9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ «ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ»

Ο νεοσουλτάνος Ρ.Τ. Ερντογάν είναι εκείνος που ρυθμίζει τις ροές των Προσφύγων-Μεταναστών, που βρίσκονται στην χώρα του – Δεν βρίσκεται ένας Δικαστής να ζητήσει Διεθνές Ένταλμα Σύλληψής του, όταν απειλεί πως θα πνίξει την Ευρώπη με …«Τζιχαντιστές»; 

«Όλβιος όστις της ιστορίας έσχεν μάθησιν».

Η φράση παλαιά, αλλά εξακολουθεί να ισχύει.

- Advertisement -

Για κάνετε λοιπόν μία σύγκριση με την συμπεριφορά της Χιτλερικής Γερμανίας, που οι πάντες την άφησαν ασύδοτη να διεκδικεί εδάφη ξένων χωρών να βρίσκει εθνικές μειονότητες σε όμορα κράτη που πρέπει να ενσωματωθούν στο Γ’ Ράιχ, και δείτε την συμπεριφορά της σημερινής Τουρκίας που παρουσιάζει πολλές ομοιότητες.

Γιατί και η Τουρκία απειλεί με τα όπλα της, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Συρία, μιλώντας για «Γαλάζια Πατρίδα» για «δικαιώματα» στους Υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, με αμφισβήτηση της Διεθνούς νομιμότητος και του Δικαίου της Θάλασσας, με συνεχείς υπερπτήσεις Τουρκικών Αεροσκαφών πάνω από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και βεβαίως με τα βλέμματα στραμμένα εδώ στη Θράκη, που τους Μουσουλμάνους, τους αποκαλεί Τούρκους, που πρέπει να τους προστατεύσει, από την Ελληνική καταπίεση.

Καθημερινές είναι οι προκλητικές δηλώσεις, τόσο του Προέδρου της Τουρκίας κ. Ρ.Τ. Ερντογάν, όσο και άλλων Αξιωματούχων της Κυβέρνησής του, αλλά εξίσου προκλητικές και οι ενέργειες, όπως ο «Θαλάσσιος Αττίλας» που εξελίσσεται με τα Τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Μπροστά σ’ αυτές τις …«πειρατικές» συμπεριφορές, όπως το 1936, πριν από το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Διεθνής Κοινότητα σιωπά. 

Άτολμες οι αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν αντιλαμβάνεται ότι οδηγείται έτσι σε αυτοδιάλυση, αντιφατικές οι ενέργειες του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Τραμπ, που ασκεί  π ρ ο σ ω π ι κ ή εξωτερική πολιτική αλλά και υποδαύλιση της τουρκικής επεκτατικότητος εκ μέρους της Ρωσίας, που βρήκε χρυσή ευκαιρία όχι μόνο να πουλά οπλικά συστήματα, αλλά και να προκαλεί αναστάτωση και πανικό, στον αμυντικό σχηματισμό του ΝΑΤΟ.

Όπως έχει ξαναγράψει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, σήμερα η Τουρκία, πέραν των ρωσικών «S-400» χειρίζεται και με άριστο τρόπο και το θέμα του προσφυγικού, απειλώντας να αυξήσει τις ροές λαθρο-μεταναστών προς την Ευρώπη από την οποία ζητά.

α) Περισσότερα χρήματα και 

β) Δημιουργία Ζωνών στο έδαφος της Συρίας.

Εκεί λέει ότι θα μεταφέρει τους πρόσφυγες για να αποτρέψει την προώθησή τους στην Ευρώπη.

Όμως ο στόχος της Τουρκίας είναι οι Κούρδοι στα σύνορα με τη Συρία.

Καλείται λοιπόν η Ε.Ε. να πληρώσει τα χρήματα για την κατάληψη εδαφών της Συρίας, ενώ χθες και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως γι’ αυτή την εισβολή, που θα αποτελέσει ακόμη μία πράξη προδοσίας προς τους Κούρδους συμμάχους του.

Έχουμε λοιπόν την Άσκηση Υψηλής Διπλωματίας με όπλο το προσφυγικό.

Που αποτελεί πρόβλημα και για την ίδια την Τουρκία, καθώς ισχυρότατες είναι οι αντιδράσεις των πτωχών τάξεων του Τουρκικού Λαού, που έχασαν θέσεις εργασίας από το φθηνό μεροκάματο που προσφέρουν οι λαθρο-πρόσφυγες στην Τουρκία.

Το προσφυγικό σήμερα, αποτελεί ζήτημα Πολιτικής επιβίωσης του Ερντογάν, που χάνει έδαφος στις δημοσκοπήσεις.

Κι όμως κανείς δεν βγαίνει από την Διεθνή Κοινότητα να καταγγείλει τον Τούρκο Πρόεδρο, τον νεοσουλτάνο κ. Ρ.Τ. Ερντογάν ότι είναι ο μεγαλύτερος «ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ» όλων των εποχών.

Και δεν βρίσκεται ένας Δικαστής να τον μηνύσει στα Διεθνή Δικαστήρια, και να ζητήσει τη σύλληψή του, εάν βγει έξω από το τουρκικό έδαφος.

Γιατί όταν απειλεί την Ευρώπη, ότι θα στείλει τους Τζιχαντιστές και θα την πνίξει με πρόσφυγες, τότε τί μεγαλύτερη ομολογία υπάρχει, ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο μεγάλος ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ των εκατομμυρίων προσφύγων-μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα του;

Γράφουμε μήπως υπερβολές;

Μα δεν βλέπουμε αυτά που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας;

Ή μήπως δεν θέλουμε να τα δούμε;

Σ. Κ.

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This