9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Ανοικτή επιστολή

Ανώνυμες επιστολές, με ψευδές και ανυπόστατο περιεχόμενο, κατά των Ιεραρχών μας

ΠΡΟΣ: Τον καθαιρεθέντα πατέρα Ιωάννη, αγνώστου διαμονής

Πατέρα Ιωάννη, πριν από πολλά χρόνια, κυκλοφορούσατε ανυπόγραφες και ανώνυμες επιστολές, οι οποίες εστρέφοντο κατά του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσ/νίκης κ.κ. Ανθίμου και κατά του Σεβασμιωτάτου μας κ.κ. Ανθίμου. 

- Advertisement -

Δε σεβαστήκατε ηλικία, θέση, το βαρυσήμαντο και θεόπνευστο ποιμαντικό του έργο, σταλάζοντας φαρμάκι και χολή, γράφοντας φανταστικές, ψευδείς, ανυπόστατες και αδιανόητες κατηγορίες, τις οποίες μόνο ένας άρρωστος νους μπορεί να φανταστεί, καθοδηγούμενος ασφαλώς από σατανικές δυνάμεις.

Ερώτηση: βρέθηκε έστω ένας ή μία, από όσους σας ακολουθούν, που να σας είπε:

Μπράβο πατέρα Ιωάννη, τους στόλισες μια χαρά. Είμαι βέβαιος πως ούτε και εκείνη της οποίας ο γιος, σας φωνάζει πατέρα, είναι δυνατόν να συνεφώνησε με το περιεχόμενο των ανωνύμων και ανυπόγραφων επιστολών σας.

Δεν ακούσατε ποτέ πατέρα Ιωάννη, ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Άνθιμος ο βήτα, ότι είναι ΕΚΕΙΝΟΣ, που δοξάστηκε στον τόπο που γεννήθηκε και ο ίδιος ο λαός πρώτος τον επέλεξε ως Άξιο συνεχιστή, του έργου του προκατόχου του και μετά η Ιερά Σύνοδος, τον επέλεξε, τον έχρησε και τον εγκατέστησε Μητροπολίτη μας.

Ούτε ένας δε βρέθηκε ποτέ να πει κάτι εις βάρος του. Κατά την ενθρόνισή του, από το Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ανέκραζον περιχαρείς Άξιος, Άξιος! 

Εσείς, είσθε ο μόνος, πού με ψευδείς ανυπόγραφες και ανυπόστατες κατηγορίες, προσπαθήσατε να πλήξετε την Ηθική ακεραιότητα και των δύο Ιεραρχών μας.

Γιατί; Μήπως σας έπεισε ο σατανάς να κυλίεσθε στον βούρκο και στην αμαρτία: Ακούστε πατέρα Ιωάννη. 

Έστω πως η Ιερά Σύνοδος έκανε λάθος και κακώς σας αποσχημάτισε.

Εσείς εάν είχατε συνειδητοποιήσει τα όσα ο Ιησούς δια του Ευαγγελίου του διδάσκει και τα όσα προ της χειροτονίας σας διδαχθήκατε, θα έπρεπε να απομονωθείτε, να σφίξετε την καρδιά και να προσεύχεσθε, ο Θεός να συγχωρέσει και να ελεήσει όσους σας αδίκησαν και όχι να σύρεσθε στο βούρκο και στην αμαρτία ευτελιζόμενος, γράφοντας φανταστικές ιστορίες, καθοδηγούμενος από το σατανά, οδηγούμενος ασφαλώς προς την καταστροφή!

Θα μου επιτρέψετε, να σας διηγηθώ ένα γεγονός, που συνέβει πριν 60 περίπου χρόνια και έχει άμεση σχέση με την ίσως άδικη τιμωρία σας.

Συνάδελφος και φίλος μου, ονόματι Πέτρος, με τον οποίο είχαμε συνυπηρετήσει επί 3-4 χρόνια στο Κ.Ε.Τ.Θ. στο Γουδί και σε Μονάδα της Κατερίνης, κατηγορήθηκε ως θηλυπρεπής. 

Για να αποσύσει την κατηγορία, απερίσκεπτος και επιπολέως σκεπτόμενος, έκλεισε ραντεβού με στρατιώτη του, στο ρολόι του Πειραιά, συναντήθηκαν και τον οδήγησε σε ξενοδοχείο, μπήκανε στο δωμάτιο, κλείδωσε την πόρτα και του έκανε ανήθικες προτάσεις. Ο στρατιώτης αντέδρασε με φωνές και κλάματα. 

Άκουσε το προσωπικό του ξενοδοχείου πως κάτι κακό συμβαίνει και ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία τον συνέλαβε και τον παρέδωσε στη Στρατονομία, η οποία τον μετέφερε στη Μονάδα του. Έγινε προανάκριση, δια της οποίας παρεπέμφθει στο Συμβούλιο, με το ερώτημα της αποπομπής του εκ του Στρατεύματος. 

Εγώ ως φίλος του, τον συμβούλευσα να υποβάλλει παραίτηση και να φύγει από το Στρατό, γιατί δίκαια ή άδικα, εγώ πιστεύω άδικα, βγήκε το όνομα σου και μια παροιμία λέει: Καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα.

Μου προέβαλλε διάφορες δικαιολογίες και όχι μόνο δε με άκουσε, αλλά και με πρότεινε ως μάρτυρα, παρά το γεγονός ότι τον είχα διαβεβαιώσει πως δεν επιθυμώ, γιατί δεν μπορώ να παραβώ τον όρκο μου και είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω όσες κατηγορίες έχω ακούσει εις βάρος σου, παρά το ότι δεν τις πιστεύω.

Εκείνος, όχι μόνο δε με άκουσε για να υποβάλλει παραίτηση, αλλά και με πρότεινε για μάρτυρα υπερασπίσεως. 

Έγινε το Συμβούλιο και ο Πρόεδρος με ρώτησε, αν ο κατηγορούμενος είχε ποτέ φιλενάδα Του απάντησα: βεβαίως και μάλιστα την καλλίστην της Κατερίνης, ακούουσα στο όνομα Τσεμπέρα. Τότε πως ισχυρίζεσθε πως είναι θηλυπρεπής.

Δεν ακούσατε από μένα τέτοια άποψη κ. Πρόεδρε, ούτε και πιστεύω πως συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Όμως ο ισχυρισμός σας αυτός, καταρρίπτεται από όσα προ ετών έγραψαν οι εφημερίδες, πως: 53άχρονος πατέρας τριών παιδιών, εφονεύθη από εραστή του, ο οποίος και του έκλεψε το ωρολόγιο χειρός, μεγάλης χρηματικής αξίας. Σ’ αυτό το σημείο, ένας εκ των μελών του Συμβουλίου, παρακάλεσε τον Πρόεδρο, η απάντησή μου αυτή, «να καταγραφεί ακριβώς ως διετυπώθει».

Αποτέλεσμα: Ο Πέτρος απετάχθει και εγώ αισθανόμενος ως συνένοχος της αποστρατείας του, είχα επί μακρόν τρομερούς εφιάλτες στον ύπνο μου.

Ο Πέτρος από τότε εξηφανίσθει από προσώπου γης και ουδείς γνώριζε αν ζεί.

Προ 10ετίας περίπου, πεζοπορών σε δρόμο της Θεσ/νίκης, σταμάτησε δίπλα μου απαστράπτουσα μερσεντές και ο οδηγός με φώναξε, μπες μέσα Γιώργο και ασυναισθήτως μπήκα, με συναισθήματα απροσδιόριστα είδα πως ήταν ο Πέτρος.

Με ενημέρωσε πως τελείωσε το Πολυτεχνείο. ότι παντρεύτηκε και έχει δύο παιδιά, που σπουδάζουν στη Θεσ/νίκη και πως αισθάνεται ευτυχισμένος.

Του είπα κι εγώ τα δικά μου και που μένω και με προσεκάλεσε να τον επισκευθώ στο σπίτι του με την οικογένειά μου, όποτε μπορέσω, για να με φιλοξενήσει, να γνωριστούν οι οικογένειες μας και να Θυμηθούμε τα νιάτα μας στο Γουδί και στην Κατερίνη.

Ούτε λέξη για τα γεγονότα σαν να τα ξέχασε τελείως. Ελπίζω κάποτε να τον επισκεφθώ. Με εντυπωσίασε το ότι δεν κατεφέρθει κατά κανενός!!

Είδατε πάτερα Ιωάννη, πόσο ψηλά κράτησε τις αρχές και τις αξίες που διδάχθηκε στη Σ.Σ.Ευελπίδων; ο φίλος μου Πέτρος; .

Δεν σύρθηκε στο βούρκο και στην αμαρτία βρίζοντας κάθε ιερό και όσιο!

Εάν κι εσείς πιστεύατε στα όσα διδαχθήκατε προ της χειροτονίας σας σε ιερέα και πιστεύω πως είναι πάρα πολλά και σοβαρά, θα σας συνιστούσα σαν πάρα πολύ μεγαλύτερος σας και με πολύ περισσότερες εμπειρίες.

Αν θέλετε να σώσετε την ψυχή σας, να φύγετε αθορύβως και να πάτε στα Ιεροσόλυμα, όπου υπήρχαν 3.500 μοναχοί και σήμερα υπάρχουν μόνο 120 και τα ιερά κειμήλια και προσκυνήματά μας, σε λίγο θα περιέλθουν σε ξένα χεριά. Εκεί θα προσφέρετε έργο και θα σώσετε την ψυχή σας!

Ισάξιες των επιστολών σας προς τους Αξίους Αρχιερείς μας, είναι και οι προσπάθειές σας συλλογής υπογραφών από αφελείς και απονήρευτους χριστιανούς, για να μετατρέψετε την ταβέρνα «λεμόνια», σε Μητρόπολη Παλαιοημερολογιτών!

Την έχετε γεμίσει εικόνες και σταυρούς, δημιουργώντας θλίψη και απογοήτευση στους χριστιανούς και χαρές στους αλλοθρήσκους.

Μόνη της η κίνηση αυτή, φανερώνει περίτρανα, το πόσο σοβαρά σας έχει κυριεύσει ο εωσφόρος.

Τη σωτηρία της ψυχής σας, μόνο στα Ιεροσόλυμα θα τη βρείτε και θα ηρεμήσετε.

Είθε ο μεγάλος μας Θεός να σας φωτίσει.

Με βαθύτατη θλίψη και απογοήτευση σας χαιρετώ,

ελπίζοντας πως για το καλό σας, θα με ακούσετε.

Υπτγος (ΤΘ) έ.α. Καραχάλιος Γεώργιος 

Πατρ. Κυρίλλου 30 68131 Αλεξ/πολη 

Τηλ. 2551023522 Αλεξ/πολη τη 20-10-2019

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Tα «κλειστά» σύνορα με Βουλγαρία είναι καταστροφή για τον τουρισμό της Θράκης

Μεγάλες ευθύνες καταλογίζει στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» Χριστόδουλος Τοψίδης

Κινηματογράφος στο λιμάνι μας

Ξεκίνησε το έργο της ανακατασκευής των αποθηκών του ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη

Αεροψεκασμοί σήμερα στην Αλεξανδρούπολη

Θα διενεργηθούν από τις 5:30 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι στο νότιο τμήμα του Δήμου, κοντά σε κατοικημένες περιοχές

Μέχρι 70.000 οι αποζημιώσεις «ΕΛΓΑ» σε αγρότες

Πότε διπλασιάζεται το ποσό, για καλλιέργειες οπωροκηπευτικών Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο- «σκούπα»...

Γιατί δεν μιλούν Μόσχα-Βατικανό;

Ηχηρή σιωπή των Χριστιανών θρησκευτικών ηγετών, Ανατολής και Δύσης, για τηνμετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί – Ο Ρ.Τ. Ερντογάν θέλει να...

More Articles Like This