9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Πρόστιμο σε οδηγό γιατί δεν λειτουργούσαν τα …φανάρια

Πολλά τα παράπονα πολιτών για δυσλειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών

Σε καθημερινό πονοκέφαλό έχουν μετατραπεί οι φωτεινοί σηματοδότες σε πολλά σημεία στην Αλεξανδρούπολη και πέριξ αυτής, καθώς πολλά από αυτά δεν λειτουργούν, κάποια λειτουργούν ανά διαστήματα. 

Οι οδηγοί πολλές φορές είναι αναγκασμένοι να περιμένουν υπομονετικά για πολλή ώρα (καθώς το φανάρι αργεί να ανάψει πράσινο) και κάποιες άλλες φορές, όταν αυτό δε λειτουργεί, να θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.

- Advertisement -

Αυτό συμβαίνει διότι είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από μία διασταύρωση, στην οποία δε λειτουργεί ο φωτεινός σηματοδότης. 

Μία τέτοια περίπτωση είναι στην δυτική είσοδο της Αλεξανδρούπολης, στο ύψος της Παιδαγωγικής Σχολής, και συγκεκριμένα σε κόμβο γνωστού ξενοδοχείου. 

Όπως καταγγέλλει πολίτης στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ:

«Στις 6 Ιουλίου μία κυρία η οποία σε καθημερινή  βάση τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν αναγκασμένη να αντιμετωπίζει τη δυσλειτουργία του συγκεκριμένου φωτεινού σηματοδότη, στις 08:05 το πρωί και μετά από 8 λεπτά αναμονής στο κόκκινο το οποίο δεν άναβε ποτέ πράσινο, και αφού έλεγξε τους δρόμους, πέρασε απέναντι με τη μηχανή της. 

Από την πλευρά της Χηλής προς Αλεξανδρούπολη ερχόταν η Τροχαία, η οποία ενώ γνώριζε την κατάσταση  του φαναριού, προέβη σε κλήση με αφαίρεση πινακίδας για 20 μέρες, άδεια κυκλοφορίας για 2 μήνες και χρηματικό πρόστιμο 700 ευρώ συν την αφαίρεση 9 πόντων από το δίπλωμα», κάτι που σύμφωνα με την πολίτη ήταν άδικο.

Παρόμοιο πρόβλημα καταγγέλλουν οι πολίτες και στην περιοχή του Απαλού, όπου διαπιστώθηκε, βλάβη τόσο στον κεντρικό δρόμο όσο και στον παράδρομο, σε ένα κομβικό σημείο το οποίο συνδέει την πόλη με το αεροδρόμιο.

Το πρόβλημα με τα φανάρια επανέρχεται πολλές φορές στην επικαιρότητα μέσα από καταγγελίες πολιτών και το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ θα συνεχίσει να το αναδεικνύει, έως ότου διορθωθεί στο 100%. 

Οι αρμόδιες αρχές λοιπόν θα πρέπει να φροντίζουν για την συντήρηση των φαναριών, την επιδιόρθωση των βλαβών, έτσι ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα και να μη δημιουργούνται προβλήματα στους πολίτες, με άδικες κλήσεις και πρόστιμα.

Ν.Τ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

3 φορές στο βάθρο η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Έβρου Αλεξανδρούπολης!

Ο τρίτος αγώνας πανελληνίου πρωταθλήματος Motocrossπραγματοποιήθηκε στις 4-5/07 στην πίστα της Προσοτσάνης, Δράμας με συνδιοργανωτή...

Πινγκ-πονγκ: 2οςστην Ελλάδα ο Κίμων Μήτκας

Ιδανικά ολοκληρώθηκε το τριήμερο ο τελικός του πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης των παίδων στο Σ.Ε.Φ., με την ανάδειξη του...

Ψήφισμα φορέων της Ροδόπης για το κλείσιμο της Νυμφαίας

Η Κυβέρνηση να αφουγκρασθεί τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της κοινωνίας της Θράκης Την...

Η αχαριστία γένους θηλυκού!!!

Απίστευτο περιστατικό αχαριστίας ανιψιάς προς τον γέροντα θετό της πατέρα, που τον έκλεισε σε Γηροκομείο στην Αλεξανδρούπολη – Ο Άρειος Πάγος ανακάλεσε...

Οι καλύβες στο Δέλτα Έβρου πάνε για νομιμοποίηση

Αισιοδοξία ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα – Έχουν συνταχθεί οι επιστολές που θα σταλούν στα αρμόδια Υπουργεία

More Articles Like This