9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 26, 2024

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «ΚΟΛΟΒΗ»

Χάσαμε την ευκαιρία τονίζει ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης – Η Ελλάδα έχασε μία μοναδική ευκαιρία, να καταστεί Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο – Οι καταστροφικές ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, φρένο στην Ανάπτυξη  

Συμφωνούν ότι διαφωνούν πλήρως Κυβέρνησις και Αντιπολίτευσις στις περισσότερες από τις 39 διατάξεις που θα συζητηθούν και θα τεθούν σε ψηφοφορία γα την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Εκλογικός νόμος εκλογή Προέδρου από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και άλλα άρθρα θα κυριαρχήσουν στην διαδικασία που εγκαινιάσθηκε χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλή.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος Ευριπίδης Στυλιανίδης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την αποτυχία της προηγούμενης Βουλής να θέσει προς αναθεώρησιν άρθρα που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τού κράτους και του πολιτεύματος. 

Γι’ αυτό, όπως είπε, η σημερινή Βουλή καλείται να διαχειρισθεί μία «περιορισμένη, μία φτωχή, μία επί της ουσίας “κολοβή” Αναθεώρηση».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πώς όταν ήταν κυβέρνηση ηρνήθη να συναινέσει και «επεδίωξε τον θεματικό περιορισμό και την ιδεολογικοποίηση της αναθεωρητικής διαδικασίας».

Απαριθμώντας μερικά από τα άρθρα πού απέρριψε η προηγουμένη πλειοψηφία και είχε προτείνει η ΝΔ, εστίασε στο άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η χώρα, κατά τον την κ. Στυλιανίδη, έχασε μοναδική ευκαιρία να καταστήσει την Ελλάδα Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο, δημιουργώντας μία νέα πηγή για το ΑΕΠ της χώρας και ενισχύοντας την διεθνή πολιτιστική παρέμβασή της. 

«Mόνο για το άρθρο 16 θεωρώ την επικείμενη Συνταγματική αναθεώρηση μία χαμένη ευκαιρία εξ αιτίας των ιδεοληπτικών δυνάμεων της χώρας» σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Έφερε ως παράδειγμα χώρες όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, που προσελκύουν χιλιάδες ξένους φοιτητές στα ιδιωτικά πανεπιστήμια του.

Ειδικώς για την Κύπρο, σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, η εκπαίδευση συνεισφέρει ποσοστό άνω του 5% στο ΑΕΠ.

«Πάνω από 2 εκατομμύρια φοιτητές σπουδάζουν έξω από τη χώρα τους, (πάνω από 3%) επεκτείνοντας τον εκπαιδευτικό κλάδο κατά 7% ετησίως.

Μόνο η Βρετανία διαθέτει πάνω από 1,8 εκατ. Βρετανούς και Ευρωπαίους φοιτητές, αλλά μόνο 525.000 κλίνες.

Το 2015 στο Λονδίνο δαπανήθηκαν για φοιτητικά καταλύματα 4,8 δισ. ευρώ και εκτίναξε την οικοδομή με θετικές επιπτώσεις στην οικονομία και την ανεργία» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Και ρίχνοντας τα βέλη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε ότι η Κύπρος φιλοξενεί στα ιδιωτικά πανεπιστήμιά της φοιτητές άνω των 61 εθνικοτήτων, «δημιουργώντας από το μηδέν εκπαιδευτική παράδοση, ακόμα την ώρα που χιλιάδες διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού βλέπουν από μακρυά την πατρίδα τους να βουλιάζει στο τέλμα της ιδεοληψίας».

spot_img
spot_img
Friday, April 26, 2024

Latest News

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ o Σπύρος Καρανικόλας επισκέφθηκε τον Έβρο

Τον Φράχτη του Έβρου, τις Φέρες, καθώς και το Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκε την Τετάρτη 24/4, ο δικηγόρος και υποψήφιος...

More Articles Like This