9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Με θέμα το άτομο το 1ο «TEDxDUTH» στην Αλεξ/πολη

Το Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης θέτει υπό την αιγίδα του έναν Παγκόσμιο θεσμό για προώθηση καινοτόμων Ιδεών

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θέτει πλέον  υπό την αιγίδα του τον παγκόσμιο θεσμό του TEDx σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, με κύριο σκοπό τη διάδοση και προώθηση καινοτόμων ιδεών ικανών να αποτελέσουν πρότυπα έμπνευσης.

Το θέμα του πρώτου main event ήταν το “ATOMO”, επιλεγμένο από τη θεωρία του φιλόσοφου Δημόκριτου, θέλοντας να αποδώσει φόρο τιμής στον φιλόσοφο, το όνομα του οποίου υιοθετήθηκε από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Θράκης.

- Advertisement -

Η επιλογή της θεματολογίας δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο Δημόκριτος, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες φιλόσοφους της αρχαίας Ελλάδας, ήταν αυτός που στην προσπάθεια κατανόησης την αρχής του κόσμου εισήγαγε την έννοια του ατόμου ως του πρωταρχικού υλικού στοιχείου. Πάνω στο άτομο που δεν διαιρείται και μικρότερό του δεν υπάρχει, χτίζεται όλος ο κόσμος. 

Το πρώτο TEDxDUTH είχε ως στόχο  να δώσει μια πολύπλευρη οπτική στην έννοια του ΑΤΟΜΟΥ. Οι ομιλητές των 3 Sessions προέρχονται από το χώρο των επιστημών, της επιχειρηματικότητας, του αθλητισμού, των τεχνών, της προσωπικής αυτοβελτίωσης. 

Μεταξύ άλλων, παρουσίασαν ο καθένας από τα βιώματά του, την οπτική τους γύρω από το θέμα. Παρουσιάστρια της ημέρας ήταν η Νικολέττα Ράλλη.

Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό την διάδοση νέων και καινοτόμων ιδεών. Ξεκίνησε πριν από 30 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και επεκτάθηκε μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και ανεξάρτητα οργανωμένων εκδηλώσεων, που έχει ως στόχο να φέρει κοντά ανθρώπους για να μοιραστούν μια TED-like εμπειρία.

Το TEDxDUTH είναι μια φοιτητική πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία διοργανώνεται από φοιτητές του από όλες τις 4 πόλεις έδρες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με στόχο τη γεφύρωση της διαφορετικότητας και της απόστασης στην ακριτική Θράκη και της διάδοσης καινοτόμων ιδεών πέραν των ορίων μιας πόλης.

Ν.Τ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This