9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Το Ισραήλ πήρε τις αποφάσεις του: «Έφθασε η ώρα για ένα κουρδικό κράτος» – Προς κοσμογονικές εξελίξεις οδηγούμαστε στη Μέση Ανατολή – Στήριξη στα θέματα της Τουρκίας  

Κοσμογονικές εξελίξεις έχουμε από την πλευρά του Ισραήλ, καθώς η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε ότι η χώρα της βοηθά τους Κούρδους της Συρίας που έχουν πέσει θύματα της εισβολής της Τουρκίας και τους υποστηρίζει στις συνομιλίες που έχει με την Ουάσιγκτον, ενώ δήλωσε πως το Ισραήλ θέλει την δημιουργία Κουρδικού κράτους.

Οι σχεδιασμοί; Απλοί και ξεκάθαροι! Κουρδικό κράτος με έξοδο στη Μεσόγειο. Το Ισραήλ διατηρεί από τη δεκαετία του 1960 διακριτικές σχέσεις με τους Κούρδους στον στρατιωτικό και τον επιχειρηματικό τομέα, καθώς και σ’ αυτόν των υπηρεσιών πληροφοριών, θεωρώντας αυτή την εθνική μειονότητα –ο πληθυσμός της οποίας κατανέμεται ανάμεσα στο Ιράκ, την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράν– σαν ένα «μαξιλάρι» εναντίον των κοινών αράβων αντιπάλων.

«Το Ισραήλ έχει λάβει πολλά αιτήματα για βοήθεια, κυρίως στη διπλωματική και ανθρωπιστική σφαίρα», ανέφερε η Τζίπι Χοτόβελι στο πρακτορείο Reuters, αναφερόμενη στους Κούρδους της Συρίας.

«Αναγνωρίζουμε τη βαθιά αγωνία των Κούρδων και τους βοηθούμε μέσω μιας σειράς καναλιών».

Η δήλωση της Χοτόβελι ακολουθεί την απόφαση της Κνεσέτ να προγραμματιστεί μια συζητήσει για την κατάσταση των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία για πρώτη φορά μετά την τουρκική εισβολή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου στις 10 Οκτωβρίου πρόσφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους Κούρδους, που έχουν διαλυθεί από τον πόλεμο, λέγοντας ότι αντιμετώπισαν πιθανή «εθνοκάθαρση» από την Τουρκία και τις δυνάμεις των τρομοκρατών της Συρίας που την υποστηρίζουν.

Αξιωματούχοι των Κούρδων της Συρίας δεν έχουν σχολιάσει τις δηλώσεις της Χοτόβελι.

Στο «διάλογο με τους Αμερικανούς, δηλώνουμε την αλήθεια μας για τους Κούρδους. Και είμαστε υπερήφανοι για τη στάση μας απέναντι στον κουρδικό λαό», συνέχισε.

Το Ισραήλ υποστηρίζει την εγκαθίδρυση ενός κουρδικού κράτους και έχει διατηρήσει δεσμούς με τους Κούρδους, οι οποίοι είναι διάσπαρτοι σε ολόκληρη την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράν και το Ιράκ εδώ και δεκαετίες. Το Ισραήλ έχει πράγματι ένα σημαντικό ενδιαφέρον για τη διατήρηση της δύναμης των Κούρδων και των πρόσθετων μειονοτήτων στη βόρεια Συρία ως μετριοπαθή και φιλοδυτικά στοιχεία», δήλωσε η κ. Χοτόβελι.

Επισημαίνοντας ότι η κατάρρευση του κουρδικού καθεστώτος στη βόρεια Συρία αποτελεί επικίνδυνο σενάριο για το Ισραήλ, η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουρκική εισβολή θα ενίσχυε αρνητικά στοιχεία στην περιοχή με επικεφαλής το Ιράν.

Pentapostagma.gr

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This