9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

Πότε θα αξιοποιήσουμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου μας; – Η νέα Δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης, αφού δεν υπάρχουν χρήματα ας προχωρήσει σε Διεθνή Διαγωνισμό για την εκχώρηση λειτουργίας  των Λουτρών της Τραϊανούπολης 

Από την πρώτη ημέρα της έκδοσής της, το 1945, η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ φωνάζει, πως ο τόπος μας μπορεί να ταΐσει, σε σιτηρά, οπωροκηπευτικά, γαλακτοκομικά, κρέατα και ιχθυηρά, ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο νομός Έβρου, μπορεί να είναι ακριτικός, όμως ο καλός Θεός τον προίκισε με απέραντους πλουτοπαραγωγικούς πόρους.

- Advertisement -

Οι οποίοι δυστυχώς ακόμη και σήμερα μένουν αναξιοποίητοι.

Δεν θα κάνουμε λόγο σήμερα για το πετρέλαιο, τον χρυσό, ή τις Σπάνιες Γαίες που βρίσκονται στο υπέδαφός μας.

Θα μιλήσουμε για τα θερμά Ιαματικά Λουτρά που διαθέτει ο Έβρος, στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Τα οποία αν τα είχαμε αξιοποιήσει κατάλληλα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες, για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και προς την Σαμοθράκη, που αντιμετωπίζει σήμερα ένα σωρό προβλήματα, αλλά και προς την Αλεξανδρούπολη.

Προχθές τα Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης, που βρίσκονται δίπλα στην Αλεξανδρούπολη, διέκοψαν την λειτουργία τους και μάλιστα πρόωρα.

Αν και η περίοδος λειτουργίας τους ολοκληρώνεται στα τέλη Οκτωβρίου, από την περασμένη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, τα Λουτρά της Τραϊανούπολης, έβαλαν ταμπέλα «ΚΛΕΙΣΤΟΝ».

Όπως δήλωσε ο νέος Πρόεδρος της «ΤΙΕΔΑ» κ. Βασίλης Δέλκος, η απόφαση είχε ληφθεί εδώ και καιρό, και υποστήριξε πως όλοι οι πελάτες που είχαν επικοινωνήσει για να κάνουν τις υδροθεραπείες τους έχουν ενημερωθεί εγκαίρως όπως και όσοι τηλεφώνησαν για να «κλείσουν» τα μπάνια τους μέσα στον Οκτώβριο.

Σε ερώτηση αν μπορούν να αντιμετωπιστούν οι όποιες δυσκολίες για να μπορούν τα επόμενα χρόνια να λειτουργούν κανονικά τα ιαματικά λουτρά, ο Βασίλης Δέλκος απάντησε πως «το σχέδιο μας είναι να λειτουργούν όλο το χρόνο κι όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Οι δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα και η κατάσταση που επικρατεί είναι τραγική. Από υποδομές και από συντήρηση. 

Ο κόσμος που έρχεται εκεί πληρώνει ένα αντίτιμο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα πρέπει να είναι ανάλογες. Αυτή τη στιγμή δεν θεωρώ εγώ ότι ισχύει αυτό ούτε στο ελάχιστο» τόνισε.

Επίσης ο πρόεδρος ΤΙΕΔΑ επεσήμανε πως τα λουτρά μπορούν να γίνουν πόλος έλξης όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά κι απ’ όλο τον κόσμο, «αλλά αυτή  η στιγμή δεν μπορούν να δεχθούν ούτε τους ντόπιους».

  Έτσι λοιπόν, τα γνωστά από την αρχαιότητα Ιαματικά Λουτρά της Τραϊανούπολης, με τις εγνωσμένης αξίας θεραπευτικές τους ιδιότητες, σύμφωνα με επίσημες αναλύσεις και μετρήσεις των ιχνοστοιχείων που περιέχουν, βαδίζουν τον δρόμο της αφάνειας και την απαξίωσης.

Τα «αμαρτήματα» των Τοπικών μας Αιρετών Αρχόντων στο θέμα αυτό, είναι διαχρονικά.

Κανείς Δήμαρχος δεν έδωσε προτεραιότητα στην αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών της Τραϊανούπολης, ενώ την αδράνειά  τους, παρά τις επίμονες πιέσεις της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, την δικαιολογούσαν στα εμπόδια που βάζει η …Αρχαιολογική υπηρεσία.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο πρώην Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος κυβέρνησε τον Δήμο επί εννέα (9) συναπτά χρόνια.

Φρου-φρου και αρώματα, μπόλικα λόγια, έργα αδιαφόρετα, όπως οι πεζοδρομήσεις, οι μονοδρομήσεις και οι ποδηλατόδρομοι, αλλά έργο ουσίας και αναπτυξιακής προοπτικής κανένα.

Η νέα Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Ζαμπούκη, θα πρέπει άμεσα να ασχοληθεί και με το μεγάλο θέμα της Αξιοποίησης των Ιαματικών Λουτρών Αλεξανδρούπολης, για μετατροπή τους σε πηγή πλουτισμού, αλυσίδας επαγγελμάτων στον τόπο μας.

Η έλλειψη χρημάτων, είναι πράγματι ένα μεγάλο εμπόδιο.

Όμως θα μπορούσε να προκηρυχθεί ένας Διεθνής Διαγωνισμός για παραχώρηση λειτουργίας των ιαματικών Λουτρών της Τραϊανούπολης, στα πρότυπα άλλων μεγάλων Λουτροπόλεων της Ευρώπης όπως π.χ. το Μπάντεν Μπάντεν, που διαθέτει και το φημισμένο καζίνο, όπου έπαιζαν στις αίθουσές τους οι εστεμμένοι της Ευρώπης.

Κάνουμε μήπως όνειρα;

Όχι γνωρίζουμε τον κόσμο και τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας.

Κι αντί να εκφράζονται επιφυλάξεις, εάν τα Λουτρά της Τραϊανούπολης, θα μπορέσουν λειτουργήσουν την επόμενη «σαιζόν» ας ξεκινήσουν από τώρα οι κινήσεις που απαιτούνται, για να φθάσουμε κάποια στιγμή στην εκπλήρωση του οράματος.

Μπορούμε, ας το προσπαθήσουμε.

Σ. Κ. 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο «Δρομέας Θράκης» επιμένει με το «Πανόραμα Στίβου»

Μετά από δύο αναβολές λόγω κακοκαιρίας… ο «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» επιμένει και διοργανώνει...

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον στον IGBτης Κομοτηνής

Επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας, που θα ενώνει την Κομοτηνή με την πόλη της Στάρα-Ζαγόρα

Έκκληση για κατάταξη στον Αρμενικό Στρατό

Προς τους Αρμένιους νέους που ζουν στη χώρα μας – Άνοιξε κατάλογος εγγραφής εθελοντών

Κοινή δράση Δημάρχων του Ν. Έβρου

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη της Θράκης

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» - Το 2023...

More Articles Like This