Είμαστε Άξιοι της Μοίρας μας, εμείς οι Ιθαγενείς Εβρίτες – Αδιαφορία και καθυστερήσεις 17 χρόνων, έφεραν σε δυσχερή θέση ένα έργο πνοής για τον τόπο μας
Το 2002 ανακαλύφθηκαν τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης. Η αυτονόητη εξαγγελία δημιουργίας Μουσείου πρόσφερε μια νότα αισιοδοξίας σε μια περιοχή που φθίνει. Εξάλλου αυτά τα αρχαιολογικά ευρήματα και τα ποτάμια μας είναι τα μόνα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα τουριστικό “πακέτο” και να στηρίξουν την επισκεψιμότητα στον Δήμο Ορεστιάδας.
Δυστυχώς αδιαφορία και αναίτιες καθυστερήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς – Κυβερνήσεις, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές – οδήγησαν ένα έργο πνοής σε ναυάγιο.
Όπως επισημαίνει η κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου ο Δήμαρχος προφανώς αντιλαμβάνεται τις αρνητικές εξελίξεις και για να αποσείσει τις ευθύνες που του αντιστοιχούν, έφερε στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου ένα ψήφισμα που θα δείχνει ότι η διεκδίκηση για τη δημιουργία Μουσείου στη Μικρή Δοξιπάρα- Ζώνη είναι ακόμα ζωντανή.
Φόρτωσε δε τις ευθύνες, όπως συνηθίζει, για τη μέχρι τα τώρα απραξία στις συχνές αλλαγές Υπουργών Πολιτισμού και Γενικών Γραμματέων.
Εμείς ποτέ δεν ξεχάσαμε το όνειρο για τη δημιουργία του Μουσείου. Ήταν ψηλά στην ατζέντα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι για μας ένα εμβληματικό έργο.
Καλούμε την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τον Δήμο Ορεστιάδας να βάλουν σε πρώτη προτεραιότητα το έργο.
Είναι η τελευταία ευκαιρία να χαραχθεί μια στρατηγική ανάπτυξης για τον Βόρειο Έβρο.
***
Σημείωση Ε.Θ.:
Πολύ καλά κάνει η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δήμος Ορεστιάδος-Τόπος να ζω» κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου, που φέρνει στο προσκήνιο, αυτή την πονεμένη υπόθεση.
Τα μοναδικά ευρήματα του Τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης, θα έπρεπε να αποτελούν τον ισχυρό πόλο έλξης για την ανάπτυξη του Τουρισμού στον Βόρειο Έβρο.
Για εμάς υπόλογοι είναι, όλοι οι Αιρετοί μας Άρχοντες, από το 2002 και μετά.
Αλλά και εμείς οι Ιθαγενείς Εβρίτες, έχουμε πολλές ευθύνες που ανεχόμαστε την κοροϊδία και την αδιαφορία.
Θέλουμε άραγε να αλλάξουμε;
Σ. Κ.