9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Μετανάστες έκαψαν και άλλο μαντρί στον Έβρο

Δεύτερο επεισόδιο στον ορεινό όγκο του Μ. Δερείου – Ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Παν. Καλακίκος ξεσπά κατά των λαθρο-προσφύγων – Τί περιμένουν οι αρμόδιοι; 

Παρανάλωμα του πυρός έκαναν προχθές ποιμνιοστάσιο στο χωριό Σιδηρώ, στον ορεινό όγκο Σουφλίου, μετανάστες που άναψαν φωτιά προκειμένου να ζεσταθούν. 

Οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα καθώς στο μαντρί υπήρχαν περισσότερες από 300 χορτόμπαλες ζωοτροφών. 

- Advertisement -

Όταν έφτασαν από το Σουφλί πυροσβέστες και οχήματα και έσβησαν τη φωτιά, αυτή είχε προλάβει να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργά. Πριν από λίγες ημέρες, μετανάστες είχαν βάλει και πάλι φωτιά στη Ρούσσα, προκαλώντας επίσης καταστροφές σε ποιμνιοστάσιο. 

Και στις δύο περιπτώσεις οι μετανάστες, οι οποίοι προφανώς έβαλαν τη φωτιά για να ζεσταθούν επειδή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην περιοχή, εξαφανίστηκαν αμέσως. 

Τα δύο κρούσματα έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους των χωριών και κυρίων στον ορεινό όγκο του Σουφλίου, όπου ζουν στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι.

Μετά και τη νέα πυρκαγιά και καταστροφή ολοσχερώς ποιμνιοστασίου από φωτιά που έβαλαν λαθρομετανάστες για να ζεσταθούν στο χωριό Σιδηρώ, ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έγραψε τα εξής:

«Άλλη μια περιουσία ενός συνδημότη μας καταστρέφεται σήμερα από φωτιά που προκάλεσαν οι Λαθρομετανάστες. 

Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία για την ανασφάλεια που αισθάνονται οι κάτοικοι του ορεινού όγκου του Δήμου Σουφλίου. 

Οι ροές αλλοδαπών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας έχουν λάβει τρομακτικές και μη διαχειρίσιμες διαστάσεις. 

Φθορές σε περιουσίες, διαμονή σε ακατοίκητα σπίτια, ανεξέλεγκτη κυκλοφορία ομάδων αλλοδαπών στο οδικό δίκτυο, ελεύθερη προσβασιμότητα αγοράς στα υπάρχοντα καταστήματα και μεγαλύτερος αριθμός αλλοδαπών που διακινείται εντός των οικισμών από τους μόνιμους κατοίκους.

Τρομοκρατία για τους κατοίκους από τις συνεχείς επισκέψεις ανεπιθύμητων αλλοδαπών που ζητούν να εισέλθουν στα σπίτια τους για παροχή τροφίμων η παροχή προστασίας από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Εντός ενός δεκαημέρου, ολοσχερή καταστροφή από πυρκαγιά δυο ποιμνιοστασίων φτωχών συνδημοτών μας από ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. 

Τι περιμένουν οι αρμόδιοι άλλο; Αν αδυνατούν να μας το πουν, διαφορετικά ο Δήμος θα οργανώσει τους πολίτες του και θα προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία τους!!!».

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο «Δρομέας Θράκης» επιμένει με το «Πανόραμα Στίβου»

Μετά από δύο αναβολές λόγω κακοκαιρίας… ο «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» επιμένει και διοργανώνει...

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον στον IGBτης Κομοτηνής

Επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας, που θα ενώνει την Κομοτηνή με την πόλη της Στάρα-Ζαγόρα

Έκκληση για κατάταξη στον Αρμενικό Στρατό

Προς τους Αρμένιους νέους που ζουν στη χώρα μας – Άνοιξε κατάλογος εγγραφής εθελοντών

Κοινή δράση Δημάρχων του Ν. Έβρου

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη της Θράκης

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» - Το 2023...

More Articles Like This