9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

www.elthraki.gr: Μεγάλη πληγή αποτελεί το μεταναστευτικό

Πολλοί είναι οι δυσαρεστημένοι πολίτες από τις μέχρι τώρα κινήσεις της Κυβέρνησης – Τι απάντησαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «Ελεύθερης Θράκης»

 

Ακούγονταν εδώ και πολύ καιρό, αλλά τώρα έγιναν περισσότερα και πιο έντονα τα παράπονα των πολιτών αναφορικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.

Ο αριθμός των παράνομα εισερχομένων στη χώρα μας ολοένα και αυξάνονται, γεγονός που προκαλεί ανησυχία ολόγυρα για το τι μέλλει γενέσθαι.

- Advertisement -

Κι ενώ κάποιοι ίσως πίστευαν ότι μέχρι πρότινος για την όλη κατάσταση ευθυνόταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας πως κάτι θα βελτιωθεί με την έλευση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μάλλον διαψεύστηκαν οικτρά.

Για του λόγου του αληθές, μετά το πρώτο τετράμηνο της νέας αυτοδύναμης κυβέρνησης κατά το οποίο ανακοινώθηκαν και κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, οι πολίτες δεν είναι και πολύ ευχαριστημένοι με όσα βιώνουν, βλέπουν και ακούν.

Αναλυτικότερα, στη ερώτημα της διαδικτυακής δημοσκόπησης της εφημερίδος μας «Είστε ικανοποιημένοι από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό;», τα ποσοστά των απαντήσεων έχουν ως εξής:

– ΟΧΙ -> 71%

– ΔΕΝ ΞΕΡΩ -> 19%

– ΝΑΙ -> 10%

Όπως είναι ευκόλως αντιληπτό, η ικανοποίηση που νιώθουν οι πολίτες στην εν λόγω δημοσκόπηση αποτυπώνεται σε ποσοστό μόλις 10% – ποσοστό πολύ χαμηλό σε σύγκριση με το 71% των πολιτών που φαίνεται πως δεν έχουν πειστεί από την αποτελεσματικότητα και την λογική των μέτρων που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που υποστηρίζουν ότι με το μέτρο μεταφοράς μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα, το μόνο που καταφέρνει αυτή η κυβέρνηση είναι να διαιωνίζει την όλη κατάσταση, αφού λαθρομετανάστες συνεχίζουν να έρχονται από παντού μαζικά…

Τέλος, εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως 19% των ερωτηθέντων απάντησαν πως δε γνωρίζουν εάν τελικά τα μέτρα που λαμβάνονται θα είναι προς βελτίωση της κατάστασης.

Αυτό που αρκετοί πλέον περιμένουν από την ελληνική κυβέρνηση είναι μήπως και λάβει αποτρεπτικά μέτρα για την έλευση προσφύγων και μεταναστών, που δεν είναι όλοι από εμπόλεμες ζώνες…

Μ.Κ.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This