9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΑΡΚΕΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Είναι θέμα χρόνου να δούμε Μουσουλμάνους της Θράκης να χαιρετούν …Στρατιωτικά – Να μην αφήσουμε να περάσει τεχνητή ένταση μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων – Προσοχή στις προβοκάτσιες που οδηγούν σε ανατροπή της Συνθήκης της Λωζάνης  

Η ατμόσφαιρα στην Θράκη αλλάζει ραγδαία. Οι εξτρεμιστές της μουσουλμανικής μειονότητας έχουν πάρει θάρρος από την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία, μετέχουν στο κλίμα συσπείρωσης που επικρατεί στην γείτονα και είναι θέμα χρόνου να ξυπνήσουμε μιά μέρα και να δούμε φωτογραφίες μουσουλμάνων της Θράκης να χαιρετούν στρατιωτικά. 

Ήδη ο Διευθυντής Αποδήμων του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στη Σμύρνη ότι «εμείς είμαστε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της Θράκης», ήδη νεαρά αθίγγανη παρήλασε στην Θεσσαλονίκη και σχημάτισε με τα δάκτυλά της το σήμα των Γκρίζων Λύκων, ενώ η αυτοαποκαλούμενη Συμβουλευτική Επιτροπή τής Μειονότητας στην Θράκη (μετέχουν βουλευτές και ψευτομουφτήδες) με ανακοίνωσή της χαιρέτισε την εισβολή Ερντογάν στην Συρία. 

- Advertisement -

Στην πραγματικότητα η φρενίτιδα ενθουσιασμού στους εξτρεμιστικούς κύκλους της Θράκης (όχι στους φιλήσυχους μουσουλμάνους) πυροδοτήθηκε από την απόφαση του Προέδρου Τράμπ. Δίδοντας άδεια στον Ερντογάν να εισβάλει στην Συρία, του έδωσε την άδεια να παραβιάσει την Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία διέπει και το καθεστώς της μουσουλμανικής μειονότητας. 

Πρόκειται για μεγάλη και συγκλονιστική μεταβολή που έχει ξεσηκώσει τους αυτονομιστές. 

Η εφημερίδα μας με συνεχή δημοσιεύματα αποκαλύπτει τώρα, που κανείς εδώ στην Αθήνα δεν μιλά -η Θράκη κειται μακράν- πως ξεδιπλώνει η Άγκυρα το παιχνίδι της. 

Ωστόσο επειδή ο ίδιος έχω ιστορική πείρα από πρώτο χέρι από τα επεισόδια της Κομοτηνής το 1990, θέλω να συστήσω στη νεώτερη γενιά που έμεινε στην Θράκη ψυχραιμία. Να νικά όσο μπορεί τα συναισθήματά της.

Την Παρασκευή, παραμονή του Αγίου Δημητριού, έγινε ένα επεισόδιο μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στους δρόμους της πόλης που μου ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν. 

400 μουσουλμάνοι που είχαν κλείσει απροειδοποίητα κεντρικό δρόμο της πόλης -μέχρι, να τελειώσει κηδεία και να ολοκληρώσει την προσευχή ο χατζής- επιτέθηκαν σε εγκλωβισμένους στα αυτοκίνητά τους χριστιανούς, οι οποίοι κόρναραν συνεχώς για να ανοίξει ο δρόμος.

Έσπασαν, παρμπρίζ, χειροδίκησαν κ.λπ. 

Λέγεται πως ακούστηκε η φράση «τί σόι ράτσα είστε εσείς;». 

Άλλοι λένε πως την είπαν χριστιανοί, άλλοι μουσουλμάνοι. 

Το θέμα είναι πως αυτός πού έκλεισε τον δρόμο χωρίς να ενημερώσει κανέναν επιδίωξε την ένταση, με κομπάρσους τα δύο μέρη. 

Οι μεν είχαν το  πένθος τους, οι δε είχαν να πάνε σπίτια τους.

Άν ήμουν 25 ετών, χωρίς την ιστορική πείρα που απεκόμισα στην Θράκη κατά την διάρκεια των σπουδήν μου στην Νομική, θα έκανα αυτό το επεισόδιο πρώτο θέμα στην «Εστία». 

Η χριστιανή οδηγός που περικύκλωσαν και λίντσαραν τα μεμέτια είναι σε κατάσταση σοκ. 

Ωστόσο αυτό ακριβώς φαίνεται να επιδιώκουν κάποιοι στην Άγκυρα. 

Ένταση, φανατισμό και εξέγερση του τοπικού μειονοτικού πληθυσμού. Στα γεγονότα του 1990 στην Κομοτηνή που άρχισαν όταν ένας μουσουλμάνος δολοφόνησε έναν χριστιανό στο νοσοκομείο Κομοτηνής και συνεχίστηκαν με ζημιές σε μειονοτικά καταστήματα της πόλης από θερμόαιμους χριστιανούς, οι Τούρκοι έκαναν κάτι ασύλληπτο.

Ώθησαν έναν αφελή μουσουλμάνο να περάσει μέσα από το χριστιανικό πλήθος στο ρολόι της πόλης. 

Θεολόγος, μετέπειτα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προκαλούσε τους χριστιανούς από μακριά δείχνοντάς τους τα γεννητικά του όργανα.

Κανείς δεν κατάλαβε την παγίδα.

Η διέλευση του μουσουλμάνου από την χριστιανική συγκέντρωση μέσα στο τεταμένο κλίμα που φρόντιζε να διατηρεί στα ύψη ο βουλευτής Σαδίκ, είχε ως αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό του. 

Οι Τούρκοι όμως είχαν συστήσει στην κάμερα του CNN που κάλυπτε τα επεισόδια να τοποθετηθεί σε ταράτσα παρακείμενης πολυκατοικίας για να τραβήξει πλάνα που θα αποδείκνυαν ότι οι χριστιανοί όχι απλώς καταπιέζουν τούς μουσουλμάνους, αλλά βιαιοπραγούν και εναντίον τους.

Το βίντεο του CNN με το στημένο επεισόδιο προβλήθηκε στην οικουμένη και διέσυρε τους φιλήσυχους χριστιανούς της Θράκης.

Η ιστορία αυτή που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μας (αργότερα μάθαμε το παρασκήνιο) μας φανάτισε τότε. 

Αλλά μας δίδαξε και πολλά. Ο πληθυσμός της Θράκης είναι οπλισμένος μέ ψυχραιμία, μα στην παρούσα φάση πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικός.

Σε μεγαλύτερη εγρήγορση.

Κάποιοι ψάχνουν την προβοκάτσια που θα προκαλέσει εξέγερση των δήθεν καταπιεσμένων μουσουλμάνων. 

Κάποιοι αναζητούν τον ανόητο για να τον κάνουν βίντεο. 

Η επιδίωξη τεχνητής έντασης μεταξύ των συνοίκων στοιχείων είναι γνωστή μέθοδος των Τούρκων και των συνιστωσών τους στην Θράκη, αδιακρίτως θρησκεύματος. 

Οι επιθέσεις σε τεμένη ή θρησκευτικούς λειτουργούς είναι η δεύτερη μέθοδος.

Ό,τι έγινε στην Θεσσαλονίκη με τον Τούρκο Οκτάι Εγκίν που έβαλε προβοκατόρικα βόμβα στο σπίτι του Κεμάλ για να δικαιολογηθεί η νύχτα των Κρυστάλλων ή ό,τι περιγράφεται στην σειρά Κόκκινο Ποτάμι του «Όπεν», δείχνει τί κάνουν οι Τοϋρκοι αν νομίσουν πως είναι ώριμες οι συνθήκες για να βάλουν φωτιά σε μια περιοχή. Προβοκάτσιες. 

Μία σπίθα αρκεί.

Για να το αποφύγουμε, χρειάζεται να διατηρήσει την ψυχραιμία του ο πληθυσμός και να τραβήξει η κυβέρνηση το αυτάκι σε Περιφερειάρχες, δημάρχους, αξιωματούχους, ΜΜΕ που έχουν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το Προξενείο ή και τουρκοκίνητους επιχειρηματίες της μειονότητας.

Είμαστε κοντά σε μεγάλες προκλήσεις! 

Απαιτείται ΕΝΙΑΙΟ μέτωπο, άριστοι χειριστές και ηγεσία.

Η ιστορία δεν θα συγχωρήσει κανέναν, αν μετά την Συρία ή Λωζάννη ενταφιαστεί στην Θράκη. 

Και μάλιστα το 2020, στα εκατό χρόνια από την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό!

Μανώλης Κοττάκης

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Να διεκδικήσουμε για την Αλεξ/πολη μια σχολή ξεναγών

Θα αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη του Τουρισμού σε ολόκληρη την Θράκη - Και Σχολή Τουρισμού...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξ/πολης

Τα θέματα θα εγκριθούν διά περιφοράς, λόγω κορωνοϊού  Καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου...

Στην Κομοτηνή η Πρόεδρος Δημοκρατίας

Η κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα αφιχθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 Στην Κομοτηνή αναμένεται...

Χάσαμε την πίστη στον… εαυτό μας!!!

Η Ελλάδα έμεινε χωρίς οράματα, ενώ η Τουρκία προχωρεί ανεμπόδιστη σε όλα τα μέτωπα - Οι επικλήσεις στο Διεθνές Δίκαιο, δεν μας...

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους Εβρίτες

Για την πανστρατιά που σχημάτισαν στα σύνορα του Έβρου – Η υβριδική επίθεση της Άγκυρας, συνεχίζεται  

More Articles Like This