9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Αλεξανδρούπολη στον Χριστουγεννιάτικο χάρτη της Χώρας μας

Το περιοδικό “TRAVEL” έκανε ειδικό αφιέρωμα στην πρωτεύουσα του Έβρου για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων – Απλά βήματα για την προβολή του τόπου μας

Η αλήθεια είναι ότι και για εμάς αποτέλεσε έκπληξη. Στα τόσα χρόνια που διαβάζουμε ταξιδιωτικά περιοδικά, σχεδόν σπάνια πετυχαίναμε κάποιο αφιέρωμα στην Αλεξανδρούπολη (πράγμα που για να είμαστε ειλικρινείς, μας προκαλούσε απογοήτευση).

Αναρωτιόμασταν, γιατί όλες οι περιοχές της Ελλάδος να αντιμετωπίζονται ως προνομιούχες και ξεχωριστές, και η πανέμορφη νύμφη του Θρακικού Πελάγους να είναι μονίμως αποκλεισμένη απ’ όλα αυτά.

- Advertisement -

Τώρα όμως, ήρθε μια έκπληξη από εκεί που δεν το περιμέναμε! Και αφορά στο περιοδικό «Travel» που ήταν ως ένθετο με τον «Τύπο της Κυριακής» (και έπειτα κυκλοφορεί μόνο του στα περίπτερα).

Στη χειμερινή έκδοση του, το «Travel» όπως είναι αναμενόμενο κάνει λόγο για αποδράσεις στις διακοπές των Χριστουγέννων και για εκδρομές κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Στο αφιέρωμα λοιπόν της Ξένιας Στούκα για τα «Μαγικά Χωριά» της Ελλάδος, με Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα, συγκαταλέγεται και η Αλεξανδρούπολη!

«Από την Δράμα στη Σύρο και από τα Τρίκαλα στην Αλεξανδρούπολη» είναι ο τίτλος του άρθρου, το οποίο συνοδεύεται από ωραίες φωτογραφίες. Πέρα από τις 4 προαναφερθείσες πόλεις, την «χρυσή» πεντάδα «κλείνει» η Λάρισα.

Αναφορικά με την πόλη μας, δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το «Πάρκο των Χριστουγέννων», προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες.

Απλά βήματα για την προβολή της Αλεξ/πολης

Εμείς δε θα κρίνουμε σήμερα, τι γινόταν ή δε γινόταν τόσο καιρό για την προβολή της Αλεξανδρούπολης. 

Σίγουρα, βήματα ικανοποιητικά ως προς την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών, δε γίνονταν συστηματικά, ή ακόμη κι αν γίνονταν, δε φαινόταν πουθενά ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Το μόνο βέβαιο είναι πως με μικρές έξυπνες κινήσεις – είτε από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, είτε από την Αντιπεριφέρεια Έβρου – μπορούν και οι υπόλοιποι Έλληνες να νιώσουν τη λαχτάρα και έτσι, να θέλουν να γνωρίσουν από κοντά την ακριτική πόλη μας!

Μακάρι αυτό το πρώτο βήμα που έγινε με το «Πάρκο των Χριστουγέννων» να είναι το έναυσμα από μια σειρά κι άλλων προωθητικών δράσεων για την προβολή της Αλεξανδρούπολης!

Μ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αναβιώνει στο δικαστήριο ο βιασμός και η δολοφονία

Της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, στην Ξάνθη – Ο παρανοϊκός γείτονάς της, την βίασε και την έκαψε ζωντανή...

Άνοιξε το ρεύμα της Εγνατίας

Από την Μέστη προς Κομοτηνή, μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων Με ανακοίνωσή της, η...

Μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η ημερίδα στο Επιμελητήριο Έβρου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση 9 μηνών

Όλοι οι Εβρίτες στο πλευρό του Φεριώτη

«Προβοκάτσια» μυρίζει η συμπλοκή Τούρκων λαθρομεταναστών με τον 32χρονο κτηνοτρόφο – Να μην επιτρέψουμε να μαραθεί ο Πατριωτισμός των Ακριτών του Έβρου...

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ας είναι παράδειγμα για την Κυβέρνηση

Λαθρομετανάστες, νέοι, ετοιμοπόλεμοι, σε αρίστη φυσική κατάσταση, συντονίζονται μέσω τηλεφώνων – Πότε όμως θα ξυπνήσει το πολιτικό μας σύστημα;

More Articles Like This