9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 18, 2024

ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ;

Την επιβολή των τελών πρότεινε το ΙΟΒΕ – Στα χέρια του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκη Βορίδη, η απόφαση

Την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα… τρακτέρ πρότεινε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), σε πρόσφατη έκθεση για την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα. Αυτό έφερε μεγάλες αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, το ΙΟΒΕ πρότεινε την επιβολή τελών κυκλοφορίας τόσο στον υφιστάμενο στόλο, όσο και στα νέα τρακτέρ.

- Advertisement -

Μάλιστα, το καταβαλλόμενο ποσό θα καθορίζεται από την ιπποδύναμη των τροχοφόρων αγροτικών μηχανημάτων: Όσο μεγαλύτερη η ιπποδύναμη, τόσο υψηλότερο το ποσό των τελών κυκλοφορίας.

Όπως υποστηρίζει το ΙΟΒΕ, τα έσοδα τελών κυκλοφορίας από τα υφιστάμενα τρακτέρ θα ανέρχονταν σε 23.033.282 ευρώ, ενώ από τα νέα σε 223.800 ευρώ.

Επίσης ζητούσε την εισαγωγή Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου και τεχνική επιθεώρηση των αγροτικών μηχανημάτων, ώστε να αντιμετωπιστούν περιβαλλοντικά ζητήματα και θέματα οδικής ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, τα τροχοφόρα αγροτικά μηχανήματα απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

Για το θέμα επικοινώνησε ο ΑγροΤύπος με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπου μας ανέφεραν ότι για το συγκεκριμένο θέμα είναι υπεύθυνο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παϊσιάδης Σταύρος

spot_img
spot_img
Thursday, April 18, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This