9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

ΞΥΠΝΗΣΤΕ: Ο ΝΕΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ…

Το Διεθνές Δίκαιο έγινε κουρελόχαρτο – ΟΗΕ και ΝΑΤΟ παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο – Και ο Ερντογάν, όπως ο Χίτλερ, φανατίζει τον Λαό του για να αναστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία – Το σκηνικό είναι ίδιο   

Πολλοί κομπάζουν γιά τα τεχνολογικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα, άλλά αποφεύγουν να μιλήσουν γιά τούς πεινασμένους και τούς άστεγους σε όλο τον κόσμο μας, πού είναι πια δισεκατομμύρια, ακόμη και στις πλήρως ανεπτυγμένες χώρες, π.χ. ΗΠΑ, Ευρώπη, γιά να μην αναλογιστούμε τη φτώχεια και τη  μιζέρια που επικρατούν στην Αφρική και στην Ασία, πού τάχα τις καταπολεμούν μέ μερικά ψιχία ό ΟΗΕ και οι φιλάνθρωποι τής Γης; 

Aκόμη κάνουν πώς αγνοούν τους πολέμους πού ανθούν στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή επί δεκαετίες, πού βασικά τούς συντηρούν οι μεγάλες δυνάμεις πού πωλούν ή και χαρίζουν όπλα σε κάθε ενδιαφερόμενο και ξεκινούν πολέμους γιά να ελέγξουν πετρελαϊκά κοιτάσματα, ορυκτά, στρατηγικά σημεία.

- Advertisement -

Υπάρχουν ηγέτες κρατών, π.χ. ο πρόεδρος Έρντογάν τής Τουρκίας, πού απειλούν τούς πάντες και τα πάντα, ενώ αυτές τις ήμερες ο στρατός του Έρντογάν καθαρίζει τους Κούρδους της Συρίας, αφού τους βάφτισε τρομοκράτες, και ή «πολιτισμένη» και «υπέρμαχος του Δικαίου» Δύση προβαίνει σε φιλικές συστάσεις.

Ο πρόεδρος τών ΗΠΑ, Τράμπ, ζητάει από τον φίλο του Έρντογάν να είναι ήπιος και να μην το παρακάνει, ενώ τον απειλεί μέ οικονομικές κυρώσεις πού ακόμη δεν επέβαλε, άλλά και προσφέρεται να μεσολαβήσει.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί με κυρώσεις τον Ερντογάν χωρίς να τις επιβάλλει, ενώ ό δικτάτορας εξευτελίζει στην Κυπριακή ΑΟΖ, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, πού έχουν εκεί τεμάχια γιά άντληση πετρελαίου, και διατηρεί πέριξ τής Κύπρου 20 πολεμικά σκάφη, ενώ οι ισχυρές τάχα δυνάμεις τής Δύσης δεν τολμούν να στείλουν εκεί ούτε μία βάρκα.

Ποιος τάχα ενδιαφέρεται γιά την εφαρμογή τού διεθνούς δικαίου και, το κυριότερο, ποιος μπορεί να επιβάλει κάτι τέτοιο;

Ο δυστυχής ΟΗΕ συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του μετά την εισβολή τών Τούρκων στη Συρία, πλην το veto τής Ρωσσίας το ακινητοποίησε.

Θα μου πείτε, πότε το Σ.Α. του ΟΗΕ επέβαλε το δίκαιο και τις ομόφωνες αποφάσεις του, ακόμη και όταν δεν ασκούσε veto μία από τις πέντε μεγάλες δυνάμεις.; Από το 1974 και την εισβολή τού τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το Σ.Α. εξέδωσε σωρεία ομόφωνων αποφάσεων, άλλά καμία δεν εφαρμόστηκε.

Υπάρχει κανείς σοβαρός που πιστεύει ακόμη στον ΟΗΕ;

Δεν νομίζω γιατί κατάντησε κέντρο διεθνών διαλέξεων στο Σ.Α. και στην ολομέλεια τού εκάστοτε Σεπτεμβρίου.

Στον 21ο αιώνα, εφαρμόζεται το δίκαιο τών κανονιοφόρων τού 19ου, όχι μόνο από τις υπερδυνάμεις αλλά και από την Τουρκία και χώρες τής Αφρικής, πού κυβερνιούνται από παρανοϊκούς δικτάτορες.

Το διεθνές δίκαιό έχει καταντήσει θεωρητικό κατασκεύασμα, αν και χωρίς αυτό ό κόσμος μας μεταβάλλεται σε ζούγκλα, όπως αυτή τη χρονική περίοδο.

Και όλα αυτά γιατί δεν υπάρχουν ηγέτες ικανοί να κυβερνήσουν μέ σωφροσύνη αλλά και πυγμή τις χώρες τους και να συνεργαστούν και με τις άλλες ισχυρές χώρες, ώστε ή γη μας να διοικηθεί βάσει νομικών κανόνων σεβαστών από όλα τα κράτη.

Σήμερα γελάνε όλοι οι ενημερωμένοι πολίτες τού κόσμου για τις παλινωδίες του Τράμπ, την αφωνία της Ρωσσίας και της Κίνας, την ατολμία της EE.

Ο ΟΗΕ τέθηκε εκτός μάχης από ένα veto, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ήρθε στην Αθήνα και μετά πήγε στην Άγκυρα, πλην δήλωσε ότι είναι αναρμόδιος γιά Συρία, Κύπρο, εισβολές και απειλές τού Ερντογάγ.

Τάχα, γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, διεθνές δίκαιο, συζητήσεις, κανάλια, διεθνής Τύπος, όταν ένας Ερντογάν ανακατεύει όλο τον κόσμο;

Και οι υερδυνάμεις, τουλάχιστον ΗΠΑ, Ρωσσία, Κίνα, τί κάνουν; Αφήνουν έναν δικτάτορα να επιβάλλει τη γνωστή στους Τούρκους εθνοκάθαρση, σε βάρος των Κούρδων και των Σύρων, και κανείς δεν ξέρει σε ποιούς λαούς ακόμη. 

Νομίζουν ότι οι οικονομικοί στόχοι πού θέτουν γιά τις χώρες τους και ή κάποια ευημερία πού εξασφαλίζουν, αρκούν και δικαιολογούν την ύπαρξή τους;

Τελικά ποιος -ή κανείς;- από τους ηγέτες τών τριών υπερδυνάμεων θα πάρει την πρωτοβουλία γιά μια μεταξύ τους συνεργασία, πού θα σώσει τη γη από πολέμους, εθνοκαθάρσεις και παρανοϊκούς δικτάτορες, άλλά και από την απειλή τής κλιματικής αλλαγής, πού όλοι τη βλέπουν ακόμη και μέ κριτήρια επαρχιακού βουλευτή και όχι ηγέτη υπερδύναμης;

Τελικά, η Ιστορία δεν διδάσκει τίποτε τους ηγέτες τών μεγάλων κρατών;

Το φάντασμα του Αδόλφου Χίτλερ και η μεγαλομανία του να κυβερνήσει όλο τον κόσμο είναι ακόμη στην Ευρώπη, πλανάται ουσιαστικά σε όλο τον κόσμο.

Ξεκίνησε πολύ απλά: αφού κατέλαβε την εξουσία με την ψήφο του  γερμανικού λαού, ετοίμασε στρατό και λαό γιά την κατάκτηση τού κόσμου και κάποια στιγμή μέ έναν στρατό πάνοπλο ξεκίνησε την πρώτη εισβολή μετά τη δεύτερη- μετά τις υπόλοιπες.

Η τότε βρετανική αυτοκρατορία, μέ πρωθυπουργό τον άβουλο Τσάμπερλαιν, προσπαθούσε να έξη μερώσει το άγριο θηρίο, τον Χίτλερ, κάνοντάς του όλα τα χατίρια, ώσπου η οργή τών λαών τής Ευρώπης τον έκανε να ξυπνήσει και να παραδώσει την πρωθυπουργία στον μόνο πού «έβλεπε» σωστά: 

Στον Ουίνστον Τσώρτσιλ, που αμέσως υποσχέθηκε στον λαό του και εμμέσως στους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, πόνο, δάκρυα, αίμα.

Ο Χίτλερ ήθελε να ιδρύσει το Γ’ Ράιχ- ο Έρντογάν να αναστήσει την οθωμανική αύτοκρατορία.

Το σκηνικό είναι το ίδιο: μικροί ηγέτες, ατολμία, αβουλία.

Ένας δικτάτορας αποφασισμένος, με ένα λαό φανατισμένο με το Ισλάμ.

Ξυπνήστε!

ΥΓ.: Ήδη περιπολούν πέριξ της Κύπρου δύο γαλλικές φρεγάτες.

Παναγιώτης Μποκοβός

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών,

πρώην Υφυπουργός Οικονομικών

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο «Δρομέας Θράκης» επιμένει με το «Πανόραμα Στίβου»

Μετά από δύο αναβολές λόγω κακοκαιρίας… ο «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» επιμένει και διοργανώνει...

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον στον IGBτης Κομοτηνής

Επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας, που θα ενώνει την Κομοτηνή με την πόλη της Στάρα-Ζαγόρα

Έκκληση για κατάταξη στον Αρμενικό Στρατό

Προς τους Αρμένιους νέους που ζουν στη χώρα μας – Άνοιξε κατάλογος εγγραφής εθελοντών

Κοινή δράση Δημάρχων του Ν. Έβρου

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη της Θράκης

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» - Το 2023...

More Articles Like This