9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων

Το «1ο Walk For Freedom» θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου, στον Φάρο Αλεξανδρούπολης

Το 1ο Walk For Freedom στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου, στις 11:00, στο Φάρο της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση ενημέρωσης για την εμπορία των ανθρώπων. Χιλιάδες πολέμιοι του trafficking σε εκατοντάδες πόλεις στον κόσμο συγκεντρώνονται και κάνουν ειρηνική πορεία με αίτημα να καταργηθεί η σύγχρονη δουλεία, η παράνομη διακίνηση και η εμπορία ανθρώπων με σκοπό την καταναγκαστική εργασία ή τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

- Advertisement -

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την ΜΚΟ Α21 που δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν την καταστολή της εμπορίας ανθρώπων αλλά και την υποστήριξη για την επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο διοργανώνει την πορεία της ελευθερίας.

Στις 19 Οκτωβρίου 2019 εκατοντάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν στο Walk For Freedom, μια πορεία που στόχο έχει την αφύπνιση και ενημέρωση του κοινού για την εμπορία ανθρώπων.

Πέρσι, από την Ελλάδα συμμετείχαν η Αθήνα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, η Δράμα, η Λάρισα και η Κομοτηνή.

Φέτος, συμμετέχουν η Αλεξανδρούπολη, η Ξάνθη, ο Βόλος, η Θέρμη και η Θεσσαλονίκη.

Η Εμπορία Ανθρώπων (Human Trafficking) είναι το παράνομο εμπόριο ανθρώπων κυρίως για τους σκοπούς της καταναγκαστικής εργασίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Είναι ένα σύστημα όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα που πωλούνται, αγοράζονται και εξαναγκάζονται να δουλεύουν παρά τη θέλησή τους, με ελάχιστη ή και καθόλου αμοιβή, κάτω από απειλές, σωματική και ψυχολογική βία.

Η Ελλάδα αποτελεί χώρα διέλευσης και προορισμού των θυμάτων. Εκτιμάται πως χιλιάδες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων ανήλικων κοριτσιών, είναι παγιδευμένες στη βιομηχανία του σεξ στη χώρα μας.

Περισσότερες πληροφορίες για την πορεία στην Αλεξανδρούπολη στο τηλέφωνο: 25510 53043.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Όταν το τατουάζ ήταν δείγμα ντροπής και εξευτελισμού !!!

Σε ποιους εφαρμοζόταν η Δερματοστιξία στην Αρχαία Ελλάδα - Πως γινόταν η αφαίρεση των τατουάζ Σε πολλούς αρχαίους λαούς, τα τατουάζ θεωρούνταν...

More Articles Like This