9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Ερώτηση για το φυλάκιο «30» του Ορμενίου

Κατέθεσε ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος για το Στρατιωτικό Φυλάκιο, στο Βορειότερο σημείο της Ελλάδος, που δεν λειτουργεί – Περιοδική η επάνδρωσή του, λέγει ο Υπουργός Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο κατέθεσε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» κ. Κυριάκος Βελόπουλος.

ΘΕΜΑ: «Παύση λειτουργίας στρατιωτικού φυλακίου «30» στο Ορμένιο και οι συνέπειες της»

- Advertisement -

Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και μερικές μέρες σταμάτησε να λειτουργεί το στρατιωτικό φυλάκιο «30» στο Ορμένιο Έβρου, που είναι το βορειότερο κατοικημένο σημείο της Ελλάδας. Είναι η χερσαία οδός που οδηγεί από την Ελλάδα στη Βουλγαρία.

Η παρουσία του εν λόγω φυλακίου ήταν διπλής σημασίας. Αφενός λειτουργούσε αποτρεπτικά για την είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα μας, αφετέρου αποθάρρυνε τους Βούλγαρους συνοριοφύλακες να στέλνουν πίσω στην Ελλάδα, λαθρομετανάστες που συλλαμβάνουν σε Βουλγαρικό έδαφος. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η παύση της λειτουργίας του θα οδηγήσει σε αύξηση των λαθροεισροών, αλλά και στην λεηλασία των χωριών της περιοχής από λαθρομετανάστες.

Ήδη, λίγα 24ωρα από την παύση λειτουργίας του εν λόγω φυλακίου, προκαλούν αλγεινή εντύπωση οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και η είδηση ότι 26 γυμνοί αλλοδαποί μετανάστες διέσχισαν ανενόχλητοι τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αφού πρώτα τους λήστεψαν και τους έγδυσαν οι Βούλγαροι συνοριοφύλακες.

Και μιας και ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και τα νέα ταξιδεύουν με αστρονομική ταχύτητα, είναι δεδομένο ότι πολύ γρήγορα θα μαθευτεί η ύπαρξη ενός εύκολου και αφύλακτου πλέον περάσματος από την Ελλάδα στη Βουλγαρία. Μοιραία λοιπόν οδηγούμαστε σε περαιτέρω αύξηση των λαθροεισβολέων.

Ερωτάται ο Υπουργός:

1. Με πιο σκεπτικό και για ποιον συγκεκριμένο λόγο έκρινε σκόπιμο να κλείσει το συγκεκριμένο φυλάκιο;

2. Τι σκοπεύει να κάνει ο Υπουργός και η κυβέρνηση για να παρεμποδίσει την αύξηση των λαθροεισβολών από το αφύλακτο πια και εύκολο πέρασμα του Ορμένιου;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Κυριάκος Βελόπουλος

Κωνσταντίνος Χήτας

***

Η απάντηση του Υπουργείου

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Κυριάκος Βελόπουλος και Κωνσταντίνος Χήτας με θέμα «Παύση λειτουργίας στρατιωτικού φυλακίου «30» στο Ορμένιο και οι συνέπειες της» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, ότι το Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «30» συνεχίζει να υφίσταται ως φυλάκιο περιοδικής επάνδρωσης, με έργο, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., τον εντοπισμό και σύλληψη ατόμων που εισέρχονται παράνομα στη χώρα. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο «Δρομέας Θράκης» επιμένει με το «Πανόραμα Στίβου»

Μετά από δύο αναβολές λόγω κακοκαιρίας… ο «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» επιμένει και διοργανώνει...

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον στον IGBτης Κομοτηνής

Επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας, που θα ενώνει την Κομοτηνή με την πόλη της Στάρα-Ζαγόρα

Έκκληση για κατάταξη στον Αρμενικό Στρατό

Προς τους Αρμένιους νέους που ζουν στη χώρα μας – Άνοιξε κατάλογος εγγραφής εθελοντών

Κοινή δράση Δημάρχων του Ν. Έβρου

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη της Θράκης

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» - Το 2023...

More Articles Like This