9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

Τα Αλεξανδρουπολίτικα: Εγκεφαλικό αλαλούμ 

Τα άτιμα γεροντάματα νομίζω ότι φταίνε για πολλά.

Στη δική μου περίπτωση μάλλον όχι.

Από μικρή ηλικία άλλα μου λέγανε, άλλα άκουγα, άλλα απαντούσα. Άσχετες σκέψεις πάντα μπουρδοκλωνιόταν στο μυαλό μου και με αποσυντόνιζαν.

Από τον καιρό του Δημοτικού Σχολείου ο αείμνηστος δάσκαλός μου Ηλιόπουλος μου έλεγε επιτακτικά.

«Γιωργάκη που τρέχει το μυαλό σου, συγκεντρώσου».

Ε, μέχρι σήμερα, 65 χρόνια μετά, είναι αδύνατο να μαζευτώ. Ίσως κάποια εγκεφαλική φλάντζα να έχει καεί στα γεννησήματά μου και υπολειτουργεί το σύστημα.

Προστούτοις θαυμάζω τον εκδότη της Ε.Θ. κ. Σταύρο Κονδύλη που συντονίζει τόσο μεθοδικά την επιχείρησή του και την Θράκη ΝΕΤ T.V.

Πώς τα καταφέρνει ο αθεόφοβος με τόσα που έχει στο κεφάλι του; Αυτός δεν αποσυντονίζεται;

Εγώ το αποδίδω στο γνωστό γαλλικό μοτό:

«Cherchez la femme» δηλαδή μετ’ επιτάσεως ότι πίσω από κάθε συντονισμένο και μεθοδικό άνδρα κρύβεται μία σπουδαία γυναίκα.

Στην περίπτωση του εκδότη μάλλον κρύβονται δύο γυναίκες. Η ρεγουλάτη σύζυγος και η ευειδής κόρη του Μαρίνα.

Αυτές οι δύο κυρίες για μένα προσωπικά θεωρώ ότι επαγγελματικά δεν φορούν αποσυντονιστικές με τακούνια αντιπλημμυρικά γόβες.

Συντονίζουν και βοηθούν στην άνοδο και εξέλιξη της επιχείρησής του με το δικό τους τρόπο και τις προσωπικές πρωτοβουλίες τους.

Έρχεται, λοιπόν, τώρα ο περί ο λόγος κύριος Σταύρος, να μου ζαλίζει τον δημοσιογραφικό έρωτά μου, καθημερινά και επίμονα, να θυμάμαι λέει ακόμα και πολλά Αλεξ-πολίτικα σατιρικά αφού οι αναγνώστες της Ε.Θ. τα προτιμούν και τα έχουν περί πολλού.

Τώρα εγώ, με τρεχάματα, υποχρεώσεις, ασχολίες, γεροντάματα, όλα μαζί αυτά που μου τυχαν τελευταία με την γκαντεμιά και το ξυπόλυτο φαλακρό συνταξιοχούμενο πορτοφόλι και μέσα στο παραδοσιακό αποσυντονισμό μου να μνημονεύω μισό αιώνα πριν σατιρικά μπαρμπούτσαλα της κοινωνίας πόλεως Αλεξ-πόλεως;

Με σπρώχνεις με τρόπο κύριε εκδότα να βουτήξω από το μπαλκόνι,, θα βοηθήσει και η γυναίκα μου σ’ αυτό.

Ο ΣΧΟΛ-ιαστής

Latest News

Σε κατάσταση ετοιμότητας το αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Επί 24ωρου βάσεως, παρ’ όλο που η κίνηση έχει μειωθεί κατά 50% - Μειώθηκαν οι πτήσεις Κατά 50% είναι...

Διόπτρες για νυχτερινή όραση στην 12η Μεραρχία

Δώρισε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Ζακύνθου, για την αντιμετώπιση προσφυγικών ροών στον Έβρο Συνεπείς στην πρόθεση που είχε εκδηλώσει προ...

Ελληνική αυτόνομη συνοριοφυλακή χρειάζεται ο Έβρος

Τι προτείνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος - Να αποσπασθεί η Συνοριοφυλακή από την Ελληνική Αστυνομία και να αποτελέσει Ειδικό...

ΔΩΣΤΕ ΤΟ 12% ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΑΜ-Θ»

Δεν πρέπει να μεταβληθεί η ακριτική μας περιοχή σε «Κρανίου τόπο» - Τώρα οι Επιχειρήσεις έχουν ανάγκη στήριξης, περισσότερο από κάθε άλλη...

More Articles Like This