9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, June 29, 2025

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Πραγματοποίησε χθες ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης – Η ξενάγησή του στο εργοστάσιο «DASTERI Α.Ε.»

 

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε την Πέμπτη ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, προκειμένου να επισκεφθεί επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή και διακρίνονται η καθεμιά στον τομέα της, τα τελευταία χρόνια. 

Μία από αυτές είναι η γνωστή επιχείρηση “DASTERI Α.Ε.”, η οποία παράγει ηλεκτρικούς λαμπτήρες και μάλιστα, έχει καταφέρει να αποτελεί πλέον μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, ανταγωνιζόμενη και πολλές φορές ξεπερνώντας, εταιρίες κολοσσούς του εξωτερικού.

- Advertisement -

Ο κ. Παπαθανάσης αρχικά, παρακολούθησε μία σύντομη παρουσίαση της συγκεκριμένης εταιρίας, συνομίλησε με τα μέλη της διοίκησης και ξεναγήθηκε στους χώρους παραγωγής. 

Μετά την ξενάγηση, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, δήλωσε πως τέτοιες επιχειρήσεις είναι η Ελλάδα της καινοτομίας, της έρευνας και της ανάπτυξης. 

«Η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα σε βιομηχανίες οι οποίες ερευνούν και καινοτομούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

Από τη μεριά του, ο ιδρυτής της εταιρίας, κ. Νίκος Δαστερίδης, δήλωσε πως η εταιρία είναι έτοιμη για περαιτέρω ανάπτυξη, υλοποιώντας ένα επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 3 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που συνεπάγεται θέσεις εργασίας, αλλά και ανάπτυξη της περιοχής γενικότερα.

Ο Υφυπουργός παράλληλα πρότεινε στους επιχειρηματίες να είναι σε ετοιμότητα για την υποβολή προτάσεων, καθώς θα ακολουθήσει πλήθος προσκλήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Νίκος Τσακιρόπουλος

Aegean
Sunday, June 29, 2025

Latest News

Ο ΘΡΑΚΗ FM ακούγεται δυνατά έως την Φινλανδία!

Το σήμα του ραδιοφωνικού σταθμού έφτασε από τον Έβρο μέχρι το Πόρβο, δηλαδή 2.100 χιλιόμετρα μακριά! - Μήνυμα του...

More Articles Like This