9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Η θεομηνία χτύπησε ολόκληρη τη Θάσο

Χριστόδουλος Τοψίδης: Σε κατάσταση εκτατού ανάγκης έπρεπε να κηρυχθεί ολόκληρο το νησί και όχο μόνο ένα τμήμα του 

 

Ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης», Χριστόδουλος Τοψίδης επισκέφθηκε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου το νησί της Θάσου συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο της Π.Ε. κα Μαρία Πολυμέρου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μανώλη Ταπατζά. Ο Χριστόδουλος Τοψίδης επισκέφθηκε την Πρωτεύουσα του νησιού (Λιμένα Θάσου) και όλους τους οικισμούς και τις περιοχές οι οποίες επλήγησαν και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θάσου κ. Λευτέρη Κυριακίδη, με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατοίκους του νησιού, οι οποίοι υπέστησαν τις συνέπειες της κακοκαιρίας.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Τοψίδης δήλωσε:

- Advertisement -

«Επισκέφθηκα την Θάσο και όλες τις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι οι ζημίες οι οποίες έχουν προκληθεί είναι εξαιρετικά σημαντικές, παρά την ατυχή δήλωση του Περιφερειάρχη ότι οι «ζημιές δεν είναι σημαντικές». Οι ζημίες οι οποίες έχουν προκληθεί πρέπει να αποκατασταθούν σε άμεσο χρόνο καθώς η Θάσος θα πρέπει στο τέλος της άνοιξης να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες της νέας τουριστικής σαιζόν.

Δυστυχώς ο κ. Μέτιος προφορικά και γραπτά απέδειξε ότι δεν έχει να παρουσιάσει καμία δέσμευση και κανέναν προγραμματισμό για το νησί της Θάσου. Σήμερα οι εργασίες που λαμβάνουν χώρα προς αποκατάσταση των ζημιών επιτελούνται μόνο από τον Ελληνικό Στρατό, κατόπιν της παρέμβασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου και από τον Δήμο Θάσου. Η Περιφέρεια ΑΜΘ δυστυχώς παραμένει τραγικά απούσα από την προσπάθεια!

Στο σημείο αυτό θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την προτεραιότητα δρομολόγησης έργων στο Λιμάνι του Λιμένα Θάσου, το οποίο έχει δεχθεί σημαντικές επιχωματώσεις και η Περιφέρεια οφείλει να ενεργήσει και να διεκδικήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Θεωρούμε λάθος την μη κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όλου του νησιού αλλά μόνο ενός μέρους του. Ο κ. Μέτιος μη κηρύσσοντας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όλο το νησί και δηλώνοντας ότι οι ζημίες δεν είναι σημαντικές ουσιαστικά αναιρεί κάθε σκέψη διεκδίκησης για την Θάσο μετά τις θεομηνείες και αυτό αποτελεί άλλη μία αρνητική συνεισφορά του στο νησί και στους κατοίκους του.

Η «Περιφερειακή Σύνθεση» θα ζητήσει να συζητηθεί το θέμα των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Υπάρχει ανάγκη η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. να καταρτίσει ένα διεκδικητικό πλαίσιο που θα αφορά την Θάσο και αυτό θα αποτελεί την βάση της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση, να ζητήσουμε συγνώμη από τους πολίτες του νησιού για την ανεπάρκεια της διοίκησης της Περιφέρειας ακόμη κι αν δεν συμμετέχουμε σε αυτή, γιατί οι πολίτες δικαιούνται να έχουν μία αποτελεσματική διοίκηση που θα δρά άμεσα όταν υπάρχει ανάγκη και θα βρίσκεται δίπλα τους, την οποία δυστυχώς δεν έχουν».

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This