9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

«ΠΕΤΑΜΕΝΑ» ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ …ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ

Μισό χρόνο μετά την εγκατάστασή τους, παραμένουν σε αχρηστία – Τα στενά στόμιά τους, δεν χωρούν τις σακούλες σκουπιδιών – Μόνο η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ είχε διαμαρτυρηθεί 

 

Τι και αν πέρασε περισσότερο από μισός χρόνος από την εγκατάστασή τους; Οι περισσότεροι ημιυπόγειοι κάδοι στην Αλεξανδρούπολη παραμένουν σε αχρηστία. 

Οι μόνοι οι οποίοι λειτουργούν είναι όσοι βρίσκονται επί της παραλιακής λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου και επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας. 

- Advertisement -

Οι υπόλοιποι παραμένουν κλειστοί, κάποιοι δε, είναι ακόμα με το πλαστικό περιτύλιγμα!

Κάποιοι άλλοι δε, με την πάροδο του χρόνου έχουν πλέον σκεπαστεί από χόρτα και κλαδιά, και πλέον είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση σε αυτούς. 

Άστοχη η τοποθέτηση των ημιυπόγειων κάδων, καταγγέλλουν οι επαγγελματίες καφέ-εστίασης

Και πέρα από όλα αυτά τα προβλήματα, οι συγκεκριμένοι κάδοι μειώνουν και τις θέσεις στάθμευσης στην πόλη. 

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο χώρος ο οποίος καταλαμβάνουν 2 κάδοι, χωράει 3 σταθμευμένα αυτοκίνητα! 

Η έλλειψη χώρου πάρκινγκ, αλλά και η παρουσία των κάδων, μεταξύ άλλων, δυσχεραίνει και την δουλειά των καταστημάτων καφέ και εστίασης, καθώς αφενός δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης για τους πελάτες, αφετέρου, οι κάδοι -όπως είναι φυσιολογικό- μυρίζουν και σίγουρα δεν αποτελούν μία όμορφη αισθητικά εικόνα, κάτι το οποίο καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες. 

Σημειώνεται δε, πως οι μπλε ημιυπόγειοι κάδοι δεν λειτούργησαν ποτέ, και έτσι οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να αποθέτουν όλα τα απορρίμματα στους πράσινους, με αποτέλεσμα αυτοί να γεμίζουν πολύ γρήγορα, όπως τόνισε και ο επαγγελματίας εστίασης, κ. Γιώργος Αλαβάντας.

Ακόμα και στην περίπτωση που βρεθεί ένας κάδος ο οποίος να λειτουργεί, υπάρχει και το πρόβλημα της απόθεσης των απορριμμάτων, καθώς οι υποδοχές των κάδων είναι τόσο μικρές, που μετά βίας χωράνε μία γεμάτη σακούλα σκουπιδιών.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι κάδοι έχουν αρχίσει ήδη να αποκολλούνται από το έδαφος και να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. 

Στο προκείμενο, και στο τι πρέπει να γίνει για να λυθεί το εν λόγω πρόβλημα, μάλλον ωφέλιμο είναι να ξαναγίνει μελέτη, έτσι ώστε να αποφασιστεί το πως ακριβώς πρέπει να τοποθετηθούν οι κάδοι και να είναι λειτουργικοί και να υπάρξουν ανάλογα προβλήματα στο μέλλον, εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης. 

Παράλληλα, υπάρχει και η σκέψη να απομακρυνθούν από την πόλη και να τοποθετηθούν σε κοινότητες και οικισμούς.

Ν.Τ.

Σημείωση Ε.Θ.:

Για την προμήθεια και τοποθέτηση των συγκεκριμένων κάδων, και μάλιστα μπροστά-φάτσα στο Νομαρχείο, είχε γράψει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, προκαλώντας την οργή του τότε Δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαμπάκη.

Όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την προμήθεια των συγκεκριμένων ημιυπόγειων κάδων, ήταν «πεταμένα λεφτά».

Η νέα Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Ζαμπούκη, καλείται να πάρει άμεσες αποφάσεις για να φύγει αυτή η ασχήμια από την πόλη.

Σ. Κ.

 

spot_img

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

spot_img

Latest News

Πτυσσόμενο… γήπεδο στην «καρδιά» της Αλεξανδρούπολης

Ένα πτυσσόμενο γήπεδο ποδοσφαίρου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, στον αύλειο χώρο της Ζαρίφειου Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης. Παιδιά από τις ακαδημίες του Δήμου Αλεξ/πολης,αλλά και ολοκλήρου του...

More Articles Like This