9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020

ΝΑ ΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΕΣ

Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης θέλει να αναβιώσει το Δημοσιογραφικό Σύνεδρο της Σαμοθράκης – Πολλαπλά θα είναι τα οφέλη για την τοπική οικονομία από την προβολή του ακριτικού μας νησιού 

Στην οριστική απόφαση να χρηματοδοτήσει την αναβίωση του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της Σαμοθράκης, με το ποσό των 60.000 ευρώ περίπου, προέβη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας &ι Θράκης, προκειμένου να αναβιώσει ένας θεσμός που ταύτισε το δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας με το νησί της Σαμοθράκης και έδωσε την πρώτη ώθηση για την τουριστική του ανάπτυξη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, τόνισε ότι η περιφέρεια έχει ως πρωταρχικό της στόχο την αναβίωση του συνεδρίου που  αποτελούσε πόλο έλξης για δημοσιογράφους, όχι μόνο από τη χώρα μας, αλλά και από το εξωτερικό. 

- Advertisement -

Ωστόσο, το συνέδριο, σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, δεν θα έχει την ίδια μορφή και θα είναι ευέλικτο, έτσι ώστε να παράγει συμπεράσματα, αλλά συγχρόνως να στηρίζει το νησί της Σαμοθράκης. 

Για όσους δεν γνωρίζουν το πρώτο Δημοσιογραφικό Συνέδριο, ξεκίνησε από τον αείμνηστο Νομάρχη Έβρου Αντώνη Κωβαίο.

Οι πρώτες επισκέψεις των Αθηναίων Δημοσιογράφων που εντυπωσιάσθηκαν από τις «άγνωστες» γι’ αυτούς φυσικές καλλονές του ακριτικού μας νησιού, είχαν ως αποτέλεσμα την εξασφάλιση μεγάλης ΔΩΡΕΑΝ προβολής της Σαμοθράκης μέσα από τα δημοσιεύματα Εφημερίδων και περιοδικών της εποχής, με αποτέλεσμα να αρχίσει ένα ρεύμα επισκεπτών-τουριστών, που αναμφίβολα βοήθησε την οικονομία του νησιού. 

Όμως στα επόμενα χρόνια διεξαγωγής του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου, άρχισαν οι …«γκρίνιες» από τους Σαμοθρακίτες.

Το Συνέδριο διεξαγόταν παραδοσιακά κατά τις ημέρες του Αγίου Πνεύματος, που αποτελεί ημέρα Αργίας για τους Δημοσιογράφους.

Έτσι μπορούσαν να επωφεληθούν της αργίας και να έλθουν στο νησί.

Επειδή όμως είχε αρχίσει να δημιουργείται και τουριστικό ρεύμα και να αυξάνεται ο αριθμός επισκεπτών, ζητήθηκε να αλλάξουν οι ημερομηνίες του Συνεδρίου, γιατί δεν συνέφερε στους Σαμοθρακίτες.

Έχαναν, όπως λέγαν, λεφτά, γιατί οι οργανωτές του Συνεδρίου, έκλειναν τα Ξενοδοχεία σε χαμηλότερη τιμή, σε σύγκριση μ’ αυτά που θα πλήρωναν οι τουρίστες.

Και βέβαια, δεν ήταν μόνο αυτές οι «γκρίνιες» όπως μπορούμε πολύ καλά να γνωρίζουμε.

Γι’ αυτό λοιπόν σήμερα που γίνεται από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης,, για αναβίωση του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου, καλούμε τους Σαμοθρακίτες να αγκαλιάσουν πρώτοι αυτή την προσπάθεια.

Και να είναι βέβαιοι ότι η οικονομία του τόπου τους, θα βγει πολλαπλά οφελημένη.  

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

«Πακέτο» τα Λιμάνια Καβάλας-Αλεξ/πολης

Εντός 24 ωρών ξεκινούν οι Διαγωνισμοί για τα Περιφερειακά Λιμάνια, δήλωσε στην Αλεξανδρούπολη ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ...

Γυαλίστε τα «όπλα» της Πατρίδος μας

Αν η Πατρίδα μας εγκαταλείψει την πολιτική του κατευνασμού, θα κερδίσει την εκτίμηση και την συμπαράσταση των...

Οι γυναίκες της Νέας Βύσσας

Υποψήφιες για βράβευση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο   Ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος ως μέλος της...

Οι… κρίσεις δεν προαναγγέλλονται

Μήπως παίζουν το παιχνίδι της Άγκυρας όλοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να «στρατιωτικοποιήσουμε τα Ελληνοτουρκικά»;

Πως η Αλεξανδρούπολη δεν έγινε το 1923 Βουλγάρικο λιμάνι !!!

Όταν γίνονταν συντηρήσεις για παραχωρήσεις παραλιακής ζώνης, βάθους τριών χιλιομέτρων μεταξύ Δεδέ-Αγάτς και Μάκρης, για 99 χρόνια – Γράφει ο Παντελής Στεφ....

More Articles Like This