9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

ΘΑ… ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

Οι ΗΠΑ έναντι της Ελλάδος, είτε είναι Τραμπ, είτε είναι Ομπάμα, είτε Μπους – Θα πολεμήσουμε μόνοι μας και το γνωρίζουμε  

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο συνέδριο του Delphi Forum και της Καθημερινής, που διεξήχθη στην Ουάσινγκτον υπό τον τίτλο «Southeast Europe & East Med: New strategies, New perspectives», ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Nίκολας Μπερνς ξεκαθάρισε ότι η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση δεν θα στηρίξει την ελληνική σε ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου».

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά εάν η Ελλάδα χρειαστεί τη στήριξη των ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δε νομίζω ότι θα την έχει από τον πρόεδρο Τραμπ» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ίδιο συνέδριο.

- Advertisement -

Η δήλωση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία, και αν η πρώτη ανάγνωση είναι ότι οι ΗΠΑ θα μείνουν αμέτοχες γενικά σε μια Ελληνοτουρκική κρίση, υπάρχει και η άλλη ανάγνωση η οποία θέλει τους Δημοκρατικούς να εκθέτουν τον Τραμπ για την απόφαση-στάση που θα κρατήσει σε μια τέτοια περίπτωση.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια δημόσια δήλωση η οποία έγινε για να καταχωρηθεί ώστε αν συμβεί ένα θερμό επεισόδιο, ο Τραμπ να φανεί αναξιόπιστος έναντι ενός σημαντικού συμμάχου. Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ δια του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ, σε δηλώσεις του στο τουρκοκυπριακό Πρακτορείο σχετικά με τις δυνάμεις που διαθέτουν οι ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, είχε πει πως βρίσκονται για να προστατέψουν τα συμφέροντα τους (των ΗΠΑ), και δεν πρόκειται για έμμεση στρατιωτική απειλή προς την Τουρκία, αλλά για παρέμβαση των ΗΠΑ σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Θα σταθούμε στα λόγια του πάλαι ποτέ πρέσβεως στην Αθήνα Νίκολας Μπέρνς.

Ότι δηλαδή «εάν η Ελλάς χρειασθεί την στήριξη των ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από τον Πρόεδρο Τράμπ».

Θα προσθέσουμε ούτε από τον Πρόεδρο Ομπάμα, ούτε από τον Πρόεδρο Μπους, ούτε από οποιονδήποτε άλλο Αμερικανό Πρόεδρο. 

Όπως ακριβώς έχουν επισημάνει oι δύο τελευταίοι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, Μιχ. Κωσταράκος και Ευάγγ. Αποστολάκης. 

Το μονό βέβαιον είναι ότι oι ΗΠΑ θα τηρήσουν πολιτική ίσων αποστάσεων έναντι των δύο συμμάχων τους, Ελλάδος και Τουρκίας, και θα συστήσουν «διάλογο». 

Το χειρότερο δηλαδή για την ελληνική πλευρά.

Διότι με την τακτική του «δεν διεκδικούμε» έχουμε καταφέρει να τίθενται υπό συζήτησην μόνον ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα…

-Ε-

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Η αποκατάσταση του κτιρίου Διοίκησης και η αγωνία για το #ΓΑΛΛΙΚΟ_ΣΤΑΘΜΟ_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η διαχειριστική ομάδα των Φίλων του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης, χαιρετίζουμε την απόφαση...

Ο αγώνας των Ακριτών του Έβρου ποινικοποιήθηκε

Με την καταδίκη του Φεριώτη κτηνοτρόφου, καταδικασθήκαμε όλοι οι Ακρίτες του Έβρου Μετά την...

Σύλληψη διακινητών σε Έβρο – Ροδόπη

Τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί προωθούσαν λαθρομετανάστες Συνελήφθησαν την 19/20-9-2020, στους νομούς Έβρου και...

Να γιατί η Άγκυρα… τρέμει τις κυρώσεις

Ως πότε εμείς οι Έλληνες, θα παριστάνουμε τους… Ελβετούς, στις βάναυσες παραβιάσεις της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου; – Θα υποστηρίξουμε την επιβολή...

Και οι κρίνοντες τώρα… κρίνονται

Γιατί καταδικάσθηκε ο Φεριώτης Κτηνοτρόφος – Ποια στοιχεία και γιατί, δεν έλαβε υπ’ όψιν του, το Δικαστήριο; - Οι Τούρκοι λαθρο-πρόφυγες κρίθηκαν...

More Articles Like This