9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΓΙΑ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ… ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ!!!

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των Αλεξανδρουπολιτών για το «έγκλημα» που επιχειρείται με κατάργηση της ενδιάμεσης νησίδας και το στένωμα του δρόμου στα πέντε (5) μέτρα, χωρίς κανένα όφελος για τους Δημότες

Το θέμα των ποδηλατοδρόμων, όπως ακριβώς αυτοί κατασκευάσθηκαν με μάρμαρα και σιδεριές, η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» το αντιμετώπισε στην αρχή με σκεπτικισμό, αλλά στη συνέχεια τελείως αρνητικά.

Ο λόγος είναι η αρχή της οικονομικής θεωρίας που διδάσκει ότι κάθε Δημόσιο έργο πρέπει να γίνεται με τήρηση της αναλογίας κόστους και ωφελιμότητος.

- Advertisement -

Και στην περίπτωσή μας, αυτή η αρχή στην Αλεξανδρούπολη, δεν ισχύει.

Ζητήσαμε κατ’ επανάληψιν από τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης: «Βάλτε ένα “κορδόνι” να μετρήσει πόσα ποδήλατα περνούν από τους ποδηλατοδρόμους το 24ωρο, τον μήνα, Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο και Χειμώνα».

Αυτή η μέτρηση δεν έγινε ποτέ! Και επειδή δεν είμαστε τυφλοί, και επειδή δεν τρέφουμε αυταπάτες, βλέπουμε τους ποδηλατοδρόμους άδειους.

Βλέπουμε πότε-πότε μερικά ποδήλατα να περνούν.

Και στους φαρδείς παλαιότερα δρόμους της Αλεξανδρούπολης, που έχουν στενέψει λόγω ποδηλατοδρόμων, βλέπουμε την κυκλοφορία των οχημάτων να μπλοκάρει, να δημιουργούνται δαπανηρές σε βενζίνη καθυστερήσεις, και τα νέφος από τις εξατμίσεις να απλώνεται, για το καλό της υγείας μας.

Γιατί αυτό ήταν το επιχείρημα με τους ποδηλατοδρόμους: να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο για να γίνουμε οι Δημότες υγιέστεροι.

Ακόμη, έχουμε επισημάνει ότι οι νέοι σήμερα θέλουν κυρίως το μηχανάκι και όχι το ποδήλατο.

Με λίγα λόγια, ερίζεται αγρίως η σκοπιμότητα και η χρησιμότητα των ποδηλατοδρόμων.

Τώρα, ας έλθουμε στο νέο έγκλημα που επιχειρείται εις βάρος της Αλεξανδρούπολης.

Ο πρώην Δήμαρχος, πριν αποχωρήσει, πρόλαβε και έβαλε το ακαλαίσθητο αποτύπωμά του, στην καταστροφή της παραλιακής μας Λεωφόρου, για να ξοδευτούν με έτοιμες εργολαβίες ένας σκασμός λεφτά (1,4 εκατ. ευρώ;), έτσι, για άσχημα έργα βιτρίνας που δεν χρειαζόταν κανείς.

Στο γράφημα που έφθασε στα γραφεία της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» και που δημοσιεύουμε αποτυπώνεται η μορφή  της παραλίας, μπροστά στον Φάρο, με τα έργα του ποδηλατοδρόμου.

Η μεσαία νησίδα των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας καταργείται και ο δρόμος που μειώνεται το πλάτος του στα 5 μέτρα, γίνεται διπλής κατεύθυνσης.

Τζάμπα λεφτά πεταμένα.

Το αποτέλεσμα θα το «καταπιούμε» προσεχώς.

Όμως, τα οργισμένα τηλεφωνήματα των πολιτών προς την εφημερίδα μας, πληθαίνουν. 

Και η οργή ξεχειλίζει.

«Γράψτε κάτι. Μόνο εσείς μιλάτε και παρεμβαίνετε. Αυτό το “έγκλημα” δεν πρέπει να αφήσουμε να συνεχισθεί».

Βέβαια, εμείς γράφουμε και γινόμαστε οι «κακοί» της παρέας, αλλά αυτό, πολύ λίγο μας νοιάζει.

Σημειώνουμε πάντως μια αξιόλογη επισήμανση από έναν αναγνώστη μας: «Δηλαδή, αυτοί που ψηφίσαμε νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Ο Λαμπάκης είναι ευφυέστερος από τους άλλους Αλεξανδρουπολίτες;».

«Τα έργα που κάνουν είναι βλακώδη – η υπόλοιπη Αλεξανδρούπολη δεν έχει ανάγκες;».

Πολλά μπορούν να γραφτούν ακόμα γι’ αυτό το θέμα.

Σταματούμε όμως εδώ σήμερα, απευθύνοντας το κείμενό μας, στη νέα Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης του κ. Γιάννη Ζαμπούκη, που ήδη κατηγορείται από τον κόσμο ότι συνεχίζει τις «κακοκεφαλιές» του Λαμπάκη.

Ας το ξαναμελετήσει το θέμα ο κ. Ζαμπούκης. 

Γιατί στην αρχή της Δημαρχιακής του θητείας, χρεώνεται μία λάθος Απόφαση  του προηγούμενου Δημάρχου, χωρίς ο ιδίως να φταίει. 

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Δύο ακόμη ασθενείς με Covid-19

Από Κομοτηνή και Ξάνθη, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης Άλλοι...

Από που κι ως που είναι… «μητρική» μας γλώσσα η Τουρκική;

Σκληρή απάντηση δίνει στον πρώην Υπουργό Νίκο Φίλη, ένας Πομάκος από την Ξάνθη – «Άγιο είχαν οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, που ο...

«Καταδίκη» της Τουρκίας με… δισεκατομμύρια !!!

Δυο διαφορετικά πρόσωπα δείχνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας», κατά της Ελλάδος

Ο συναγερμός δεν έληξε στον Έβρο

Η Άγκυρα δείχνει αποφασισμένη να επεκτείνει τις… «Γκρίζες Ζώνες» και στην οριογραμμή του Έβρου – Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά...

Μην ανησυχείτε, η Αγιά Σοφιά δεν θα γίνει τζαμί

Αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για τον τουρκικό τουρισμό – Τέσσερα (4) εκατομμύρια επισκέπτες δέχεται κάθε χρόνο – Είναι πολλά τα λεφτά

More Articles Like This