9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Ζητούνται πρακτικές λύσεις για την αυξανόμενη εισβολή των λαθρο-προσφύγων – Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει η Αποθήκη της μιζέριας και αθλιότητος Αφρικής και Ασίας  

Κάθε ήμερα που περνά γίνεται και πιο χειροπιαστή η απόφαση του δικτάτορα της Τουρκίας να στείλει στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση τα 3,5 εκατομμύρια μουσουλμάνων, που έχουν καταφύγει στη χώρα του, λόγω των ανόητων πολέμων που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή στις αρχές της δεκαετίας του 2010 και οι όποιοι ακόμη μαίνονται ιδίως στη Συρία, αφού ενεπλάκησαν εκεί εκτός από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τουρκία, η Ρωσία, οι Κούρδοι και βέβαια οι δυνάμεις του Άσαντ της Συρίας, καθώς και αντάρτες διαφόρων προελεύσεων και τα υπολείμματα του ισλαμικού κράτους. 

Ο δικτάτορας λέει ότι η ΕΕ δεν του έδωσε τα δισεκατομμύρια ευρώ που του υποσχέθηκε και απειλεί να μας στείλει εκατομμύρια μουσουλμάνων. 

- Advertisement -

Αυτό είπαν και διακινητές που έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου άλλά και λαθρομετανάστες. 

Αλλά η πρόσφατη αύξηση των ροών λαθραίων από τα τουρκικά παράλια, με τη συνοδεία πολλές φορές τουρκικών σκαφών της ακτοφυλακής της, επιβεβαιώνει τις προθέσεις του δικτάτορα. 

Προ ήμερων (3/9) οι λαθρομετανάστες στα νησιά του Αιγαίου ήταν περισσότεροι από 25.000 και καθημερινώς αυξάνονται.

Η κυβέρνηση του Σύριζα είχε αφήσει ανοικτά τα σύνορα στον Έβρο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ ο πρωθυπουργός τους έλεγε ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. 

Δυστυχώς η κατάσταση αυτή συνεχίζεται και σήμερα: 

Οι Τούρκοι διακινητές και οι ξένες ύποπτες ΜΚΟ αλωνίζουν, φέρνοντας στα νησιά μας εκατοντάδες μουσουλμάνων λαθραίων, που δεν είναι ούτε πρόσφυγες ούτε μετανάστες, αλλά θύματα-όργανα του Ερντογάν.

Το χειρότερο είναι ότι η χώρα μας διά του Λιμενικού βοηθά το έργο των εχθρών της πατρίδας μας. 

Η «Εστία» έγραψε προ ήμερων ότι στις 3/9 περισυνελέγησαν στη Χίο και στη Σάμο 130 λαθραίοι μουσουλμάνοι· δηλαδή το κράτος μας βοηθά τους Τούρκους διακινητές που θησαυρίζουν, με το Λιμενικό Σώμα, ακόμη, όπως γινόταν επί Σύριζα. 

Προ ήμερων (6/9) ο πρ. Υπουργός Μουζάλας είπε στον Σκάι ότι αυτός και ο πρ. υπουργός Βίτσας έχουν ευθύνες στο μεταναστευτικό. 

Οι διακινητές έχουν αποθρασυνθεί από την έλλειψη αντιδράσεων του ελληνικού κράτους, ώστε αυξάνουν τις ροές, κλέβουν στην Τουρκία πολυτελή σκάφη με τα όποια διακινούν λαθραίους, αποφεύγοντας τυχόν ελέγχους και λέγουν καμαρώνοντας ότι ένα ταχύπλοο από τα τουρκικά παράλια φτάνει σε 10′ μόνο στη Λέσβο δεν μας λένε βέβαια πόσα κερδίζουν από κάθε επιβάτη (2.000 η 3.000 ευρώ;).

Άραγε, που βρίσκουν τόσα χρήματα, φτωχοί και εξαθλιωμένοι αφγανοί, ιρακινοί, ούριοι, πακιστανοί και άλλοι μουσουλμάνοι;

Προφανώς κάποιος χρηματοδοτεί τις μετακινήσεις τους προς τη χώρα μας, έχοντας κάποιο σκοπό.

Ο Ερντογάν και οι περί αυτόν, εκτός από τη Θράκη, θέλουν να δημιουργήσουν τουρκικές μειονότητες, στην Αθήνα, όπου ζουν 250.000 λαθραίοι μουσουλμάνοι και στη Ρόδο και Κω. 

Αλλά ήδη με τις καταιγιστικές ροές λαθραίων μουσουλμάνων προσπαθούν να γεμίσουν την Ελλάδα με μουσουλμάνους, για να εμφανιστούν κάποια ημέρα ως προστάτες τους και να ζητήσουν ποικίλα δικαιώματα και προνόμια γι’ αυτούς. 

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και άπτεται της εθνικής κυριαρχίας μας, που επιβουλεύεται ό δικτάτορας της γείτονος.

Θυμίζω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοίμασε, πριν λίγα χρόνια, σχέδιο κατανομής των λαθραίων από Ασία και Αφρική, σε όλες τις χώρες της ΕΕ, πλην οι περισσότερες αρνήθηκαν, έκλεισαν τα σύνορά τους και έκτισαν τείχη και φράκτες η ΕΕ αποφάσισε στη συνέχεια την επιβολή μεγάλων προστίμων για κάθε άρνηση χώρας μέλους, αλλά ουδέποτε αυτά επιβλήθηκαν, γιατί κανένας δεν θα τα κατέβαλε.

Τελικά το θέμα ξεχάστηκε.

Μόνο η Ελλάδα που βλακωδώς δέχθηκε τις συνθήκες Δουβλίνο I και II, που επιβάλλουν την επιστροφή λαθραίων που θα συλληφθούν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, στην χώρα πρώτης υποδοχής, δέχθηκε την εφαρμογή της.

Για το αίσχος αυτό ευθύνονται κυβερνήσεις, σε βάθος χρόνου, του Σύριζα, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ. 

Αλλά και η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αρκείται σε ανούσια διαβήματα προς την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι λαθραίοι μουσουλμάνοι πλημμυρίζουν τη χώρα μας.

Απαιτείται η νέα κυβέρνηση να αλλάξει πλήρως την ακολουθούμενη μεταναστευτική πολιτική: όχι ανούσια διαβήματα προς Τουρκία και ΕΕ, που κανένα δεν συγκινούν καταγγελία της συνθήκης Δουβλίνο I και II- αλλαγή της διαδικασίας για χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες, αφού δεν υπάρχουν πια πρόσφυγες, άλλά «τουρκικά αποθέματα» μουσουλμάνων που ο δικτάτορας θέλει να ξεφορτωθεί- ταχύτατη απόρριψη των αιτήσεων ασύλου και άμεση απέλαση των λαθραίων- εγκλεισμός όλων των λαθραίων σε κλειστά στρατόπεδα, ώστε να αναγκαστούν να ζητήσουν οικειοθελώς επιστροφή στις πατρίδες τους, με την οικονομική συνδρομή της διεθνούς μεταναστευτικής οργάνωσης. 

Πρέπει να κλείσουν αμέσως τα σύνορα στον Έβρο- το Λιμενικό, η Frontex και πλοία του ΝΑΤΟ που περιπολούν στο Αν. Αιγαίο σήμερα περισυλλέγουν λαθραίους- οφείλουν να αλλάξουν τακτική και να εμποδίζουν, να απωθούν προς τα τουρκικά παράλια τα πλοιάρια που έρχονται από εκεί και σε καμμία περίπτωση να μή βοηθούν τους λαθραίους- είναι σκληρό αυτό, άλλά είναι αναγκαίο, αλλιώς θα μας καταστήσουν οι μουσουλμάνοι μειοψηφία στη χώρα μας.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να καταστεί «αποθήκη» της μιζέριας και της αθλιότητας της Ασίας και της Αφρικής. η οργανωμένη λαθραία μετανάστευση μουσουλμάνων είναι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, γιατί αφορά την επιβίωσή της. 

Περιμένουμε ρεαλισμό και δράση από την κυβέρνηση.

Παναγιώτης Μποκοβός

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, 

πρώην Υφυπουργός Οικονομικών

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Όχι άλλες υποχωρήσεις

Εκτός των άλλων, απαξιωνόμαστε και στα μάτια των Συμμάχων μας

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας

Λόγω κορονοϊού η έγκριση των θεμάτων θα γίνει διά περιφοράς, μεταξύ των δημοτικών συμβούλων

Τι τραβάει ο φτωχός

Παντρεύτηκα ταλαίπωρος και πήρα ένα γαϊδούρι  ενόμιζα ο φουκαράς  ότι ήτανε κελεπούρι.

Τα… «παπάκια» του στρατού σε απόσυρση

Ήρθε η ώρα του τέλους για ερπυστριοφόρα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) Ήρθε η ώρα...

More Articles Like This