9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020

Εν αναμονή, κατασκευής της νέας γέφυρας προς Άβαντα

Ένα (1) εκατομμύριο ευρώ, θα διαθέσει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στο οδικό Δίκτυο του Δήμου Αλεξ/πολης

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Δημήτρης Πέτροβιτς μίλησε στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, με αφορμή την επιδιόρθωση της παλαιάς γέφυρας του Άβαντα, έργο το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της επικαιροποίησης και της τροποποίησης των υφιστάμενων μελετών. 

Ο κ. Πέτροβιτς επεσήμανε ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα διαθέσει το ποσό του 1.030.000 ευρώ για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Αλεξανδρούπολης. 

Ένα από τα πολύ σημαντικά έργα, είναι αυτό της  επιδιόρθωσης της γέφυρας στον δρόμο που οδηγεί στον οικισμό του Άβαντα. 

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, στο μέλλον πρόκειται να κατασκευαστεί νέα γέφυρα, έργο το οποίο θα κοστίσει 4,2 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούνιο του 2018 η «Ελεύθερη Θράκη» είχε γράψει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της ότι τα χρήματα υπάρχουν, αλλά κανένας από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου δεν τα αξιοποιεί

Επακριβώς, το άρθρο ανέφερε τα εξής:   

“Εδώ και τουλάχιστον είκοσι (20) χρόνια η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ ζητά από τους εκάστοτε αιρετούς μας Άρχοντες, την διάθεση πιστώσεων για να αντικατασταθεί το στενό γεφυράκι προς τον οικισμό του Άβαντα, με μια σύγχρονη φαρδιά γέφυρα.

Κατ’ επανάληψιν τονίσαμε τον κίνδυνο ατυχημάτων, καθώς από το γεφυράκι αυτό περνούν όχι μόνο Στρατιωτικά οχήματα, αλλά και μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς την ΒΙ-ΠΕ Αλεξανδρούπολης.

Οι πιέσεις που άσκησε η εφημερίδα, ακόμα και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους αρμόδιους, δεν ευδοκίμησαν μέχρι σήμερα, καθώς προβαλλόταν το μεγάλο εμπόδιο, που δεν ήταν άλλο παρά η έλλειψη πιστώσεων για την κατασκευή του έργου.

Στην σχετική μελέτη κατασκευής, προβλεπόταν κόστος που ξεπερνούσε τα τέσσερα (4) εκατομμύρια ευρώ.

Ποσό που ομολογούμε, μας φάνηκε αρκετά υψηλό. Αυτά μέχρι χθες. Γιατί σήμερα, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, τα λεφτά υπάρχουν.

Η πίστωση δαπάνης 4,5 εκατ. ευρώ έχει εγκριθεί και είναι διαθέσιμη άμεσα από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης.

Και το μεγάλο ερώτημα που μπαίνει, είναι το εξής: Πού σκαλώνει η υλοποίηση του έργου; Η μελέτη είναι έτοιμη. Η πίστωση έχει εγκριθεί και είναι ήδη διαθέσιμη. Ποιος είναι εκείνος που καθυστερεί; Και Γιατί;

Εξωδίκως πληροφορούμαστε ότι κωλυσιεργεί η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών. Είναι αλήθεια; Ή συμβαίνει κάτι άλλο;», έγραφε πριν 1 χρόνο η εφημερίδα.

Για να δούμε αυτήν τη φορά τι θα γίνει και κυρίως πότε…

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΕΒΡΟ

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This