9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΥΣ… ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ;

Θεωρείται ατόπημα η παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου στη δεξίωση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, την ώρα που η Άγκυρα εμφανίζει χάρτες με την Θράκη και τη Μακεδονία ως «Τουρκικές»

Αρνητικές εντυπώσεις και εύλογα ερωτήματα προκάλεσε η παρουσία του μητροπολίτη Δράμας Παύλου στη δεξίωση που παρέθεσε ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Μοράτ Ομέρογλου για την εθνική γιορτή της γείτονος χώρας στις 29 Οκτωβρίου.

Ήταν μια ανοιχτή δημόσια εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν στελέχη των μουσουλμάνων από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

- Advertisement -

Παρ’ όλα αυτά η παρουσία του μητροπολίτη Δράμας, ενός Μακεδόνα ιεράρχη, και όχι του τοπικού μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα, προκαλεί απορία.

Κυρίως όσον αφορά ότι ο κ. Παύλος βρέθηκε στον ίδιο χώρο με τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Ο Δράμας Παύλος, όπως φαίνεται και στο σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο, συνομίλησε με τον ψευτομουφτή της Κομοτηνής, κάτι που συνιστά έμμεση νομιμοποίηση του Ιμπραήμ Σεφίφ, που είναι γνωστός τόσο για τις θέσεις του όσο και για τις αντιλήψεις του περί των μουσουλμάνων της Θράκης….

Στη δεξίωση του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή τρεις ήταν όλοι κι όλοι οι χριστιανοί εκπρόσωποι.

Μπορεί ο περιφερειάρχης Μέτιος και ο δήμαρχος Σαππών Χαριτόπουλος να ήταν εκεί ως θεσμικοί εκπρόσωποι, αλλά η παρουσία ενός μητροπολίτη από άλλη γεωγραφική περιοχή, και όχι από τη Θράκη, προκαλεί αρνητική εντύπωση. 

Η απόφαση του κ. Παύλου να παραστεί στη δεξίωση του τουρκικού προξενείου ήταν επικίνδυνη και απαιτεί εξηγήσεις.

Η εμπειρία του μητροπολίτη Δράμας στα εκκλησιαστικά θέματα, η ποντιακή καταγωγή του αλλά και η στενή του σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο προκαλούν ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα για το ταξίδι του στην Κομοτηνή.

Όταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος το 2014 βρέθηκε στο Διδυμότειχο επιχειρήθηκε να παγιδευτεί από τον -τότε- Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή και προσκλήθηκε να επισκεφτεί το προξενείο, όπου ήταν σίγουρο ότι θα παρευρισκόταν και ο Σερίφ.

Έξυπνα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τότε δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση, κάτι που όφειλε να κάνει και ο Δράμας Παύλος πριν από λίγες ημέρες.

Εξίσου ξεκάθαρες εξηγήσεις απαιτούνται όμως και από τον τοπικό μητροπολίτη Μαρωνείας Παντελεήμονα.

Για ποιον λόγο δεν απέτρεψε τον Δράμας Παύλο από το να πάει στη δεξίωση;

Αντ. Τριανταφύλλου

Σημείωση Ε.Θ.:

Όπως σημειώνει η «Εστία» δεν είναι κατανοητό ο Μητροπολίτης Δράμας να χαμογελά με τον Ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερίφ.

 Την επομένη των δηλώσεων που έκανε ο Τούρκος υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος με χάρτη που ανάρτησε στο διαδίκτυο εμφανίζει όλη την Μακεδονία και τη Θράκη «τουρκική».

Την επομένη των δηλώσεων του Διευθυντή Αποδήμων του τουρκικού Υπουργείου Ερέν (υιός του Χαλίτ Ερέν), ο οποίος από την Σμύρνη δήλωσε ότι «εμείς είμαστε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της Θράκης».

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:

Ως τί πήγαν στην εκδήλωση ο Μητροπολίτης και ο Περιφερειάρχης;

Ως επικεφαλής ελληνικών θεσμών ή ως υπήκοοι της οθωμανικής δημοκρατίας του Σουλτάνου;

Με ποιο δικαίωμα τολμά κανείς να νομιμοποιεί τον ψευδομουφτή, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Έλληνας Αρχιεπίσκοπος έχουν πάντα κλειστές τις πόρτες τους στους εκπροσώπους της Άγκυρας;

Τα έχετε χαμένα, κύριοι;

Παραδίδετε την κυριαρχία της Ελληνικής Δημοκρατίας;

Ξέρετε σε ποιες καρέκλες κάθεστε;

Κατ’ αρχή δεν είναι έγκλημα να ανταποκρίνεται κανείς στην πρόσκληση μιας ξένης διπλωματικής αρχής, ακόμη και της τουρκικής, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η ατμόσφαιρα στις σχέσεις των δύο χωρών είναι καλή.

Μα όταν ο υπουργός Άμυνας της γείτονος παρουσιάζει χάρτες με την Θράκη στα κόκκινα και ημισέληνο και ο Έλληνας Πρωθυπουργός λέει στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών «να προσέχει τα λόγια του», υπάρχει ατμόσφαιρα για γελάκια και χαιρετούρες με τον Τούρκο Πρόξενο;

-Ε-

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This