9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ

Αλλάζει δραματικά η δομή του Ελληνικού πληθυσμού, εξ αιτίας της υπογεννητικότητας και της λαθρομετανάστευσης – Έχουμε σήμερα, μία νέου τύπου «γενοκτονία»

 

Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε στην Εκκλησία για την υπογεννητικότητα, τη μετανάστευση των νέων, το Προσφυγικό και την ανεργία; 

Η Ιεραρχία έθεσε επί τάπητος μια σειρά σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, στα οποία η Εκκλησία καλείται να διατυπώσει τη θέση της.

- Advertisement -

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ εξέθεσε το θέμα-βόμβα του Δημογραφικού.

Αίσθηση προκάλεσε η αυστηρή αυτοκριτική που έκανε -εκ μέρους της Εκκλησίας- ο μητροπολίτης Γαβριήλ.

«Το δημογραφικό πρόβλημα», τόνισε, «οδεύει προς μη αναστρέψιμη πορεία και καθίσταται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδος, αφού απειλεί όχι μόνο την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα, αλλά και το ίδιο το μέλλον του έθνους μας».

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας προειδοποίησε και για τις αρνητικές συνέπειες του Μεταναστευτικού, που συνιστά πρόκληση, όπως υπογράμμισε ο κ. Γαβριήλ, αφού με την έλλειψη γεννήσεων και την έλευση μεταναστών αλλάζει η δημογραφική δομή του πληθυσμού. 

«Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ένα έθνος που δεν είναι σε θέση να ανανεώνει τον πληθυσμό του είναι καταδικασμένο να εξαφανισθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η ευθύνη της Εκκλησίας μας για τη σημερινή κοινωνική κατάσταση που βαραίνει την πατρίδα μας είναι εξίσου σημαντική» επισήμανε ο κ. Γαβριήλ και πρότεινε μία σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών που μπορεί να αναλάβει η Εκκλησία για την αντιμετώπιση του προβλήματος (συνέδρια, επικοινωνιακή ενημερωτική εκστρατεία, χάραξη κοινής στρατηγικής κράτους – Εκκλησίας – Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ποιμαντική δράση, ενημέρωση κληρικών, ίδρυση κέντρων γάμου και οικογένειας, οικονομική ενίσχυση από τις μητροπόλεις των πολύτεκνων οικογενειών).

Με αφορμή όσα είπε για το Μεταναστευτικό τον λόγο πήρε ο μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος, που βιώνει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το νησί του εδώ και πέντε χρόνια από τη μεταναστευτική κρίση.

Περιέγραψε μια απίστευτα τραγική κατάσταση, όχι μόνο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ζουν σε άθλιες συνθήκες, αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην τοπική κοινωνία από το ανεξέλεγκτο κύμα μετανάστευσης. 

Οι περιγραφές του κ. Ευσεβίου θορύβησαν την Ιεραρχία που αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα και στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος προειδοποίησε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργήσει η κρίση στην Ελλάδα συνιστά μια νέου τύπου «γενοκτονία», που προκαλεί παρεπόμενα προβλήματα, όπως η ανεργία των νέων, η αδυναμία δημιουργίας νέων οικογενειών, η άμβλυνση των ηθών.

Ο  κ. Μακάριος εστίασε και στα οδικά δυστυχήματα, χαρακτηρίζοντάς τα μία άλλη μορφή γενοκτονίας.

Τόνισε ότι στους ελληνικούς δρόμους τα τελευταία 50 χρόνια έχουμε 120.000 νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα, 350.000 αναπήρους και 2.000.000 τραυματίες.

Γι’ αυτό και πρότεινε η ίδια η Εκκλησία να δώσει μαθήματα ηθικής και οδικής συμπεριφοράς στα κατηχητικά, στις κατασκηνώσεις, στους κύκλους και στα κηρύγματα.

Αντ. Τριανταφύλλου

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Οι… κρίσεις δεν προαναγγέλλονται

Μήπως παίζουν το παιχνίδι της Άγκυρας όλοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να «στρατιωτικοποιήσουμε τα Ελληνοτουρκικά»;

Πως η Αλεξανδρούπολη δεν έγινε το 1923 Βουλγάρικο λιμάνι !!!

Όταν γίνονταν συντηρήσεις για παραχωρήσεις παραλιακής ζώνης, βάθους τριών χιλιομέτρων μεταξύ Δεδέ-Αγάτς και Μάκρης, για 99 χρόνια – Γράφει ο Παντελής Στεφ....

Ιατρικός εξοπλισμός δωρεά της «ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ»

Έμπρακτη στήριξη στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Αλεξ/πολης και Διδυμοτείχου 

Φροντίδα σε αδέσποτα στον Δήμο Διδ/χου

Με την συνδρομή της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος Στο...

More Articles Like This