9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΟΖ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΑΣ

Μια δραματική έκκληση του «Πατέρα» της ΑΟΖ στον κ. Κ. Μητσοτάκη και τον στρατηγό Αλ Σίσι – Υπάρχουν έτοιμες οι συντεταγμένες

 

Ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης έστειλε, προχθές, μια δραματική έκκληση προς τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Πρωθυπουργέ Μητσοτάκη και Στρατηγέ Αλ Σίσι, σταματείστε να διαμαρτύρεστε για την Συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη. Η απάντηση είναι μόνο μια: ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΟΖ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΑΣ! Έχετε, για χρόνια τώρα, στα συρτάρια σας τις γεωγραφικές συντεταγμένες. Στείλτε τες στα Ηνωμένα Έθνη. Τώρα θα φανεί τι είδους ηγέτες είστε.»

- Advertisement -

Παρακολουθούμε, για 37 ολόκληρα χρόνια, την απελπισμένη προσπάθειά του κυρίου καθηγητή να πείσει τις ελληνικές κυβερνήσεις, από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, για την σημασία της ανακήρυξης και οριοθέτησης της ελληνικής ΑΟΖ. Η αξία του έχει ήδη αναγνωριστεί από το μαρτυρικό νησί της Κύπρου. Είμστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι επηρέασε με τα γραψίματά του τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο και ανακήρυξε την κυπριακή ΑΟΖ το 2004.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την οριοθέτηση των ΑΟΖ της Ελλάδας και της Αιγύπτου και δείχνει, επίσης ξεκάθαρα, ότι η Τουρκία βάσει της UNCLOS δεν διαθέτει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο και ούτε κατά διάνοια με τη Λιβύη.

Ο καθηγητής συνεχίζει σήμερα να δίνει την μοναχική του μάχη καθώς είναι από την πάστα των ανθρώπων που δεν δειλιάζουν και δεν το βάζουν κάτω. Από την πτώση της δικτατορίας πέρασαν πέντε δεκαετίες και στην αγάπη του για την Ελλάδα και τον Ανδρέα Παπανδρέου προστέθηκε σιγά σιγά και το πάθος του για την ΑΟΖ. Όσο περνούσαν τα χρόνια, συνέχιζε να γράφει βιβλία και άρθρα, στα ελληνικά και στα αγγλικά, για το Δίκαιο της Θάλασσας και για την ΑΟΖ αλλά νομίζω ότι δεν τον διάβαζε κανείς.

Ειλικρινά λυπούμαστε που κάποιοι προσπάθησαν να μειώσουν τον Θόδωρο Καρυώτη και τον χαρακτήρισαν ΑΟΖλογούντα, για να καλύψουν την θέση τους για την έννοια της υφαλοκρηπίδας η οποία συμβαδίζει με τις τουρκικές θέσεις. Οι Τούρκοι θέλανε πάντα να μιλούν μόνο για την υφαλοκρηπίδα και ποτέ για την ΑΟΖ και οι Έλληνες «υπερπατριώτες» τους ακολουθούσαν σε αυτή την απαράδεκτη γραμμή.

Αρκετοί μάλιστα προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ο Καρυώτης είναι οικονομολόγος και όχι νομικός και, επομένως δεν γνωρίζει τίποτα από ΑΟΖ, ξεχνώντας ότι από την ονομασία της «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη” έχει, κυρίως, μια οικονομική διάσταση. Αλλά την αποστομωτική απάντηση, στους οπαδούς της υφαλοκρηπίδας, την έδωσε ο Καρυώτης στις 20 Ιουνίου 2013 στο Oxford Style Debate που διοργάνωσε το περιοδικό ECONOMIST για την ΑΟΖ με μονομάχους τους καθηγητές Χρήστο Ροζάκη και Θεόδωρο Καρυώτη.

Ο παρακάτω πίνακας δεν χρειάζεται ιδιαίτερης ερμηνείας. Δείχνει τον θρίαμβο της ΑΟΖ έναντι της υφαλοκρηπίδας.

hellasjournal.com

 

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Σε αρσενική γάτα έκαναν επέμβαση… στείρωσης!!!

Ο κτηνίατρος δεν προβληματίσθηκε από τα γεννητικά όργανα του ταλαιπωρημένου ζωντανού;

Προσλήψεις 15 ατόμων στον Δήμο Αλεξ/πολης

Με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για τον τομέα καθαριότητας – Τα απαιτούμενα προσόντα Ο Δήμος...

Οριστική η απόφαση του Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Την μετατρέπει σε Τζαμί – Πράκτορας του Γκιουλέν ο Βαρθολομαίος, «Αρχι-βρωμερός» ο Ιερώνυμος, λένε τα Τουρκικά ΜΜΕ – Ψήφισμα της Ρωσικής Κάτω...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν νεαροί τουρίστες – Μεταφέρθηκαν σε Ξενοδοχείο Καραντίνας για 14 ημέρες – Ανησυχία στο νησί

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΦΘΗΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Η Τουρκία επιμένει να θέλει «τα δικά μας, δικά της» - Μόνη απάντηση στα άνομα σχέδιά της, είναι η ισχυροποίηση των Ενόπλων...

More Articles Like This