9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Δεν θέλουμε Ανάπτυξη σ’ αυτόν τον τόπο – Οι Ανεμογεννήτριες… «ρυπαίνουν»; – Με πεζοδρόμους και Ποδηλατοδρόμους, μην περιμένετε προκοπή

 

Έχουμε χαρακτηρίσει τον Έβρο και ιδιαίτερα την Αλεξανδρούπολη, σαν τόπο των «Χαμένων Ευκαιριών».

Όποτε κάτι καλό πάει να γίνει, αυτό ανατρέπεται και ξεχνιέται εξαιτίας της αδιαφορίας των Αιρετών μας Αρχόντων, οι οποίοι περί άλλων τυρβάζουν, αλλά και εξαιτίας του «ωχαδερφισμού» και των πολιτών, που δε νοιάζονται για τα κοινά και δεν πιέζουν τους κυβερνώντες, προκειμένου να πάει ο τόπος μας μπροστά.

- Advertisement -

Έτσι λοιπόν, ένα σωρό επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες τορπιλίζονται, με πρόσχημα την… προστασία του Περιβάλλοντος.

Τελευταίο θύμα, το Πάρκο των Ανεμογεννητριών που ξεκίνησαν να στήνονται στο όρος Σάος της Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Αιολικό Πάρκο στην περιοχή «Αμόνι» βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όμως, ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών «Δέλτα Έβρου-Σαμοθράκης» έχει διαφορετική άποψη.

Να μπει φρένο στην κατασκευή του Αιολικού Πάρκου Σαμοθράκης.

Στη γνωμοδότηση του Φορέα, αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

Το ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης αποφασίζει να γνωμοδοτήσει κατά πλειοψηφία με 5 ψήφους αρνητικά επί της ΕΟΑ του έργου: «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Εγκατεστημένης Ισχύος 2,7 MW στην Θέση Αμόνι του Δήμου Σαμοθράκης της Π.Ε. Έβρου από την εταιρία «Εφαρμογές Πυριτίου Α.Ε.» εντός περιοχής του δικτύου Natura2000 με κωδικό GR1110004 «Φεγγάρι Σαμοθράκης, Ανατολικές Ακτές, Βραχονησίδα Ζουράφα και Θαλάσσια Ζώνη» και GR 1110012 «Όρος Φεγγάρι και Παράκτια Ζώνη»» (αρ. πρωτ. 2134/26-06-19 Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης).

Η είδηση μας προκάλεσε μεγάλη απορία διότι εξ όσων γνωρίζουμε, οι Ανεμογεννήτριες ανήκουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Θυμίζουμε όμως στους αναγνώστες μας, παλαιότερα δημοσιεύματα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», όπου από πλευράς Οικολόγων αναδεικνυόταν ο κίνδυνος… κατάρρευσης (!!!) του όρους Σάος της Σαμοθράκης, από το βάρος των Ανεμογεννητριών.

Και τούτο διότι τα κατσίκια της Σαμοθράκης έχουν καταφάγει την βλάστηση και τα νερά της βροχής έχουν διαβρώσει το έδαφος.

Ως εκ τούτου, το βουνό θα… καταρρεύσει.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι ανωτέρω επισημάνσεις των Οικολόγων βρήκαν πρόσφορο έδαφος στα αυτιά των μελών του Φορέως, που απεφάνθησαν κατά πλειοψηφία αρνητικά και ψήφισαν την διακοπή εργασιών εγκατάστασης των Ανεμογεννητριών στο νησί της Σαμοθράκης.

Το οποίο λέγεται και «νησί της Αιόλου» λόγω των ισχυρών Ανέμων που πνέουν, σε μακρά διάρκεια, ετησίως.

Δεν θα προχωρήσουμε σήμερα σε σχολιασμούς για την κατά πλειοψηφία απόφαση.

Θυμίζουμε μόνο στους φίλους αναγνώστες μας, τις καθυστερήσεις ολοκλήρωσης της νέας γέφυρας του Νέστου στην Εγνατία Οδό, λόγω διαμαρτυριών των οικολόγων, γιατί θα ενοχλούνταν τα… φίδια!!!

Και δεν ήταν λίγα τα τροχαία ατυχήματα, που συνέβησαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με τραυματισμούς και υλικές ζημιές στον παλαιό άθλιο οδικό άξονα και την στενή γέφυρα του Νέστου.

Τα… φίδια είχαν προτεραιότητα, και όχι οι άνθρωποι.

Όμως, μ’ αυτές τις αντιλήψεις, η αναμενόμενη Ανάπτυξη, που τόση ανάγκη έχει ο τόπος μας, δεν πρόκειται να έλθει.

Γιατί εξακολουθούμε να διώχνουμε τις Επιχειρηματικές προτάσεις και επενδύσεις ενώ ασχολούμαστε με… πεζοδρομήσεις και Ποδηλατοδρόμους.

Μόνο που μ’ αυτά τα έργα Βιτρίνας, η Ανάπτυξη δεν έρχεται…

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This