9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020

Τα… χειρότερα έπονται για την Ελλάδα 

Η Τουρκία παίζει μαζί μας, όπως η Γάτα με το Ποντίκι – Εκλιπαρήσαμε τον Ερντογάν για τη συνάντηση – Να συγκροτηθεί άμεσα Εθνικό Μέτωπο 

Την Τετάρτη συναντήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Τουρκίας στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση έγινε μετά την απίστευτη πρόκληση της Τουρκίας να εισβάλει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, παρασέρνοντας και τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης να υπογράψει δύο μνημόνια, που δεν ξέρει κανείς ποιο να χαρακτηρίσει χειρότερο από το άλλο.

- Advertisement -

Το ένα αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ των δύο χωρών και το άλλο την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, που σημαίνει δημιουργία ναυτικής και αεροπορικής-στρατιωτικής βάσης της Τουρκίας στη Λιβύη, δηλαδή εκχώρηση του θαλάσσιου και εναέριου ελέγχου της Λιβύης στην Τουρκία.

Για όσους δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνουν αυτά τα δύο, να πούμε ότι το μεν πρώτο σημαίνει κλοπή δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων ελληνικής υφαλοκρηπίδας όχι μόνο από την Τουρκία αλλά και από τη Λιβύη, περιορισμό της υφαλοκρηπίδας της Κρήτης, της Ρόδου, της Καρπάθου και της Κάσου στα 6 ν.μ., εξαφάνιση του νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης – Στρογγύλης, πλήρη αποκλεισμό, αποκοπή και περαιτέρω «απομάκρυνση» της Κρήτης από την Ελλάδα και δημιουργία προηγουμένου, που η Τουρκία θα απαιτήσει να εφαρμοστεί και στο Αιγαίο. Δηλαδή, στο Αιγαίο, που θα «ανοίξει» σε επόμενη φάση, τα ελληνικά νησιά δεν θα έχουν δικαίωμα στην υφαλοκρηπίδα πέραν των 6 ν.μ.

Όσον αφορά το δεύτερο, η Ελλάδα θα περικυκλωθεί από Νότο και η Κρήτη θα μπει στο στόχαστρο των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε καθημερινή βάση. 

Για τη Γαύδο δεν συζητάμε, θα εξαφανιστεί κι αυτή όπως το Καστελόριζο.

Για να δούμε δε το μέγεθος της πρόκλησης που συνιστούν όλα τα παραπάνω, να υπενθυμίσουμε ότι, ενώ η Τουρκία χαρακτήρισε προκαταβολικά ως αιτία πολέμου το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., πετυχαίνοντας μέχρι σήμερα τον στόχο της, αφού η Ελλάδα ίσως είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., η Τουρκία έκανε χρήση ενός δικαιώματος που δεν είχε, και η Ελλάδα προκαταβολικά δεν έβγαλε λέξη , ούτε μια ανακοίνωση, έτσι για την τιμή των όπλων.

Και αντί γι’ αυτό, στην ουσία εκλιπαρήσαμε να γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ύστερα από αυτή την τεράστια πρόκληση εις βάρος της χώρας μας.

Και λέω εκλιπαρήσαμε γιατί, ενώ το υπουργείο Άμυνας έκανε επίσημη διαρροή στο ΑΠΕ ότι παγώνουν οι συνομιλίες για τα ΜΟΕ, μετά την πρόκληση της Τουρκίας, ύστερα από λίγες ώρες το Μαξίμου έκανε άλλη διαρροή, ότι οι συνομιλίες για τα ΜΟΕ θα συνεχιστούν.

Γιατί αυτός ο εθνικός εξευτελισμός;

Μα, γιατί είπε ο Ερντογάν ότι αν παγώσουν τα ΜΟΕ δεν γίνεται η συνάντηση.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης, τα πράγματα είναι απλά.

Η Τουρκία έχει εθνικό σχέδιο, το οποίο βήμα βήμα το υλοποιεί και η Ελλάδα προσπαθεί πολλές φορές αδικαιολόγητα αιφνιδιασμένη να διαχειριστεί τις προκλήσεις της Τουρκίας εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. 

Και αυτό έγινε στη συνάντηση, κάτι σαν αυτό που λέει ο λαός «το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι».

Και δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι ότι τα χειρότερα έπονται, αν δεν συμπηχθεί εθνικό μέτωπο και εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας, που όσον αφορά τις θάλασσές μας εκφράζεται μέσα από το νέο εθνικό δόγμα της Τουρκίας που ακούει στο όνομα «Γαλάζια Πατρίδα».

Ας ελπίσουμε ότι έστω και τώρα θα αφυπνιστούν κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι.

Σάββας Καλεντερίδης

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This