9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ «Ε.Υ.Π.» ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΓΙΑ  ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Ενισχύονται και τα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για αφίξεις μαχητών του ISIS

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. και στην ΕΥΠ, ύστερα από την εισβολή του τουρκικού στρατού στη βορειοανατολική Συρία.

Και αυτό διότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει προσπάθεια μετακίνησης τζιχαντιστών προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδας. Ουσιαστικά, δηλαδή οι ελληνικές Αρχές φοβούνται αφίξεις μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στον  Έβρο και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

- Advertisement -

Ο Συριακός Δημοκρατικός Στρατός υποστηρίζει ότι περίπου 12.000 ύποπτοι τζιχαντιστές βρίσκονται φυλακισμένοι σε εφτά διαφορετικά σημεία. Μάλιστα, κουρδικές Αρχές της Συρίας κατηγόρησαν την Τουρκία ότι οι βομβαρδισμοί που πραγματοποιούνται στην περιοχή όπου βρίσκεται μία από τις φυλακές τζιχαντιστών, είχε ως αποτέλεσμα να βοηθηθούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να δραπετεύσουν.

Τα παραπάνω δεδομένα μόνο προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν στην ΕΛ.ΑΣ. και στην ΕΥΠ. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με τους 12.000 υπόπτους για τζιχαντ. Όλα βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Έτσι, οι ελληνικές Αρχές θα επιχειρήσουν να αυξήσουν την επιφυλακή τους στα σύνορα, μέσω της ενίσχυσης των κλιμακίων των «ειδικών» υπηρεσιών ασφαλείας που κάνουν το λεγόμενο «profiling» υπόπτων. Στόχος είναι τα άτομα που φτάνουν στον Έβρο και στα νησιά να ελέγχονται αυστηρά, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καταγραφής τους, προκειμένου να «σκανάρονται» οι ύποπτοι. Ειδικά όσοι επιχειρούν να δηλώσουν ψευδή στοιχεία.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δίνεται και στην ταυτοποίηση εισερχομένων με τα ονόματα που υπάρχουν στις λίστες των ελληνικών Αρχών με τους υπόπτους για συμμετοχή στον ISIS.

Τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης θα ενισχυθούν με προσωπικό, το οποίο είναι εκπαιδευμένο στον έλεγχο στοιχείων ταυτότητας υπόπτων. Από την ΕΛ.ΑΣ. το βάρος θα το σηκώνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κλιμάκια της οποίας ούτως ή άλλως βρίσκονται σε Έβρο και νησιά. Σε περίπτωση άφιξης τζιχαντιστών στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ο στόχος τους θα είναι να μετακινηθούν στην Ευρώπη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος συναγερμός έχει σημάνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Την ίδια ώρα, έκτακτα μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. για τη φύλαξη αμερικανικών και τουρκικών στόχων στην Αθήνα, υπό το φόβο να εκφραστούν αντιδράσεις για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

huffingtonpost.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Tα «κλειστά» σύνορα με Βουλγαρία είναι καταστροφή για τον τουρισμό της Θράκης

Μεγάλες ευθύνες καταλογίζει στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» Χριστόδουλος Τοψίδης

Κινηματογράφος στο λιμάνι μας

Ξεκίνησε το έργο της ανακατασκευής των αποθηκών του ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη

Αεροψεκασμοί σήμερα στην Αλεξανδρούπολη

Θα διενεργηθούν από τις 5:30 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι στο νότιο τμήμα του Δήμου, κοντά σε κατοικημένες περιοχές

Μέχρι 70.000 οι αποζημιώσεις «ΕΛΓΑ» σε αγρότες

Πότε διπλασιάζεται το ποσό, για καλλιέργειες οπωροκηπευτικών Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο- «σκούπα»...

Γιατί δεν μιλούν Μόσχα-Βατικανό;

Ηχηρή σιωπή των Χριστιανών θρησκευτικών ηγετών, Ανατολής και Δύσης, για τηνμετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί – Ο Ρ.Τ. Ερντογάν θέλει να...

More Articles Like This