9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Στην κυριότητα του Δήμου περνά το πάρκινγκ Ι.Χ.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα δημιουργήσει ελεύθερο και σύγχρονο πάρκινγκ, κάτω από τον Φάρο 

 

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης, πάρθηκε μια ιστορική απόφαση σε ότι αφορά την διεκδίκηση από τον Δήμο της κυριότητας του συνόλου της δυτικής χερσαίας ζώνης του Λιμένα (περιοχή κάτω από τον Φάρο).

Η δημοτική αρχή με εισήγηση του αντιδημάρχου τεχνικών έργων του κ. Κυριάκου Αραμπατζή έφερε προς ψήφιση (32ο θέμα) πρόταση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Α.Ε. για την υλοποίηση της Πράξης «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ)» Υποέργο «Συντήρηση και αναβάθμιση χερσαίων εγκαταστάσεων – αναδομών Λιμένα Αλεξανδρούπολης», με Κωδικό Έργου 2018ΣΕ18900092, συνολικού προϋπολογισμού 211.269,23€ (συµπεριλαµβανοµένου Φ.Π.Α.

- Advertisement -

Κατά την διάρκεια της τοποθετησής μου, έγινε σαφής αναφορά στην κωλυσιεργία και την άρνηση από πλευράς της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης και του ΤΑΙΠΕΔ, να συμμορφωθούν στο με αριθμ.πρωτ.3113.6/28669/17 -20.4.2017 έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, με θέμα «ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ-ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ, με το οποίο καλούσε τον Οργανισμό Λιμένα να αποχαρακτηρίσει την δυτική χερσαία ζώνη, περιοχή που δεν εξυπηρετεί ή δεν σχεδιάζεται να εξυπηρετήσει λιμενικούς σκοπούς, εφαρμόζοντας έτσι τη διαδικασία του άρθρου 21 του Ν. 2971/2001.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των υπολοίπων παρατάξεων με αποτέλεσμα να μειοψηφίσει η δημοτική αρχή, αδυνατώντας να περάσει τελικώς την προγραμματική σύμβαση με τον Ο.Λ.Α.

Το μήνυμα πλέον είναι σαφές προς τοννέο Δήμαρχο, το ΤΑΙΠΕΔ και την διοίκηση του οργανισμού λιμένα, οφείλοντας άμεσα να προχωρήσουν στον αποχαρακτηρισμό του συνόλουτης δυτικής χερσαίας ζώνης του Λιμένα (περιοχή κάτω από τον Φάρο) μια και δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση λιμενικούς σκοπούς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Το εξίσου σημαντικό είναι πως μέσα σε αυτή την περιοχή, βρίσκεται και ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων τον οποίο σήμερα εκμεταλλεύεται ιδιώτης επιχειρηματίας, γεγονός που θα δώσει σύντομα στον δήμο της Αλεξανδρούπολης την δυνατότατα να δημιουργήσει ένα σύγχρονο ελεύθερο δημοτικό πάρκινγκ, απόλυτα αναγκαίο για την πόλη μας.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ/ΑΜΘ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Οικογενειακή ξεχωριστή εμπειρία έζησαν στην Αισύμη, οι πεζοπόροι του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1ηπεζοπορία για την φετινή σεζόν για οικογένειες...

Εξωτερικές θερμάστρες σε εστιατόρια-καφετέριες

Θα επιδοτείται η αγορά τους μέσω ΕΣΠΑ, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Tην Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

Θα είναι η τελευταία αλλαγή που κάνουμε στους δείκτες των ρολογιών ή θα ακολουθήσουν και άλλες;

Η Ελλάδα απαντά με… συστήματα εδάφους στα τουρκικά “drones”

Τυφλώνουν τους τουρκικούς «κατασκόπους» στο Αιγαίο και τον Έβρο – Ενισχύεται η άμυνα της παραμεθόριας περιοχής μας – Προμήθεια σύγχρονων drone, τύπου HERON από...

Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκονται στον Έβρο οι ένοπλες δυνάμεις

Συνεχίζεται η τοποθέτηση εμποδίων κατά μήκος του ποταμού Έβρου – Δεν αποκλείεται να έχουμε νέο «σόου» με επίσκεψη του ίδιου του Προέδρου...

More Articles Like This