9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΓΙΑ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ… ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ!!!

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των Αλεξανδρουπολιτών για το «έγκλημα» που επιχειρείται με κατάργηση της ενδιάμεσης νησίδας και το στένωμα του δρόμου στα πέντε (5) μέτρα, χωρίς κανένα όφελος για τους Δημότες

Το θέμα των ποδηλατοδρόμων, όπως ακριβώς αυτοί κατασκευάσθηκαν με μάρμαρα και σιδεριές, η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» το αντιμετώπισε στην αρχή με σκεπτικισμό, αλλά στη συνέχεια τελείως αρνητικά.

Ο λόγος είναι η αρχή της οικονομικής θεωρίας που διδάσκει ότι κάθε Δημόσιο έργο πρέπει να γίνεται με τήρηση της αναλογίας κόστους και ωφελιμότητος.

- Advertisement -

Και στην περίπτωσή μας, αυτή η αρχή στην Αλεξανδρούπολη, δεν ισχύει.

Ζητήσαμε κατ’ επανάληψιν από τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης: «Βάλτε ένα “κορδόνι” να μετρήσει πόσα ποδήλατα περνούν από τους ποδηλατοδρόμους το 24ωρο, τον μήνα, Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο και Χειμώνα».

Αυτή η μέτρηση δεν έγινε ποτέ! Και επειδή δεν είμαστε τυφλοί, και επειδή δεν τρέφουμε αυταπάτες, βλέπουμε τους ποδηλατοδρόμους άδειους.

Βλέπουμε πότε-πότε μερικά ποδήλατα να περνούν.

Και στους φαρδείς παλαιότερα δρόμους της Αλεξανδρούπολης, που έχουν στενέψει λόγω ποδηλατοδρόμων, βλέπουμε την κυκλοφορία των οχημάτων να μπλοκάρει, να δημιουργούνται δαπανηρές σε βενζίνη καθυστερήσεις, και τα νέφος από τις εξατμίσεις να απλώνεται, για το καλό της υγείας μας.

Γιατί αυτό ήταν το επιχείρημα με τους ποδηλατοδρόμους: να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο για να γίνουμε οι Δημότες υγιέστεροι.

Ακόμη, έχουμε επισημάνει ότι οι νέοι σήμερα θέλουν κυρίως το μηχανάκι και όχι το ποδήλατο.

Με λίγα λόγια, ερίζεται αγρίως η σκοπιμότητα και η χρησιμότητα των ποδηλατοδρόμων.

Τώρα, ας έλθουμε στο νέο έγκλημα που επιχειρείται εις βάρος της Αλεξανδρούπολης.

Ο πρώην Δήμαρχος, πριν αποχωρήσει, πρόλαβε και έβαλε το ακαλαίσθητο αποτύπωμά του, στην καταστροφή της παραλιακής μας Λεωφόρου, για να ξοδευτούν με έτοιμες εργολαβίες ένας σκασμός λεφτά (1,4 εκατ. ευρώ;), έτσι, για άσχημα έργα βιτρίνας που δεν χρειαζόταν κανείς.

Στο γράφημα που έφθασε στα γραφεία της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» και που δημοσιεύουμε αποτυπώνεται η μορφή  της παραλίας, μπροστά στον Φάρο, με τα έργα του ποδηλατοδρόμου.

Η μεσαία νησίδα των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας καταργείται και ο δρόμος που μειώνεται το πλάτος του στα 5 μέτρα, γίνεται διπλής κατεύθυνσης.

Τζάμπα λεφτά πεταμένα.

Το αποτέλεσμα θα το «καταπιούμε» προσεχώς.

Όμως, τα οργισμένα τηλεφωνήματα των πολιτών προς την εφημερίδα μας, πληθαίνουν. 

Και η οργή ξεχειλίζει.

«Γράψτε κάτι. Μόνο εσείς μιλάτε και παρεμβαίνετε. Αυτό το “έγκλημα” δεν πρέπει να αφήσουμε να συνεχισθεί».

Βέβαια, εμείς γράφουμε και γινόμαστε οι «κακοί» της παρέας, αλλά αυτό, πολύ λίγο μας νοιάζει.

Σημειώνουμε πάντως μια αξιόλογη επισήμανση από έναν αναγνώστη μας: «Δηλαδή, αυτοί που ψηφίσαμε νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Ο Λαμπάκης είναι ευφυέστερος από τους άλλους Αλεξανδρουπολίτες;».

«Τα έργα που κάνουν είναι βλακώδη – η υπόλοιπη Αλεξανδρούπολη δεν έχει ανάγκες;».

Πολλά μπορούν να γραφτούν ακόμα γι’ αυτό το θέμα.

Σταματούμε όμως εδώ σήμερα, απευθύνοντας το κείμενό μας, στη νέα Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης του κ. Γιάννη Ζαμπούκη, που ήδη κατηγορείται από τον κόσμο ότι συνεχίζει τις «κακοκεφαλιές» του Λαμπάκη.

Ας το ξαναμελετήσει το θέμα ο κ. Ζαμπούκης. 

Γιατί στην αρχή της Δημαρχιακής του θητείας, χρεώνεται μία λάθος Απόφαση  του προηγούμενου Δημάρχου, χωρίς ο ιδίως να φταίει. 

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Έκκληση για κατάταξη στον Αρμενικό Στρατό

Προς τους Αρμένιους νέους που ζουν στη χώρα μας – Άνοιξε κατάλογος εγγραφής εθελοντών

Κοινή δράση Δημάρχων του Ν. Έβρου

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη της Θράκης

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» - Το 2023...

3,5 ώρες μάχη με την φωτιά στην ΒΙ-ΠΕ Ορεστιάδος

Η φωτιά ξεκίνησε από χώρο του εργοστασίου της Βιομηχανίας Ζάχαρης και επεκτάθηκε γρήγορα, λόγω των ισχυρών πνεόντων ανέμων

Ποιοι διεκδικούν τα λιμάνια Καβάλας – Αλεξανδρούπολης

Αυξημένο το επενδυτικό ενδιαφέρον, μετά την παράταση 4 εβδομάδων που δόθηκε, για την Α’ φάση του διαγωνισμού – Οι Ένοπλες Δυνάμεις των...

More Articles Like This