9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 1 Απριλίου, 2020

Τηλεφωνικές απάτες σε Ροδόπη και Έβρο

Νέο τρόπο ανακάλυψαν επιτήδειοι για να εξαπατούν επιχειρηματίες της Θράκης, με παραγγελίες προϊόντων 

Ένα νέο τρόπο ανακάλυψαν επιτήδειοι για να αποσπούν χρήματα μέσω τηλεφώνου από επιχειρηματίες σε Έβρο και Ροδόπη Ήδη τις αστυνομικές αρχές στην περιοχή της Θράκης από τις αρχές του μήνα απασχόλησαν τρεις περιπτώσεις όπου επιχειρηματίες κατήγγειλαν απάτες σε βάρος τους με αυτόν τον τρόπο. 

Οι δύο περιπτώσεις που ερευνούν οι αρχές και αναζητούν οι δράστες είναι στην περιοχή της Ορεστιάδας και η τρίτη στην Ροδόπη, στην περιοχή της Κομοτηνής, η οποία εξιχνιάστηκε ήδη όπως ενημέρωσε σήμερα με σχετικό δελτίο τύπου η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ ενώ παράλληλα χθεσινή ανακοίνωση ενημέρωνε για την έρευνα εντοπισμού απάτης για την μία εκ των δύο περιπτώσεων που σημειώθηκε στην Ορεστιάδα πριν λίγες ημέρες. 

Ο νέος αυτός τρόπος που έχουν “ανακαλύψει” οι επιτήδειοι για να αποσπούν χρήματα κυρίως από επιχειρηματίες ακολουθεί το εξής μοτίβο: ο δράστης ή οι δράστες τηλεφωνούν σε κάποια επιχείρηση με  πρόσχημα παραγγελίας προϊόντος ή υπηρεσίας στο οποίο δραστηριοποιείται η εν λόγω επιχείρηση και ζητούν από τον εκάστοτε επιχειρηματία τραπεζικό λογαριασμό για να καταθέσουν το ποσό της παραγγελίας. 

Στην συνέχεια επαναλαμβάνουν την κλήση στον επιχειρηματία και επικαλούμενοι λάθος κατά την συναλλαγή αναφέρουν στο πιθανό θύμα ότι πραγματοποίησαν κατάθεση μεγαλύτερη από ότι το προαναφερόμενο ποσό της παραγγελίας και ζητούν από τον επιχειρηματία να τους επιστρέψει την υποτιθέμενη “διαφορά” μέσω κατάθεσης σε κάποιον δικό τους τραπεζικό λογαριασμό. 

Οι δράστες σε αυτές τις περιπτώσεις πολλές φορές “συστήνονται” στο υποψήφιο θύμα τους δίνοντας το όνομα κάποιου άλλου επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον νομό με το πρόσχημα ότι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν παραγγελία για την επιχείρησή τους, κάτι που συνέβη στην υπόθεση της Ροδόπης, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσουν και το όνομα κατοίκου της περιοχής, που μπορεί και στις δύο περιπτώσεις να είναι γνωστός ή άγνωστος του υποψηφίου θύματος. Η τακτική αυτή στοχεύει στο να γίνουν πιστευτοί πιο εύκολα από τα υποψήφια θύματα. 

Από τις δύο υποθέσεις στους νομούς Ροδόπης και Έβρου που δημοσιοποιήθηκαν από τις αρχές, στην μία περίπτωση της Ροδόπης που ήδη εξιχνιάστηκε η δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, καθώς προσποιούμενος ο ένας εξ αυτών ιδιοκτήτη επιχείρησης προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από ιδιοκτήτρια πρατηρίου καυσίμων ωστόσο έγιναν αντιληπτή η απάτη ενώ στην περίπτωση της Ορεστιάδας ο επιχειρηματίας προχώρησε σε κατάθεση χρημάτων στον άγνωστο δράστη τον οποίο αναζητούν οι αρχές. 

“Χτυπήματα” από επιτήδειους που χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο εξαπάτησης εις βάρος επιχειρηματιών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν σημειωθεί και σε άλλα μέρη της Ελλάδας ωστόσο από τις αρχές του μήνα τέτοιες περιπτώσεις απασχολούν και τις αστυνομικές αρχές στην δική μας περιοχή μετά τα τρία αυτά κρούσματα σε Κομοτηνή και Ορεστιάδα. 

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας για την εξιχνίαση της απόπειρας απάτης εις βάρος επιχειρηματία στην Ροδόπη.

 Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης, σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας 62, 46, 34 (άντρες) και 42 (γυναίκα) ετών, καθόσον από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τους σε υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος ιδιοκτήτριας πρατηρίου υγρών καυσίμων στο νομό Ροδόπης. 

Αναλυτικότερα την 5-11-2019 το απόγευμα, ένας από τους δράστες, προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη επιχείρησης στο νομό Ροδόπης και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων. 

Κατά τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, ο δράστης προφασίστηκε ότι κατέθεσε εκ παραδρομής πολύ μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από αυτό που απαιτούνταν για την αγορά του πετρελαίου, αποστέλλοντας ταυτόχρονα στην ιδιοκτήτρια του πρατηρίου, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής απόδειξη τραπεζικής κατάθεσης, ενώ παράλληλα της ζήτησε να του επιστρέψει την υποτιθέμενη χρηματική διαφορά με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, πλην όμως οι απατηλές προθέσεις του έγιναν αντιληπτές.

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This