Στήνεται από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ σε μήκος 150 μέτρων – Ποιες άλλες εργασίες θα γίνουν πέριξ του Τελωνειακού Σταθμού
Μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης λαμβάνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, υλοποιώντας το έργο «Συντήρηση υποδομών και αποκατάσταση βλαβών στην Ε.Ο. 51 από τελωνειακό σταθμό Καστανέων μέχρι την συνοριακή γραμμή» το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 45.680 € και περιλαμβάνει συνολικά 5 παρεμβάσεις.
Συγκεκριμένα:
▪ Κατασκευή και στα δυο άκρα της οδού φράχτη τύπου ΝΑΤΟ σε συνολικό μήκος 150 μέτρων. Πλήρη κατασκευή περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ με συρματόπλεγμα βαρέως τύπου με όλα τα απαραίτητα υλικά και υποδομές σε ζώνη συνολικού πλάτους 2,00μ (1,00μ εκατέρωθεν του ίχνους της περίφραξης). Επίσης θα κατασκευασθούν δυο θύρες βαρέως τύπου μια σε κάθε πλευρά της οδού.
▪ Αποκατάσταση βλαβών στην απολυμαντική τάφρο επί της ΕΟ. Αποκατάσταση συστήματος πλήρωσης και αποκλήρωσης τάφρου, φρεατίων και αποστραγγιστικών τάφρων, δαπέδου κυκλοφορίας και λοιπών υποστηρικτών συστημάτων τάφρου.
▪ Αντικατάσταση κατεστραμμένων πινακίδων, ρυθμιστικών και πληροφοριακών, σε όλο το μήκος του αναφερόμενου τμήματος. Αποκατάσταση της οριζόντιας σήμανσης σε όλο το τμήμα της οδού με χρήση κατάλληλων υλικών.
▪ Επιδιόρθωση και ανύψωση φρεατίων επί της οδού στο σημείο της σιδηροδρομικής γέφυρας με σκοπό την αποκατάσταση της απρόσκοπτης διέλευσης των οχημάτων.
▪ Επιδιόρθωση τμημάτων ασφαλτοτάπητα τα οποία παρουσιάζουν ρωγμές τύπου αλιγάτορα, αποσάθρωση και σημεία με τροχοαυλακώσεις.
Η ανάρτηση της απόφασης (που πάντως λήφθηκε στις 17/10) στη Διαύγεια, έρχεται λίγες ώρες μετά την καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν περίπου 70 μετανάστες στο τελωνείο τ Ων Καστανεών.
N.T.