9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

«ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ» Ο… ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΣ ΕΒΡΟΣ

Οι Τούρκοι δουλέμποροι δεν φοβούνται ούτε την διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» – Οι λαθρο-πρόσφυγες έρχονται στον Έβρο, σα να πηγαίνουν σε σχολική εκδρομή – Πηδούν πάνω από τον «φράχτη» χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς – Μ.Κ.Ο. συνεργάζονται με την MIT 

Οι Τούρκοι δουλέμποροι, δεν φοβούνται ούτε τον «Παρμενίωνα» αφού και αυτή την εβδομάδα, κατά την διάρκεια της μεγάλης διακλαδικής Άσκησης, η εισβολή των λαθρομεταναστών συνεχίσθηκε αδιάκοπα.

Πάντως οι αριθμοί της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επιβεβαιώνουν τις άκρως ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει η μεταναστευτική κρίση.

Οι πρόσφατες απειλές Έρντογάν -ότι θα στείλει στην Ευρώπη τούς μετανάστες που έχουν συρρεύσει στα τουρκικά παράλια- φαίνεται ότι αρχίζουν να υλοποιούνται.

Σε διάστημα ολίγων λεπτών έφθασαν προχθές στην παραλία της Σκάλας Συκαμνιάς Λέσβου τέσσερις φουσκωτές λέμβοι και άλλες δύο στην περιοχή του Καρά Τεπέ με 243 αιτούντες άσυλο.

Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που έχουν κάνει αίτηση ασύλου μόνο στην Μυτιλήνη έχουν ξεπεράσει τους 15.000.

Έτσι οι πρόσφατες προσπάθειες αποσυμφορήσεως της Λέσβου, κατά τις όποιες μετεφέρθησαν στην ενδοχώρα περίπου 2.000 άτομα, αποδεικνύονται ατελέσφορες, αφού μόνο τον Σεπτέμβριο ήλθαν 5.017 μετανάστες, ήτοι 168 ανά ημέρα.

Όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων μηνιαίως από το 2016!

Οι αφιχθέντες δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται πρόσφυγες, αφού το 63% προέρχονται από το Αφγανιστάν και μόλις το 22% από την Συρία. 

Στην Μόρια, όπου η κατάσταση παραμένει τεταμένη και οι διαδηλώσεις είναι συχνές, μένουν περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι.

Οι αφίξεις μόνον από την θάλασσα ανήλθαν τον Σεπτέμβριο σε 10.258. Η χώρα μας έχει δεχθεί εφέτος τους περισσότερους μετανάστες από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, περίπου 45.600 από τις 77.400 αφίξεις.

Η ουσία είναι ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι ο Έβρος θα σφραγιστεί και ότι από τα σύνορα δεν θα εισέρχεται κανένας λαθρομετανάστης, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. 

Δεκάδες λαθρομετανάστες, σαν να πηγαίνουν σχολική εκδρομή, περνούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο ύψος του Ορμενίου.

Υπάρχουν πολλά βίντεο που δείχνουν λαθρομετανάστες απλώς να μπαίνουν σε ελληνικό έδαφος και κανείς δεν μπορεί να τους ελέγξει. 

Σε ένα συγκεκριμένο βίντεο-ντοκουμέντο, μάλιστα, φαίνονται τρεις λαθρομετανάστες από την Αλγερία να περνούν τα σύνορα, σαν να πηγαίνουν για περίπατο, χωρίς να τους νοιάζει το παραμικρό, αφού κανείς δεν τους σταματά. 

Στο βίντεο αυτό, που προκαλεί οργή, τρεις Αλγερινοί περνούν ανενόχλητοι μέρα μεσημέρι τον αφύλαχτο φράκτη-σουρωτήρι στο Κάραγατς.

Αφύλακτα είναι τα σύνορα κατά μήκος σχεδόν όλης της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Ο Έβρος έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι, σε αντίθεση, για παράδειγμα, με τη Βουλγαρία, η οποία έχει ήδη προειδοποιήσει πως θα στείλει στα σύνορα με την Τουρκία και την Ελλάδα 11.000 στρατιώτες για να τα φυλάξουν.

Οι ανησυχίες που εκφράζονται από πλευράς των Ιθαγενών Εβριτών είναι εύλογες.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι εκτός από την εισβολή των λαθρο-προσφύγων από τα χερσαία σύνορα, έχουμε αυξημένες και τις ροές μέσω θαλάσσης, κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα, αλλά τώρα έχει καταντήσει «ρουτίνα» καθώς κάθε ημέρα σχεδόν το Λιμενικό ανακοινώνει την …«διάσωση» λαθρομεταναστών που έρχονται στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης με φουσκωτές λέμβους.

Και ποιος ξαίρει πόσοι από αυτούς που περνούν τα σύνορά μας, είναι εκπαιδευμένοι πράκτορες, ή αποτελούν την «πέμπτη φάλαγγα» του Ισλαμικού επεκτατισμού, τους οποίους εμείς, τους αφήνουμε να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανεμπόδιστοι, μέσα στην χώρα μας.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει αποκαλυφθεί και απαγορευθεί η λειτουργία στην Ελλάδα, ξένων Μ.Κ.Ο. κυρίως Γερμανικών, που κατηγορούνται για κατασκοπεία εις βάρος της χώρας, καθώς καταγράφηκαν οι επαφές που είχαν, με την τουρκική «ΜΙΤ».

Σ. Κ.  

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This