9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου ο Δημ. Κολιός

Εξελέγη με 22 ψήφους, που σημαίνει ότι τον ψήφισαν 13 μέλη της αντιπολίτευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης – Το «κλίμα» στην συνεδρίαση 

 

O δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού Δημήτρης Κολιός είναι πλέον ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης, όπως προέκυψε μετά την πρώτη επίσημη συνεδρίαση του οργάνου την Κυριακή 08/09/2019.

Ο κος Κολιός, που ανήκει στην άρχουσα παράταξη «Δήμος για όλους Πρώτα Εσύ!», εξελέγη με 22 ψήφους (που σημαίνει ότι τον ψήφισαν 13 άτομα από την αντιπολίτευση), ενώ τη θέση του αντιπροέδρου κατέχει ο κος Θεμης Κυριακίδης από την παράταξη «Πόλη και Πολίτες» και αυτήν του γραμματέα ο κος Γιώργος Πασσιάς από την παράταξη «Ανάσα».

- Advertisement -

Στη συνεδρίαση για την εκλογή προεδρείου, προήδρευσε ο αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης, ως ο πλειοψηφών σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου (και ο μοναδικός της παράταξης που κατάφερε 4ψηφιο νούμερο ‘σταυρών’) και εν συνεχεία ορίστηκαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο ορισμός των μελών των Επιτροπών έγινε προεδρεύοντος του νέου προεδρείου (με τον κο Κυριακίδη να απουσιάζει) και η διαδικασία έμοιαζε περισσότερο με «εικόνα από το μέλλον», αφού όλα δείχνουν ότι και οι μελλοντικές συνεδριάσεις του οργάνου, κάθε άλλο παρά ομαλές θα είναι.

Η παράταξη του Δημάρχου κατέχει 10 έδρες, άρα δεν έχει πλειοψηφία, ενώ η μείζονα αντιπολίτευση (δηλαδή η παράταξη «Πόλη και Πολίτες») 15 (προς το παρόν όμως 14, αφού ο Αντώνης Βαμβακερός είναι σε αργία). Η «Ανάσα» κατέχει 6 έδρες πλην όμως το χάσμα μεταξύ των Συμβούλων μοιάζει πλέον αγεφύρωτο και φάνηκε ακόμη και από τον τρόπο που κάθονταν στα έδρανα, αφού τον κο Μιχαηλίδη τον χώριζε τουλάχιστον μία καρέκλα από τους υπόλοιπους πέντε που έχουν δηλώσει ότι δεν τον αναγνωρίζουν ως επικεφαλής, ενώ από 4 έδρες κατέχουν η Λαϊκή Συσπείρωση και η Νεα Αδέσμευτη Αυτοδιοικηση και 2 έδρες η «Ενότητα για μια νέα Πορεία».

Η αίθουσα δεν άργησε να «μυρίσει μπαρούτι», αφού η συνεννόηση του προεδρείου με την μείζονα αντιπολίτευση, αλλά και με άλλους συμβούλους σχετικά με τον ορισμό των μελών της Οικονομικής Επιτροπής ήταν από δύσκολη έως ακατόρθωτη, ενώ στην ίδια αίθουσα παρέστησαν και πολλοί πρώην υποψήφιοι της παράταξης του κου Ζαμπούκη που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση, άγνωστο γιατί.

Αυτό που διαπιστώθηκε επίσης ήταν ένα κενό ενημέρωσης και γνώσης του «Κλεισθένη» απο πολλούς Συμβούλους σχεδόν όλων των παρατάξεων, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν μπορούσε εκ του νόμου να περιλαμβάνει άλλα θέματα στην ημερήσια διάταξη, πέραν των προαναφερθέντων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κος Κολιός δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει τις ραδιοφωνικές του εκπομπές, παρά την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θ.Τ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This