9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Παιδικό Φεστιβάλ Χριστουγέννων στο Μέγαρο Κομοτηνής

Το πνεύμα και την Μαγεία της εορταστικής περιόδου, θα γνωρίσουν τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν τις διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, στο Μέγαρο Μουσικής

 

Το Παιδικό Φεστιβάλ, (θεματικός κύκλος εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης αφιερωμένος στα παιδιά), επιστρέφει και θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Η φετινή διοργάνωση εμπνέεται από τη μαγεία και το πνεύμα της εορταστικής περιόδου και στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής δημιουργίας μέσα από ένα ταξίδι δημιουργικής έκφρασης και ανάπτυξης καλλιτεχνικών δεξιοτήτων σχεδιασμένο για παιδιά. 

- Advertisement -

Το διήμερο εκδηλώσεων περιλαμβάνει, την παρουσίαση της μουσικοθεατρικής παράστασης για μικρούς και μεγάλους « Το παραμύθι της μουσικής» της Βασιλικής Νευροκοπλή, μαθητική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Santa..Χρώματα», μουσικές «Χριστουγεννιάτικες νότες» από κουαρτέτο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής και γιορτή βράβευσης των δημοτικών σχολείων που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση ζωγραφικής.

«Η Π.Ε Ροδόπης συμμετέχει στο εορταστικό κλίμα των ημερών μέσω της διοργάνωσης του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ. Με θεματολογία που αντλεί από το πνεύμα και τα μηνύματα της γιορτινής περιόδου, θα πραγματοποιηθούν δράσεις προσανατολισμένες κυρίως στα παιδιά. Σαν τα (Santa)παιδιά…γιατί τα παιδιά έχουν τον τρόπο και ξέρουν τον δρόμο για να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στην αυθεντικότητα, στην μαγεία και στην αγάπη. Σας περιμένουμε όλους»  ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης. 

Το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ «Χριστούγεννα στο Μέγαρο» οργανώνεται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου Ι Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

17:30  «Santa..Χρώματα»

Μαθητική έκθεση ζωγραφικής των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με την καλλιτεχνική υπόδειξη της Σχολής Ζωγραφικής «Καλλιτεχνία». Η σχολή Καλλιτεχνία συμμετέχει και οργανώνει δημιουργικές δράσεις με τα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης με Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές που θα εκτεθούν στο Μέγαρο Μουσικής , στα πλαίσια του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ.

18:30 «Το παραμύθι της μουσικής» 

Θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο της πολυβραβευμένης συγγραφέα Βασιλικής Νευροκοπλή. Στην παράσταση συμμετέχουν οι μουσικοί Κυριάκος Πετράς (βιολί,νέι,πολίτική λύρα)Άλκης Ζοπόγλου (κανονάκι) Δανιήλ Μπάρμπας (κιθάρα) Πέτρος Παπαγεωργίου (τουμπελέκι, ντέφι, μπεντίρ) Κυριάκος Καλαϊτζίδης (ούτι, φωνή). Αφήγηση, Βασιλική Νευροκοπλή.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου Ι Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

10:00 «Santa..Χρώματα»

Μαθητική έκθεση ζωγραφικής των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με την καλλιτεχνική υπόδειξη της Σχολής Ζωγραφικής «Καλλιτεχνία».

11:30 «Χριστουγεννιάτικες νότες»

Το κουαρτέτο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής πλαισιώνει με χριστουγεννιάτικες μελωδίες το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ «Χριστούγεννα στο Μέγαρο»

12:00 Βράβευση των σχολείων που συμμετέχουν στην Μαθητική έκθεση ζωγραφικής «Santa..Χρώματα».

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This