμμές

 

Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον οκταήμερο αποκλεισμό της Σαμοθράκης, κινητοποίησε το Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να εξετάσει τον «Ναυτικό Κόμπο» των αγόνων γραμμών στο Αιγαίο και να προχωρήσει σε λύσεις, για να μην υπάρξουν ξανά, φαινόμενα Σαμοθράκης.

Οι αλλαγές που προωθεί ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εστιάζονται κυρίως στην αύξηση κονδυλίων για επιδοτήσεις αγόνων γραμμών και στην δημιουργία νέων ακτοπλοϊκών γραμμών, μεταξύ των οποίων και η σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Λήμνο.

- Advertisement -

Τώρα λοιπόν που γίνονται αυτοί οι σχεδιασμοί από το Υπουργείο Ναυτιλίας, νομίζουμε πως είναι η χρυσή ευκαιρία να τεθεί επί τάπητος και το μεγάλο θέμα της επανασύνδεσης του Έβρου με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σημειώνουμε ότι σήμερα, εάν κανείς θέλει να ταξιδεύσει για Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, κλπ, πρέπει να πάρει το πλοίο, είτε από την Καβάλα, είτε από την Θεσσαλονίκη.

Και ειλικρινά, δεν καταλαβαίνουμε γιατί εξακολουθεί να συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Αλεξανδρούπολης με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με τα οποία υπήρχαν συναλλαγές και ανταλλαγές γεωργικών κλπ. προϊόντων, επί δεκαετίες.

Με τα καΐκια γίνονταν τα δρομολόγια που μετέφεραν από τον Έβρο, αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, από σιτάρι και γαλακτοκομικά προϊόντα, μέχρι τα Πεπόνια Τυχερού.

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ», που έχει ασχοληθεί κατ’ επανάληψιν με το θέμα αυτό, επαναφέρει σήμερα το Αίτημα για επανασύνδεση του Ακριτικού Νομού Έβρου με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με τα οποία σημειωτέον, πέραν των οικονομικών συναλλαγών, είχαν αναπτυχθεί και οικογενειακοί δεσμοί μεταξύ των νησιωτών και των Εβριτών.

Η επανασύνδεση πρέπει τώρα να γίνει έργο και να μην μείνει πάλι στις υποσχέσεις (από τις οποίες χορτάσαμε) και στο «θα δούμε αργότερα».

Η οικονομική πρόοδος του Έβρου πρέπει να επιδιωχθεί με κάθε τρόπο, γιατί ο τόπος μας ερημώνει, φεύγουν οι νέοι, αδειάζουν τα χωριά.

Οι αιρετοί μας Άρχοντες και οι τοπικοί φορείς, ας σηκώσουν δυναμική φωνή.

Τώρα είναι η ευκαιρία.

Ο Έβρος δεν επιτρέπεται να μείνει άλλο, έξω από τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, για το αύριο.

Ας ξεκινήσουμε ασπό τα απλά πράγματα, γιατί με την εκδήλωση ενδιαφέροντος που ακούμε για το Λιμάνι μας, π.χ. από πλευράς Αμερικανών, η κοιλιά μας δεν γεμίζει.

Αρκετά το «αναμείνατε στο ακουστικό σας».

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This