9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Ο Ε. Λαμπάκης θέλει πάλι να μας …«σώσει» από τα Χρυσωρυχεία

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξ/πολης – Δημοτικοί Σύμβουλοι συναινούν φοβούμενοι μην τυχόν και κατηγορηθούν ότι συμπράττουν με τις Εταιρείες των Χρυσοθήρων   

 

Χαμός επικράτησε στο προχθές στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, αφού με αφορμή το θέμα του χρυσού, το “μέτωπο” που συγκρότησαν σε αγαστή παρασκηνιακή συνεργασία οι παρατάξεις του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, του Σάββα Δευτεραίου, του Δημήτρη Λαζόπουλου με… ουρά τον Παύλο Μιχαηλίδη που εκφράζει μόνο τον εαυτό του, στράφηκαν κατά της νέας δημοτικής αρχής και των υπολοίπων συμβούλων.

Το κείμενο-πρόταση που κατέθεσαν για επικαιροποίηση προηγούμενων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης εναντίον της επένδυσης του χρυσού, αλλά σε ειδική συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, είναι φανερό ότι μεθοδεύτηκε και υλοποιήθηκε από τον κ.Λαμπάκη. Όπως αποδείχθηκε από την συζήτηση η οποία έγινε σε πολύ υψηλούς τόνους, στόχος ήταν να επιδοθεί ο πρώην δήμαρχος σε ένα ακόμα από τα γνωστά του επικοινωνιακά σόου. Ήταν επίσης καθαρά διχαστικό, αφού το υπέγραψαν μόνο οι 21 δημοτικοί σύμβουλοι των τριών συγκεκριμένων παρατάξεων, συν τον Μιχαηλίδη και δεν προτάθηκε στους υπόλοιπους όχι μόνο της παράταξης του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, αλλά ούτε στους 5 συμβούλους της παράταξης “ΑΝΑΣΑ” της οποίας υποτίθεται είναι επικεφαλής ο κ.Μιχαηλίδης, αλλά ούτε σε αυτούς της παράταξης του Βαγγέλη Μυτιληνού.

- Advertisement -

Δυστυχώς στην όλη αυτή μεθόδευση φάνηκε ξεκάθαρα ότι μετείχαν ο Σάββας Δευτεραίος και ο Δημήτρης Λαζόπουλος, οι οποίοι με την στάση τους είναι ξεκάθαρο ότι εξυπηρετούν τον στόχο του κ.Λαμπάκη να παραμένει με παρόμοια τερτίπια στην επικαιρότητα, αφού δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο λαός με την ψήφο του τον καταδίκασε στην αντιπολίτευση. 

Το έδειξε άλλωστε με την χθεσινή, απαράδεκτη, προσβλητική και απρεπέστατη συμπεριφορά του, όταν με το γνωστό αλαζονικό ύφος του, μιλούσε περιφρονητικά για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Κολιό. 

Νομίζει προφανώς ότι παραμένει δήμαρχος και μπορεί να λέει και να προσβάλλει οποιονδήποτε, με φράσεις όπως: “Τελειώστε επιτέλους να μιλήσουμε και μεις. Εδώ δεν είναι παιδικός σταθμός. Μάθημα σε μένα όχι. Στον εαυτό σας και στους άλλους”.

Επίσης προσέβαλλε τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, που διατήρησε πάντως την ψυχραιμία του, επαναλαμβάνοντας τις γνωστές προεκλογικές κορώνες ότι μπορεί να δηλώνει κατηγορηματικά πως είναι εναντίον της επένδυσης του χρυσού, αλλά παρ΄όλα αυτά… είναι άνθρωπος των χρυσοθήρων και θέλει δημοψήφισμα για να ψηφίσει ο λαός που επειδή είναι ταλαιπωρημένος και άνεργος ή δεν γνωρίζει το θέμα, μπορεί να να ψηφίσει 50+1 υπέρ της επένδυσης. Αυτός ο λαός πάντως που άκουσε τις συγκεκριμένες φράσεις του κ.Λαμπάκη προεκλογικά τον καταψήφισε, αλλά εξακολουθεί να μιλάει υποτιμητικά  γι’ αυτόν και να τον θεωρεί ανώριμο να πάρει σωστή θέση για ένα ζήτημα που αφορά την ζωή του.

Δεν ήθελαν απόφαση για επικαιροποίηση των αποφάσεων

του Δ.Σ, αλλά ειδική συνεδρίαση για να επιδοθούν σε… σόου

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κολιός διάβασε αρχικά την ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για το θέμα του χρυσού, στη συνέχεια την πρόταση των 21 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης που ζητούν να γίνει συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, μετά προφανώς από την συνεννόηση και συνεργασία που είχαν με τον Βαγγέλη Λαμπάκη οι Δευτεραίος, Λαζόπουλος, Μιχαηλίδης. 

Ακολούθησε πρόταση των υπόλοιπων 19 δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Δήμος για Όλους-Πρώτα Εσύ”, τους 5 της παράταξης “ΑΝΑΣΑ” και τους 4 της “Αδέσμευτης Νέας Αυτοδιοίκησης”, να γίνει συζήτηση και επικαιροποίηση των αποφάσεων και ψηφισμάτων των προηγούμενων χρόνων και να διατρανώσουν όλοι μαζί στο Δημοτικό Συμβούλιο το ΟΧΙ στην εξόρυξη του χρυσού στο Πέραμα της Αλεξανδρούπολης.

Το κείμενο των 19 συμβούλων τονίζει: “Ενημερωθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι σήμερα 19 Σεπτεμβρίου, κατατέθηκε αίτημα που συνυπογράφουν μόνο 21 δημοτικοί σύμβουλοι, ώστε να συμπεριληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ το θέμα επικαιροποίηση των διαχρονικά μέχρι σήμερα αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, εναντίον της επένδυσης του χρυσού στο Πέραμα της Αλεξανδρούπολης. Αυτή η ενέργεια μας δίνει το δικαίωμα να να αναρωτηθούμε ποιος και γιατί “παίζει

1. Ποιος έλαβε την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών

2. Με ποια κριτήρια επέλεξε ποιους θα συμπεριλάβει και ποιους θα εξαιρέσει

3. Υπάρχει κάποιος από τους 4 δημοτικούς συμβούλους ο οποίος τάσσεται επίσημα κι δημόσια υπέρ των χρυσωρυχείων; Εξ όσων γνωρίζουμε, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και οι 41 δημοτικοί σύμβουλοι λέμε ρητά ΟΧΙ στα χρυσωρυχεία

4. Ποιον εξυπηρετεί αυτή η επιλεκτική ενέργεια και η απόπειρα διαστρέβλωσης της αλήθειας;

5. Γνώριζαν και οι 21 δημοτικοί σύμβουλοι ότι αυτός που έλαβε την πρωτοβουλία θα εξαιρούσε τους άλλους 19;

6. Ταυτίζονται με αυτή την τακτική; Ποιος και γιατί σαμποτάρει και αδυνατίζει έντεχνα τους νέους αγώνες που ξεκινούν κατά της καταστροφικής επένδυσης

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά οι τοποθετήσεις των Λαμπάκη, Μιχαηλίδη προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα επειδή ο πρώην δήμαρχος κατηγόρησε τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και την παράταξη του ότι είναι υπέρ των χρυσωρυχείων, προκαλώντας την αντίδραση του Αντιδημάρχου Δημήτρη Κολγιώνη. 

Κι ο κ.Λαμπάκης που κατηγορούσε και μιλούσε υποτιμητικά και ειρωνικά, απείλησε πως αν δεν ανακαλέσει θα δει τι θα γίνει. Ίσως προαναγγέλοντας όπως συνηθίζει, δικαστικές προσφυγές.

Καρυπίδης κατά Μιχαηλίδη: Είσαι μεγάλος ψεύτης

Ξέσπασε ο Γιάννης Καρυπίδης κατά του πρώην επικεφαλής της παράταξης του “ΑΝΑΣΑ” Παύλου Μιχαηλίδη, αφού ουσιαστικά τον έχουν καθαιρέσει οι πέντε δημοτικοί του σύμβουλοι και περισσότερο λειτουργεί ως… ουρά της παράταξης του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. “Γιατί δεν πήρες τηλέφωνο τους συμβούλους της παράταξης σου να μας ενημερώσεις και να υπογράψουμε; Είσαι ψεύτης και πρέπει να ντρέπεσαι”, με τον κ.Μιχαηλίδη να ψελλίζει αστείες δικαιολογίες.

Τελικά αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση στις 25 Σεπτεμβρίου, ώστε να συζητηθεί ξανά το θέμα του χρυσού και να επικαιροποιηθεί το ψήφισμα κατά της επένδυσης του χρυσού.

Evrosnews.gr

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αλεξανδρούπολης, μας είπαν ότι φοβούνται να πάρουν θέση για το θέμα του χρυσού, μην τυχόν και κατηγορηθούν ότι είναι άνθρωποι των Εταιρειών Εκμετάλλευσης Χρυσού.

Τα αντανακλαστικά έχουν ατονήσει, γι’ αυτό επικρατούν οι αυτόκλητοι σωτήρες που εξακολουθούν να θέλουν να μας σώσουν από την καταστροφή και τον θάνατο.

Που τον φέρνουν οι πολυεθνικές, ο ιμπεριαλισμός, η πλουτοκρατία και το μεγάλο κεφάλαιο.

Θα διώξουμε ποτέ, τις τσίμπλες από τα μάτια μας;

Σ. Κ.

  

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ξαφνικά στον Έβρο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

"Δεν αποτελεί πια είδηση το ότι βρίσκομαι στον Έβρο, εδώ χτυπάει η...

Ξεκινά εμβολιασμός για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

"Πράσινο φως" έδωσε ο ΕΟΦ για εμβόλιο που υπάρχει στη χώρα μας - Από 1η Ιουνίου εμβολιασμός και στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδος

Πάμε για γενική ''ανάφλεξη'': Ο Ράμα παραχωρεί στην Άγκυρα ναύσταθμο στον Αυλώνα Eίναι γνωστό...

Τρέχει η Ανατολική Σιδηροδρομική Εγνατία

Προχωρούν οι μελέτες για τη νέα γραμμή Θεσ/νικης-Καβάλας-Ξάνθης - Δημιουργούνται οκτώ (8) νέοι Σιδηροδρομικοί Σταθμοί - Κατά τρεις (3) ώρες μειώνεται το...

Έρχονται νέες προσλήψεις για επαγγελματίες οπλίτες στις Ε.Δ.

Θα προσληφθούν 2.000 άτομα σε Στρατό Ξηράς, Ναυτικό και Αεροπορία - Καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων ορίσθηκε η 15ηΙουνίου 2020 - Τα προσόντα

More Articles Like This