Από την Περιφερειακή ενότητα Έβρου, θα διατεθούν 60.000 ευρώ για συντήρηση-βελτίωση
Το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ θα δαπανήσει η Π.Ε. Έβρου για την συντήρηση και την επαναλειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών κατά μήκος του οδικού δικτύου του Έβρου.
Ειδικότερα για την σωστή και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων φωτεινών σηματοδοτών προβλέπεται η εκτέλεση των παρακάτω εργασιών:
• Αποκατάσταση βλαβών ή ζημιών ή επικίνδυνων καταστάσεων, που προκλήθηκαν από δυναμικά αίτια (τροχαία ατυχήματα, θεομηνίες, κλπ)
• Αποκατάσταση βλαβών που προκάλεσαν ολική διακοπή λειτουργίας μιας εγκατάστασης ή ενός κλάδου αυτής και οφείλονται σε φυσιολογικές ηλεκτρολογικές βλάβες.
• Αποκατάσταση βλαβών ή ζημιών που προκλήθηκαν από δυναμικά ή άλλα αίτια και δεν εμφανίζουν άμεση επικινδυνότητα.
• Εργασίες τακτικής-προληπτικής συντήρησης των εγκαταστάσεων οδοφωτισμού και φωτεινών σηματοδοτών με σκοπό τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής τους και τη μείωση των εμφανιζομένων βλαβών.
• Εργασίες βελτίωσης-επέκτασης και ανακαίνισης των υφισταμένων εγκαταστάσεων οδοφωτισμού και φωτεινών σηματοδοτών.
Νίκος Τσακιρόπουλος