9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, May 2, 2024

Υπογραφές στη Σόφια για τον αγωγό «IGB»

Μέσα στον μήνα ο υπουργός Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης μεταβαίνει στη Βουλγαρική Πρωτεύουσα – Μετά την Κομοτηνή, σύνδεση και με Σιδηρόκαστρο

Στη Σόφια αναμένεται να μεταβεί το αμέσως προσεχές διάστημα ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, με κύριο σκοπό την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή και λειτουργία του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας, Interconnector Greece Bulgaria – IGB.

Παράλληλα, προβλέπεται η υπογραφή του συμφώνου μετόχων (Shareholders Agreement) καθώς και η συμφωνία δανειοδότησης του έργου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank – EΙB).

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός IGB, μήκους 182 χλμ. θα συνδέει την Κομοτηνή με την Stara Zagora δημιουργώντας ένα δεύτερο σημείο σύνδεσης των δικτύων φυσικού αερίου της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, πέραν του Σιδηροκάστρου.

Ο IGB, ο οποίος θα έχει δυναμικότητα 5 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, αρχικά προβλέπεται να λειτουργήσει μεταφέροντας ποσότητες της τάξης των 3 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως.

spot_img
spot_img
Thursday, May 2, 2024

Latest News

Παρεμβάσεις στον οικισμό Τριφυλλίου Αλεξανδρούπολης

Εργασίες ελαιοχρωματισμού και επιχρισμάτων πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοτικό Κατάστημα Τριφυλλίου, στο κτήριο του συλλόγου του οικισμού, όπως και στο Ηρώον...

More Articles Like This