9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Έκαναν την εισβολή του «ΑΤΤΙΛΑ»… Σήριαλ!!!

Προπαγάνδα χωρίς τέλος από την Τουρκική Τηλεόραση -Παραχάραξη της Ιστορίας από το σήριαλ «Savasci» (Μαχητής) -Στην ίδια σειρά έβαλαν τον Αχμέτ Σαδίκ και την Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης

Προπαγάνδα δίχως τέλος στην τουρκική τηλεόραση.

Η σαπουνόπερα «Μαχητής» («Savasci»), που προβάλλεται για τέταρτη χρονιά στη γειτονική χώρα από το δίκτυο Fox σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης, συμπεριέλαβε στην υπόθεσή της την εισβολή στην Κύπρο!

- Advertisement -

Το σίριαλ το οποίο υμνεί το μεγαλείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με άφθονο σασπένς, έρωτες, πάθη, αντιζηλίες αλλά και πολλές σκηνές ηρωισμού, αυτή τη φορά έχει ξεπεράσει τα όρια και προκαλεί ανοιχτά την Κύπρο και τη χώρα μας, ενώ εμείς κοιμόμαστε και δεν αντιδρούμε καν.

Η τουρκική οπτικοακουστική βιομηχανία και οι παραγωγοί της είναι ταγμένοι στα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν και στην εξωτερική πολιτική του, ενώ ο ίδιος γενναιόδωρα πριμοδοτεί τα τουρκικά τηλεοπτικά στούντιο, εξετάζοντας φοροελαφρύνσεις για όσες εταιρίες προωθούν την τουρκική ιστορία και διαφημίζουν μέσω των τουρκικών σίριαλ τις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Παραχάραξη της Ιστορίας

Σε αντιδιαστολή με την τακτική των Τούρκων στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, που στόχο έχει τη συστηματική παραχάραξη της Ιστορίας, η ελληνική τηλεόραση, με εξαίρεση το «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη στο Open, το οποίο αναφέρεται στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, δεν ασχολείται με την Ελληνική Ιστορία αντιθέτως, αγοράζει τα κατορθώματα του «Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή» και δίνει γην και ύδωρ σε όλα τα υποπροϊόντα του Τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί, τα οποία αποχαυνώνουν τους τηλεθεατές. 

Πολύ ισχυρό όπλο η καλλιέργεια της χαζομάρας, που φέρνει και την πλήρη αδιαφορία για τα πάντα… To τρέιλερ, λοιπόν, του επεισοδίου, που έχει ήδη προβληθεί, μια επίλεκτη ομάδα Τούρκων στρατιωτών πραγματοποιεί επιθέσεις στην Κύπρο. 

Η ομοιότητα του πρωταγωνιστή Μουράχ Σερεζλΐ με τον Τούρκο υπουργό Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, όπως συνειδητοποιεί κανείς, δεν είναι καθόλου τυχαία…

Τα τελευταία επεισόδια αποτελούν ένα εγκώμιο στις αλύγιστες τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, όπως κάνουν και οι Αμερικανοί στις δικές τους ταινίες στο Χόλιγουντ, στις οποίες εξυμνούν το αήττητο του αμερικανικού στρατού.

Στα πλάνα διακρίνονται η σημαία του ψευδοκράτους, δημοσιεύματα εφημερίδων με αναφορές στον Σαμψών, καθώς και η γνωστή τουρκική προπαγάνδα για τον Δεκέμβριο του 1963 και τη χούντα στην Ελλάδα. Το επεισόδιο αυτό προβλήθηκε μόλις λίγο καιρό μετά τις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων πολιτικών και δη του Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε σε ομιλία του στην Καισάρεια: « Όπως στην Κύ- προ έμαθαν τι εστί Τουρκία στην επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη”, έτσι θα το μάθουν και τώρα!». Φαίνεται πλέον ξεκάθαρά πως οι Τούρκοι αναμοχλεύουν το ιστορικό παρελθόν τους μέσω του ψυχαγωγικού προγράμματος στην τηλεόρασή τους, περνώντας προπαγανδιστικά μηνύματα στο τηλεοπτικό κοινό, ώστε να ενισχύσουν το εθνικοπατριωτικό αίσθημα και φρόνημα.

 Στο παρελθόν η ίδια σειρά ασχολήθηκε και με τη Θράκη.

Μέσα από το το συγκεκριμένο σίριαλ οι Τούρκοι επιχείρησαν την αποσταθεροποίηση στην περιοχή… 

Η σειρά αναφέρθηκε στον εκλιπόντα εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της μειονότητας Αχμέτ Σαδίκ.

Σε εκείνο το επεισόδιο ο συνταγματάρχης Ιμπραήμ Κοπούζ μιλάει στο Συνέδριο του Τουρκικού Κόσμου για την κατάκτηση της «Δυτικής Θράκης», όπως οι Τούρκοι αποκαλούν την ελληνική Θράκη, όπου παρευρίσκονται θερμοί οπαδοί του!

Και πάλι από την πλευρά της Ελλάδας δεν υπήρξε καμία αντίδραση. 

Πάντως η δημιουργία τέτοιου είδους σίριαλ τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με τους λεονταρισμούς του Ερντογάν, είναι ύποπτη.

Η δυναμική των τουρκικών τηλεοπτικών σειρών στην παγκόσμια αγορά είναι πλέον γνωστή.

Οι δορυφορικές κεραίες στα σπίτια Τούρκων μεταναστών είναι αμέτρητες.

Έτσι στην Ευρώπη μαθαίνουν την αλλοιωμένη Ιστορία που θέλει να ξαναγράψει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσα από σαπουνόπερες και τηλενουβέλες, με στόχο να τονώσει το εθνικό αίσθημά τους.

Μαρία Ανδρέου

Τούρκοι πολιτικοί με την αρωγή των τηλεοπτικών παραγωγών, θέλοντας να εκτουρκίσουν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, «ανασταίνουν» ακόμα και τον βουλευτή από την Κομοτηνή Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1995, και τον χρησιμοποιούν ως κεντρικό ήρωα στο σίριαλ. 

Και όλα αυτά γίνονται όταν τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας δεν έχουν καλό σήμα στη Θράκη, σε αντίθεση με τα τουρκικά, που… αλωνίζουν. 

Η ΕΡΤ μόνο έχει πλήρη κάλυψη σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στις ακριτικές περιοχές, και επιτέλους πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι η δημιουργία σειρών εποχής και κυρίως ιστορικών σίριαλ είναι ζωτικής σημασίας, τη στιγμή που οι γείτονές μας έχουν καταλάβει ότι η τηλεόραση δημιουργεί πρότυπα και καθιερώνει αξίες, έθιμα, μαζική κουλτούρα, αλλά και ιστορική συνείδηση.

Μ.Α.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This