9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ‘40

ΑΑυτές οι γελοίες …προοδευτικές, κουνιόντουσαν έτσι στην παρέλαση, γιατί κάποιοι Έλληνες άφησαν τα κόκαλά τους στα βουνά της Αλβανίας, πολεμώντας τους εχθρούς της Πατρίδος – Πρέπει να επιβληθούν παραδειγματικές ποινές

Είδαμε λοιπόν να συμβαίνει και αυτή η Ύβρις, κατά των Ηρώων-Νεκρών που άφησαν τα κόκαλά τους στα βουνά της Αλβανίας.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι περιπτώσεις εκείνων που θέλουν να υποβαθμίσουν το Έπος του 1940 και να σπιλώσουν την μνήμη των πεσόντων Ηρώων.

- Advertisement -

Η περίπτωση των 10 κοριτσιών που παρέλασαν στην Νέα Φιλαδέλφεια με βηματισμό τραυματισμένης χήνας ή κάποιου άλλου πτηνού, καταδεικνύει την παρακμή και όχι την επαναστατική διάθεση της νεολαίας, όπως έσπευσαν κάποιοι να γράψουν στα κοινωνικά δίκτυα, προερχόμενοι κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αλλά και στην Θεσσαλονίκη νεαρά αθίγγανη, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι εκατοντάδες πολίτες την παρακολουθούσαν όπως και δεκάδες δημοσιογράφοι, έβγαλε την γλώσσα έξω και σήκωσε υπερήφανα το χέρι της για να κάνει το σήμα των «Γκρίζων Λύκων», των Τούρκων εθνικιστών, που ευθύνονται ακόμη και για δολοφονίες.

Οι νεαρές κοπέλες επικαλέσθηκαν τους Βρετανούς Μόντυ Πάιθονς για να εξηγήσουν την παράσταση τσίρκου.

Όμως  η πράξη τους θυμίζει περισσότερο τις Ρωσίδες Pussy Riot, μια φεμινιστική πανκ-ροκ μουσική μπάντα που έγινε διάσημη για τις διαμαρτυρίες κυρίως κατά του Πούτιν.

Εκείνες φορούσαν κουκούλες με έντονα χρώματα για να διαμαρτυρηθούν κατά του «δικτάτορα» Πούτιν και για την γυναικεία χειραφέτηση, φθάνοντας στο σημείο να κάνουν μια προκλητική εμφάνιση στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στην Μόσχα. 

Οι Ελληνίδες Pussy Riot έκαναν την δική τους «καλλιτεχνική» παρέμβαση, κρατώντας και διακωμωδώντας την ελληνική Σημαία εν όσω κάποιοι συνομήλικοί τους έκαναν παρέλαση αποτίοντας φόρο τιμής σε όσους αγωνίσθηκαν και έδωσαν την ζωή τους από το 1940 έως το 1944.

Ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του έπρεπε να είχε ταυτοποιήσει άμεσα τις δράστριες.

Αν είναι ανήλικες (που δεν νομίζω), να καλέσει τους γονείς τους στο πλαίσιο ανακριτικής διαδικασίας. Αν είναι ενήλικες δειλές και υπογράφουν μανιφέστα ως… «δέκα μικροί νέγροι», να βρεθεί από ποιον καθοδηγούνται.

Στη συνέχεια να επιβληθούν και ποινές. Αρχικά υποχρεωτικής επιμόρφωσης. 

Να κάτσουν τρεις μήνες να ξεστραβωθούν για να μάθουν σε ποιες συνθήκες πολεμούσαν εκεί οι παππούδες μας.

Να μάθουν πόσοι σκοτώθηκαν, πόσοι άφησαν τα κόκαλά τους στα χιονισμένα βουνά ως «αγνοούμενοι» και πόσοι έμειναν πραγματικά σακάτηδες και όχι ανάπηροι σε γελοία σκετσάκια της δεκάρας.

Ταχύρρυθμα της νεότερης ιστορίας μας πρέπει να κάνουν τα κοριτσάκια αυτά και έτσι ίσως καταλάβουν το μέγεθος του ατοπήματός τους. Μαθήματα πρέπει να κάνουν και οι απάτριδες πολιτικοί μας που έχουν φτάσει να θεωρούν την προσβολή νεκρών ηρώων… μοντέρνα νεανική τσαχπινιά. 

Ίσως επειδή και οι ίδιοι θεωρούν ξεπερασμένο να λέει κάποιος «ΟΧΙ» στους Γερμανούς…

Πάντως το Άρθρο 188 του Ποινικού Κωδικός προβλέπει ότι:

Όποιος εκδηλώσει μίσος, περιφρόνηση και προσβάλλει την επίσημη Σημαία του Κράτους, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση έως δύο (2) έτη.

Ας εφαρμοσθεί λοιπόν ο ισχύον Νόμος.

Σ. Κ.

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ερντογάν και Ισλάμ είναι ενοικιαστές του πολιτισμού μας

«Η απόφαση του Ερντογάν ικανοποίησε την Δύση που χύνει κροκοδείλια δάκρυα – Η Αγία Σοφία να επιστραφεί...

ΕΙΝΑΙ Η 3η ΑΛΩΣΗ

α) Η πρώτη έγινε το 1204 από τους Φράγκους, δηλ. από την Δύση β) Η δεύτερη έγινε το 1453...

Έρχεται το «5ο Hellenic Windsurf Cup» στην Αλεξανδρούπολη

Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης διοργανώνει στις 18 και 19 Ιουλίου 2020...

3.900 Θρακιώτες πήγαν στην Τουρκία εν μέσω κορονοϊού

Παράκληση και προτροπή του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, για τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων από τους ταξιδιώτες

Με χάλκινο μετάλλιο ο Γιάννης Βραχιώλιας

Με το χάλκινο μετάλλιο στο μικτό επιστρέφει ο Γιάννης Βραχιώλιας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη των U13.

More Articles Like This